Enköpings kommun
fjardhundraland-enkoping-logotyp-sweden-by-bike

Enköping ligger vid Enköpingsån och inte långt ifrån Mälaren. Med 24 parker att besöka är det inte så konstigt att man talar om ”parkernas stad”. Trakterna runt Enköping har blivit kända för sitt rika utbud av mathantverkare, gårdsbutiker, bagerier, småskaliga lantbruk och lantliga boenden. Här hittar du ett område med det poetiskt klingande namnet Fjärdhundraland.

Foto: Scandinav bildbyrå

I Fjärdhundraland finns en massa småvägar som ligger där de legat sedan urminnes tider, kantade av runstenar, små medeltida kyrkor, kaféer och gårdsbutiker. Kort sagt, ett paradis för oss som gillar att upptäcka och att cykla. Fjärdhundralandsleden går mellan Fjärdhundra och Örsundsbro, på fina vägar med goda möjligheter till pauser för fika, avstickare eller ett dopp. Du har dessutom nära till flera andra besöksmål i Fjärdhundraland, så att du kan använda leden som en bas för din egen rutt. Det finns dessutom flera fina övernattningsmöjligheter.

Ta dig hit

Länstrafiken i Uppland, UL
Under perioden april-oktober får cyklar tas med i mån av plats på regionbussarna, dock max två per buss. Cyklar får även medtas i mån av plats på Upptaget, dock ej i rusningstid. Cykel är ej tillåten på busslinje 801, 677, 774, 110, 111, 115 och UL:s expressbussarPå stadsbussarna i Uppland kan du inte ta med cykel.Läs mer här.

Cykelkartor

  • Cykelkarta 27 Östra Mälaren omslag

    Cykelkarta Östra Mälaren

    159 kr
    Läs mer

Närliggande cykelleder