Detta är en nationell cykelturismled. Det innebär att cykelleden har genomgått en särskild certifiering som intygar att leden är av hög kvalitet, är trafiksäker och att det finns ett brett utbud av upplevelser och service längs leden. verified
directions_car
Lågt trafikerad bilväg
chat_bubble_outline
Sydkustleden är markerad med röda skyltar längs vägen.

Från Trelleborg till Sveriges riviera är det bara två mil. Den långa kritvita sandstranden runt Näset har utnämnts till en av Europas vackraste stränder av reseguiden Rough Guides.

Från Trelleborg cyklar vi lite in i landet där vi möts av vackra fält. Första tätort är det gamla fiskeläget Kämpinge, längs med Kämpingebuktens populära badstrand breder ett sanddynslandskap och en gles tallskog ut sig. Här står hundratals av de traditionella badhytter på rad. Badhytterna är ett karaktäristiskt inslag för hela Näset. I Höllviken finner du ett mysigt centrum med caféer och restauranger. Hela Skanör/Falsterbo är känt för sitt avkopplande strandliv, sina vackra stränder och sin unika natur med tallskogar som doftar gott på sommaren.

Är du intresserad av fågelskådning är detta platsen för dig! Falsterbo är en av norra Europas främsta fågelskådarplatser, hela närområdet är internationellt känt som flyttfågellokal, då många av Nordeuropas flyttfåglar använder det som språngbräda inför resan söderut. Trampa vidare och du är till slut inne i Skanörs hamn där du kan njuta av fisk från lokala rökerier, besöka badhytten eller gästgiveriet. Strosa bland de vackra huset och njut av utsikten och atmosfären!

Så använder du gpx-filer.

Ladda ner gpx-fildownload help_outlined

Anslutande cykelleder