Så bygger du upp ett MTB-område – Steg 1

STEG I – PLANERA PROJEKTET

I ett stort land med mycket natur som Sverige finns det goda möjligheter för mountainbike. Genom en satsning på ett lokalt MTB-område kan orten bli en besöksdestination för ett växande antal svenska och utländska MTB-cyklister. Samtidigt är det ett komplicerat projekt att utveckla leder för MTB och det är viktigt att tänka igenom de olika faserna innan man sätter igång. Den här kursen i tre steg ledsagar dig igenom hela processen från planering till färdigt projekt.

Som i så många andra fall är hemligheten bakom ett lyckat projekt att man tänker igenom det man ska göra grundligt innan man börjar. Gör man rätt från början slipper man korrigera längre fram i processen. Saker man lär sig genom erfarenhet och genom grundlig planering. Den som leder kursen har byggt upp MTB-områden och MTB-leder i många år. 


Kursinnehåll:

  • – Hur och var startar man?
  • – Målgrupp och typ av cyklister
  • – Vilka parter och myndigheter behöver jag kontakta
  • – Allemansrätten och leder
  • – De viktigaste stegen och fallgropar att se upp med

Målgrupp: Entreprenörer, affärs- och destinationsutvecklare på kommuner och regioner.

När och var: Stockholm 3 december 2019 kl 10-16. Sweden by Bike, Centralplan 3 (precis intill Stockholms Centralstation).

Kostnad: 5 200 kr exkl moms. Fika, lunch, dokumentation och kursintyg ingår i priset.

Anmälan: Via e-post info@swedenbybike.com

Föreläsare:

Kursen leds av Katarina Rönnbacka Nybäck som har stor erfarenhet av att bygga upp MTB-områden och MTB-leder. Hon spelade en central roll när det Bergslagen Cycling skapades och har utbildat mountainbikecyklister, guidat och arrangerat läger. Idag jobbar Katarina heltid inom sitt företag och hjälper kommuner, regioner och företag att göra samma resa som hon och Örebro län gjort. Katarina är utbildad pedagog, cykeltränare samt processledare inom Kurbits affärsutveckling och har dessutom arbetat med turism och besöksnäring på regional nivå i 8 år. Hon ingår även i teamet bakom Sweden Mountanbike.

Katarina Bergstrand är vd på Sweden by Bike och har erfarenhet av affärsutveckling inom olika branscher (turism, försäkring, transporter och fastigheter). Har tagit fram rapporter om cykling och kollektivtrafik och kartlagt svensk cykelturism på uppdrag av Tillväxtverket/Näringsdepartementet.

Tillbaks till sidan med seminarier och utbildningar.