Webb och sociala media för att nå cyklister

Om hur du hittar cyklister på internet och använder sociala media för att nå dem med dina erbjudanden

Cyklister är duktiga på att använda internet och sociala media. De läser på om var de ska åka på nästa cykelsemester, för att få tips om olika evenemang eller för att debattera en bakväxel tills tråden har 300 kommentarer. Den här kursen handlar om hur du hittar cyklister på internet och använder sociala media för att nå dem med dina erbjudanden. Hur du gör egna filmer och vilka cykelforum som är mest användbara.

Vi utgår ifrån mountainbike när vi tar upp exempel, men metodiken är densamma för andra kategorier av cyklister. Du får lära dig användbara praktiska grepp som du kan använda direkt när du kommer hem. Sweden by Bike kommer att berätta om hur de arbetar för att nå cyklister i olika kategorier med en avancerad hemsida, bild och text. Vi kommer också prata om vikten av att tydliggöra målgruppen innan du lägger pengar på marknadsföring.


Kursinnehåll

  • – Identifiera din målgrupp
  • – Varför är webb och sociala medier bra när det gäller cyklister?
  • – Vilka är misstagen man ska undvika?
  • – Hur hittar du cyklisternas egna forum?
  • – Hur lägger du upp din egen film?
  • – Praktiska tips och råd om redigering och publicering
  • – Budskap och formuleringar i text
  • – Sweden by Bike och arbetet med en konkurrenskraftig hemsida

Målgrupp: Företagare, destinationsutvecklare, turistchefer, kommunikatörer och andra som vill nå ut till cyklister som kunder.

När och var: Västerås 14 november 2019 kl 10-16. Hem till Gården, Slånbärsgatan 13, Västerås.

Kostnad: 3 600 kr exkl moms. Fika, lunch, dokumentation och kursintyg ingår i priset.

Anmälan: Via e-post info@swedenbybike.com

Föreläsare Katarina Rönnbacka Nybäck: har stor erfarenhet av att arbeta med cyklister som kunder och hur man når målgruppen i sociala medier. Katarina är främst inriktad mot mountainbike och har arbetat med bland annat läger, guidning, och kursverksamhet i olika former. Hon når till 95 procent sina nya kunder genom sociala medier. Hon fotar, filmar och redigerar allt material själv. Katarina har sedan 2011 jobbat med att utveckla cyklingen i Region Örebro län till Sveriges största cykelområde, Bergslagen Cycling. Hon ingår även i teamet bakom Sweden Mountainbike.

Tillbaks till sidan med seminarier och utbildningar.