directions_car
Bitvis längs trafikerad bilväg.
1560 m uppför.
chat_bubble_outline
Gotlandsleden är markerad med röda skyltar

Södra Gotland erbjuder en cykelresa fylld av kontraster, där öns rika kulturarv flätas samman med storslagen natur. Det platta landskapet, som ofta präglas av öppna fält och slingrande landsvägar, bjuder in till en lugn och reflekterande färd. Vart man än vänder sig möter man spår av historien – från stenåldersgravar till mäktiga medeltida kyrkor.

Hoburgen, en av södra Gotlands mest ikoniska klippformationer, reser sig majestätiskt ur havet, påminnande om områdets geologiska arv. Längs med kusten kan man hitta lugna badvikar med skimrande vattnet, perfekta för en avkopplande paus. Inåt landet öppnar sig lummiga skogar och vitsippornas hav under vårmånaderna.

De pittoreska byarna i södra Gotland är själen i denna del av ön. Här får man uppleva en genuin känsla av Gotland, från traditionella gotländska hus till lokala marknader där hantverk och gastronomi står i fokus. Det är inte ovanligt att stöta på en gårdsbutik som erbjuder allt från färsk honung till handgjorda smycken.

Varje pedaltramp på södra Gotland erbjuder en möjlighet att dyka djupt in i en kultur och natur som har formats av århundraden av historia och traditioner. Detta är en del av Sverige där tiden verkar röra sig lite långsammare, vilket ger cyklister chansen att verkligen uppskatta och njuta av varje ögonblick.

Ladda ner GPX-fildownload help_outlined

Cykelkartor

  • Cykelkarta 11 Gotland

    Cykelkarta Gotland

    159 kr
    Köp nu

Anslutande cykelleder