Vid stranden av Foxen inte så långt från norska gränsen ligger familjära Töcksfors Camping. I natursköna Värmland finns de stora skogarna, det kuperade landskapet och vackra sjöar. Töcksfors Camping utgör inget undantag utan bjuder på utmärkta möjligheter när det gäller fiske och kanotpaddling i det vackra sjösystemet där Foxen utgör norra delen av sjön Stora Le. 

I den gamla bruksorten Töcksfors inte långt från campingen finns flera affärer om du behöver handla något och restauranger om du känner för att äta ute. Här kan du också ta en titt på Dalslands kanal som räknas till de vackraste vattenvägarna inte bara i Sverige utan i hela Europa. Området är mycket lämpligt för cykling och det finns fina cykelturer med campingen som utgångspunkt. Om du inte har egen cykel finns traditionella cyklar, mountainbikes och elcyklar att hyra.

När du köper ett fiskekort kan du fiska både gädda och abborre i klarvattensjön Foxen. Det finns många spännande öar och skär att bekanta sig med för dig som använder kastspö. Sjön lämpar sig även utmärkt för en kantottur och självklart kan du hyra all utrustning på campingen. Känner du för något helt annat rekommenderas ett besök på bilkyrkogården Båstnäs. Rostiga bilmodeller från förr som står sida vid sida i grönskan inspirerar fotografer från hela världen.

Cykeltur nr 1
Cykeltur nr 2
Cykeltur nr 3
Cykeltur nr 4


Antal bäddar: På Töcksfors Camping finns 13 fräscha stugor, alla med sjöutsikt. Det finns även ett semesterhus och ställplats för både husbil och husvagn och ett flertal tältplatser. I servicebyggnaden har du tillgång till dusch och toalett (två är handikappanpassade) samt tvättstuga. I receptionen finns en liten kiosk och en stor altan där du kan sitta och beundra utsikten över sjön.

Allt detta ingår fr. 550 kr/stuga sell

  • doneEn natt i stuga för självhushåll (från 550:- för 4 personer i 4-bäddsstuga)
  • doneTillgång till servicehus, kiosk och stor altan där du kan sitta och titta ut över sjön
  • doneTips på fina cykelturer och besöksmål

Särskild service för dig som cyklist Cyclist Welcome!

  • doneSäker cykelförvaring
  • doneMöjlighet att låna cykelpump och enklare verktyg
  • doneKontaktuppgifter till närmaste cykelservice

Kontakta Töcksfors Camping

Närliggande cykelleder