För destinations- och näringslivsutvecklare

Vi kan hjälpa er nå fram som cykeldestination!

Nå fram till målgruppen: Vill du snabbt, kostnadseffektivt och enkelt skapa lokala förutsättningar för ett ökat antal cykelturister? Då är det första steget att nå fram till rätt målgrupp med berättelsen om era sevärdheter och ert utbud. Sweden by Bike är en nischad kanal mot en målgrupp som är intresserad av att resa och turista med cykel.

Besökaren: De som besöker webbplatsen swedenbybike.com letar efter trevliga platser att besöka på sina cykelresor i Sverige. De kommer från Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Holland, Storbritannien och många andra länder. Det är en jämförelsevis köpstark målgrupp, klimatmedveten och med ett starkt naturintresse.

Tjänster: Sweden by Bike erbjuder marknadsföringstjänster riktade till offentliga aktörer som destinations- och näringslivsutvecklare, centrumutvecklare, landsbygdsutvecklare och projektledare inom cykelturism. Genom att presentera och lyfta fram cykelmöjligheterna i området (och naturligtvis spännande och roliga cykelpaket, fina boenden, lokalproducerad mat, mysiga kaféer, restauranger, aktuella händelser osv) så kan vi hjälpa till att öka kännedomen om allt det fina som finns hos er. Vi erbjuder även utbildningar och seminarier i samarbete med andra duktiga aktörer för att öka kunskapen om cykelturism i Sverige.

Vårt nätverk: Kontakta oss gärna om du söker någon viss kompetens kopplat till en cykelsatsning eller har ett utvecklingsbehov inom cykelturism. Vi är stolta över över att ha ett så fint nätverk, och hjälper gärna till att “hitta rätt” och förmedla kontakt.

Anlita oss: Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter inom cykelturism och du är välkommen att anlita oss om du vill göra en förstudie, har behov av projektstöd, vill arrangera ett seminarium eller anlita oss som föreläsare.


Destinationspaket

Sweden by Bike erbjuder ett Destinationspaket till kommuner och regioner som vill ta en tydlig position och profilera sig inom området. Tjänsten löper årsvis och kräver ingen egen webbutveckling. I vårt Destinationspaket erbjuder vi marknadsföring av destinationen på Sweden by Bikes hemsida. Det betyder en egen sida med destinationens namn, logotyp och länk till den egna webbplatsen. På sidan finns en presentation av destinationen i text och bild. Vidare finns information om cykelleder, cykelresepaket, cykelvänliga boenden i området och information om muséer, kaféer, restauranger och annat som är relevant för en cykelturist. Vi är även delaktiga i arbetet att få fler företag på orten att vända sig till cykelturister.

  • I Destinationspaketet ingår följande:
  • Destinationen profileras på swedenbybike.com med egen platssida, logotyp och direktlänk till den egna webbplatsen
  • Vi bidrar till att öka destinationens utbud riktat till cykelturister, i samarbete med lokala företag och entreprenörer
  • Partnerdestinationer profileras i Sweden by Bikes digitala nyhetsbrev och sociala medier
  • Årlig uppföljning i skriftlig form med syfte att utvärdera samarbetet
  • – Partnerdestinationer får alltid speciella erbjudanden när det gäller våra utbildningar och seminarier
  • – Partnerdestinationer får rabatterat pris som utställare på Svenska Cykelmässan 2020 genom arrangören Bramässor

Kontakta oss gärna via e-post info@swedenbybike.com eller telefon 08-640 96 56 om du vill ha lite mer konkret förslag på samarbete med oss.


Nya utbildningar inom cykelturism

Nyhet! Sweden by Bike har tagit fram kurser för den som vill utbilda dig inom cykelturism. Allt ifrån paketering och affärsutveckling till grunderna i cykelguidning. Kunniga föreläsare, tidseffektivt upplägg och handgripligt så att kunskaperna snabbt kan omsättas i praktiken.

Här hittar du mer information om utbudet 2019/2020.