Slottsutflykter med eller utan kakor, ångbåtstur till Birka, Tom Tits experiment, Torekällbergets friluftsmuseum, vackra kustlandskap, ekologiska matvaror. Under perioden maj-september kan du åka med S/S Ejdern till Birka, Adelsö, Drottningholm, Stockholm och Mariefred. Ejdern är världens äldsta koleldade propellerdrivna ångfartyg.

Den som väljer att cykla i Södertälje med omnejd har inga som helst problem att fylla dagarna med kilometer och upplevelser. Passar lika bra för den som vill trampa ordentligt som för barnfamiljen som behöver många fikapauser. Här finns Tullgarns slott, mångkultur med mat från stora delar av världen, antroposofernas Järna, förnämliga sjökrogar och mycket mer. I Södertälje finns dessutom fina cykelkartor och en välkomnande attityd som värmer ett cyklisthjärta.

Cykelvägar i Södertälje kommun
Cykelkarta med utflyktsmål


Stockholms lokaltrafik (SL)
Cyklar får medtas på pendeltågen, dock ej i rusningstid, kl. 06.00-09.00 och 15.00-18.00. Att ta med sig en cykel är gratis. Cykel är ej tillåten till Arlanda C, Stockholm C, via entrén vid Odenplan till station Stockholm Odenplan eller på Stockholms länsbussar. 

Sörmlandstrafiken
Cyklar får gratis tas med i mån av plats, dock max två per buss.

Cykelkartor

Anslutande cykelleder