shopping_cart
kr

Hitta cykelguide

En trygg och kunnig cykelguide hjälper dig hitta de vackraste vägarna, de roligaste stigarna och magiska platser med unika naturupplevelser. Guiden kan lotsa dig fram till utmanande och spännande rutter som kan vara svåra att hitta på egen hand. Dessutom kan guiden rama in din cykelupplevelse genom sitt berättande. Du kan slappna av och koncentrera dig helt och hållet på cyklingen. Det är inte så konstigt att guider är mycket efterfrågade i de stora cykelländerna. 

Vi är stolta över att kunna presentera duktiga svenska cykelguider. De erbjuder guidade turer i olika delar av Sverige, och för din trygghet har samtliga cykelguider en handlingsplan om det oväntade händer. Här hittar du kontaktuppgifter och mer information.

Järvsöguiderna

Sommaren 2020 startades Järvsöguiderna AB. De kunniga och engagerade guiderna Patrik Klüft, Benny Gäfvert, Ulf Persson, Marika Hellberg och Kim Rosin har ett stort engagemang för hållbarhet och den lokala utvecklingen i sitt område. Upplev magisk natur, vildmark, kultur och mat. På ett hållbart sätt.  

“Vi gillar allt vad cykling innebär, på stigar, grusvägar och asfalt, allt är roligt på sitt sätt! Från plan och fin asfalt till stökig stig, ja allt har sin charm så länge man sitter på rätt cykel.”


Upplev Järvsö

Följ med Pelle Nyberg och hans erfarna guider längs Järvsös vägar, stigar och cykelleder. De guidar dig tryggt genom landskapet i Hälsingland och anpassar svårighetsgraden efter dina önskemål. Du kan också köra forsränning, lära dig forspaddling eller paddla kajak och vintertid tar de dig gärna ut på en tur med snöskor eller långfärdsskridsko.

“Järvsöäventyret är ett paket av flera aktiviteter som vi själva gillar väldigt mycket; kajak, cykel och klättring. Vi startar äventyret med att paddla kajak ca 7 km till Torön. Sedan byter vi till cross country-cykel och cyklar stigar tillbaka in mot Järvsö via delar av Sannaleden och avslutar med Via-Ferrata-klättring till Öjebergets topp. Ett äventyr som tar dig till de allra finaste delarna av vår natur här i Hälsingland; älven, skogarna och bergen.”


We Ride MTB

Veronica och hennes team erbjuder en modern kombination av cykling, personlig utveckling och upplevelser. Guidade turer med mountainbike i Trosa och i regionen runt omkring för såväl nybörjare som vana cyklister.

“På våra guidade turer går vi igenom grunderna till MTB för de som behöver det innan vi tar oss ut i skogen. Vi tar oss igenom djupa skogar, öppna landskap, trolska myrar och över hällar. Vi är alltid kustnära med havet eller en vacker insjö.”


Woods & Water

Linda Staaf och hennes team är erfarna guider som sedan 2009 erbjuder guidade kajak-, vandrings- och MTB-turer i Östergötland, både för nybörjare och den som vill fördjupa sin kunskap och teknik. Här kan du också hyra cyklar och övrig utrustning. Hållbarhet och samhällsengagemang är viktigt för alla som arbetar inom Woods & Water.

“Vi vill i allt vi gör försöka göra det så hållbart som möjligt, både på våra turer och i vårt arbete mellan turerna. Dessutom föreläser vi om hållbar turism och deltar i nätverk och mötesplatser där frågorna diskuteras.”


Ä V N T Y R

Robert Ungh är cykelguide och fotograf. Hans passion är att vara utomhus. Under vinterhalvåret går han på topptur och på sommaren guidar han cykelturer, men tycker också om att vandra på stigar. Eller att bara njuta av en kopp kaffe framför en öppen eld. Kort sagt, Robert älskar naturen och att uppleva äventyr.

“År 2005 tog cyklingen i skogen fart på riktigt för att från och med 2012 fram till nu vara en stor del i mitt liv, både privat och i mitt företag Ä V N T Y R. Idag arrangerar jag resor, guidar och coachar MTB samt skapar foto och film kring cykling.” 

  • robert@avntyr.com
  • +46 70 371 20 44
  • avntyr.com
  • Språk: svenska och engelska
  • Område: Skellefteå, men även Jämtland, Västerbotten, Norrbotten