shopping_cart
kr
Ulricehamn, Västergötland
  • doneEn natt i lägenhet med kök och badrum (för 2 personer)
  • doneSänglinne & handdukar
  • done1 x frukost
  • doneGratis Wifi
  • doneMöjlighet att låna verktyg för enklare reparationer
  • doneTvätt och torkmöjligheter för kläder
  • doneSäker cykelförvaring

Närliggande cykelleder

I Ulricehamn, som fått sitt namn av drottning Ulrika Eleonora, ligger Skotteksgården vid sjön Åsunden. På sjöns is stod ett stort slag mellan svenskar och danskar en vinterdag på 1500-talet, men idag handlar det om familjecamping och soliga dagar på stranden. Skotteksgården är ett perfekt boende för dig som kommer på cykel och gillar ett rikt utbud av aktiviteter i natursköna omgivningar samtidigt som det är nära till staden.

Skotteksgårdens familjecamping med stugor och lägenheter. Här kan du bada vid egen strand, gå ut på campingens brygga och beundra utsikten, ta en paddeltur i kanot, fiska eller kanske spela beachvolleyboll när andan faller på. Det finns en cykelrunda som går runt Åsunden och inkluderar vyer som återfinns i Birgit Th Sparres romaner om Gårdarna runt sjön. Du kan även lära dig litet mer om slaget på Åsundens is. Det finns dessutom golfbana i närheten.


Antal bäddar: Stugorna bjuder på ett bekvämt och charmigt boende. I samtliga finns braskaminer som kan sprida värme och gemyt på kvällen. Stugorna är välutrustade och man kan bo 2-12 personer i en stuga. Det finns en rad olika varianter på boende som bland annat omfattar en sjöbungalow för större sällskap och fräscha lägenheter. I restaurangen på Skottegsgården äter du gott i en mysig miljö. Vill ni göra en avstickare för att äta något annat är det inte långt till centrala Ulricehamn. Hurdjur är välkomna (förbokas).

Kontaktuppgifter för bokning