shopping_cart
kr

Så bygger du upp ett MTB-område – Steg 3

STEG III – GENOMFÖRANDE

När man har tagit fram en gedigen plan, kommit överens med markägare och kontakterna med myndigheterna gått bra är det dags för själva genomförandet. Det är många överväganden som ska göras när man utvecklar ett MTB-område. Varje led ska förses med rätt svårighetsgrad och naturligtvis är det viktigt med skyltning så att cyklisterna hittar ute i terrängen. För den som tycker om att cykla i skogen är det här det mest lustfyllda steget i kursen, men det är många enskilda detaljer som ska göras rätt. Under kunnig ledning diskuterar vi konkreta fenomen som hur man använder befintliga stigar och hur känslig mark ska hanteras på bästa sätt. Det här är det sista steget i kursen som tar dig hela vägen fram till hur du genomför det färdiga projektet.

Ett framgångsrikt MTB-område ska vara lockande, erbjuda en utmaning och kännas tryggt på samma gång. Det ställer krav på den som utvecklar det. De olika lederna ska komplettera varandra på ett naturligt vis. Vidare är det viktigt att skapa en kultur där cyklister dels samsas med naturen på ett hållbart sätt, dels visar varandra tillräcklig hänsyn. Den som leder kursen har under flera år tagit den här typen av beslut och filat fram lösningar som verkligen fungerar i praktiken.    


Kursinnehåll:

  • – Hur du graderar och skyltar leder
  • – Befintliga stigar eller byggt ledområde
  • – Broar och spång, blöt och känslig mark
  • – Leder i samverkan med naturen
  • – Dela leder med andra?

Målgrupp: Entreprenörer, affärs- och destinationsutvecklare på kommuner och regioner.

När och var: Stockholm 12 mars 2020 kl 10-16. Sweden by Bike, Centralplan 3 (precis intill Stockholms Centralstation).

Kostnad: 5 200 kr exkl moms. Fika, lunch, dokumentation och kursintyg ingår i priset.

Anmälan: Via e-post info@swedenbybike.com

Föreläsare:

Kursen leds av Katarina Rönnbacka Nybäck som har stor erfarenhet av att bygga upp MTB-områden och MTB-leder. Hon spelade en central roll när det Bergslagen Cycling skapades och har utbildat mountainbikecyklister, guidat och arrangerat läger. Idag jobbar Katarina heltid inom sitt företag och hjälper kommuner, regioner och företag att göra samma resa som hon och Örebro län gjort. Katarina är utbildad pedagog, cykeltränare samt processledare inom Kurbits affärsutveckling och har dessutom arbetat med turism och besöksnäring på regional nivå i 8 år. Hon ingår även i teamet bakom Sweden Mountainbike.

Katarina Bergstrand är vd på Sweden by Bike och har erfarenhet av affärsutveckling inom olika branscher (turism, försäkring, transporter och fastigheter). Har tagit fram rapporter om cykling och kollektivtrafik och kartlagt svensk cykelturism på uppdrag av Tillväxtverket/Näringsdepartementet.

Tillbaks till sidan med seminarier och utbildningar.