Om våra föreläsare

Svensk cykelturism har en stor utvecklingspotential. För att tillvarata den behövs aktuella kunskaper. Sweden by Bike har tagit fram ett kurskoncept som riktar sig till dig som kan mycket om besöksnäring men som behöver bygga på med specialkunskap om cykelturism. Vi samarbetar med några av de främsta experterna på området i Sverige. Här följer en kort presentation av våra föreläsare.

Hanna Bergman

Hanna är civilingenjör inom teknisk miljövård och har jobbat i 20 år med miljö och hållbarhetsfrågor. Hon har bland annat varit Hållbarhetschef på Falu Energi & Vatten. Hanna är dessutom en inbiten elitcyklist som varit på pallen sex gånger i Cykelvasan (och vägrar sluta trots sina 46 år). Idag driver hon eget företag tillsammans med maken med fokus på hållbarhet. Engagerad föreläsare som reder ut begreppen och gör hållbarhetsfrågan begriplig och handfast.

Hållbart i Dalarna AB

Suzanne Gadd

Suzanne är föreläsare, projektledare och mentor till besöksnäringsföretag. Har arbetat med utvecklingen av Kattegattleden. Har jobbat som cykelguide på Mallorca och i Österrike, men har även varit bankdirektör och näringslivschef. Betonar vikten av affärsmässighet och har ett öga för det lustfyllda i produktutvecklingen. Suzanne arbetar enligt en egenutvecklad modell som hon kallar ”Myllamodellen”. En behovsanalys av cyklisten och dennes betalningsvilja. Det handlar om att så, låta idéer växa (slipa på lösningarna utmed vägen) för att sedan skörda.

Suzanne Gadd

Katarina Rönnbacka Nybäck

Katarina har stor erfarenhet av att bygga upp MTB-områden och MTB-leder. Hon spelade en central roll när Bergslagen Cycling skapades och har utbildat mountainbikecyklister, guidat och arrangerat läger. Idag jobbar Katarina heltid inom sitt företag och hjälper kommuner, regioner och företag att göra samma resa som hon och Örebro län gjort. Katarina är utbildad pedagog, cykeltränare samt processledare inom Kurbits affärsutveckling och har dessutom arbetat med turism och besöksnäring på regional nivå i 8 år.

Bike in Bergslagen AB

Teamet bakom Sweden by Bike

Föreläsarna från Sweden by Bike har olika typer av bakgrund och kompetens. Erfarenhet av affärsutveckling inom resor, försäkring, fastigheter och transporter. Cykelturism naturligtvis och erfarenhet av att bygga upp Sweden by Bike som portal. Vi har även journalistisk kompetens och lång erfarenhet av kommunikation i näringslivet. Vidare arbetar vi med föreläsningar, kurser och seminarier om cykelturism. Till det kommer digital design, webbutveckling och programmering.

Sweden by Bike AB