Sweden by Bikes guidepool

Efterfrågan på cykelguider ökar i Sverige. Med en trygg och kunnig guide som kan rama in upplevelsen genom sitt berättande blir cykelturen ännu mer givande för besökaren.  

Idag finns ingen certifierad utbildning för cykelguider i Sverige men vi erbjuder en grundutbildning för dig som vill utvecklas som cykelguide och få en orientering i viktiga, grundläggande kunskaper. Det kan vara ett bra sätt att komma ut i den närliggande naturen i små grupper. Exakt vilket läge vi har i sommar vet vi inte än när det gäller covid-19. Vår inställning är förstås att alla, cyklist eller inte, ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. 

Du som har genomgått grundutbildningen får ett kursintyg och har möjlighet att finnas med i Sweden by Bikes guidepool.

__________________________________________________________________________

Är du intresserad? Nu öppnar vi upp för bokning av onlineutbildning i två steg. Utbildningen sker i samarbete med Bike in Bergslagen och Wonderwork. Välkommen att höra av dig via mail till katarina@swedenbybike.com om du är intresserad så skickar vi mer information. Max per 10 deltagare per tillfälle.

Cykelguide är ett ansvarsfullt uppdrag som ställer höga kunskapsmässiga krav. Kursen bygger på gedigna personliga erfarenheter av att leda grupper som cykelguide både för den som ska cykla på trafikerade vägar och i mountainbikesammanhang. Det handlar om hur man utövar värdskap, vad man absolut inte ska göra, vilken utrustning som behövs. Cykling i grupp innebär även risker som ska bedömas korrekt och det behövs kunskaper om hur man hanterar situationen om någon skadar sig som vilken första-hjälpen-utrustning du bör ha med på turen. Det handlar om att kontrollera din egen och kundens utrustning. Kursen ger vidare deltagaren kunskaper om hur man hanterar en grupp cyklister på olika kunskapsnivå och fysisk kapacitet.

Två utbildningstillfällen

Onlinekursen består av två tillfällen. Det första tillfället utgörs av en teoriorienterad lektion. Det andra innebär att deltagarens hemuppgift följs upp och byggs ut till ett fungerande format.