Höga kusten med elcykel och helpension
Cycling: about 110 km starting in Nordingrå, Ångermanland
4 nights 7 545 kr / pers
Bed and breakfast, Stuga/rum
 • English
 • Swedish
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Do you have questions about this bike package? Email us gladly.

All this is included

 • doneTvå nätter på Lappuddens Friluftscenter (del i 2-bäddsstuga) inkl sänglinne och handduk
 • doneTvå nätter på Pelle Åbergsgården (del i dubbelrum) inkl sänglinne och handduk
 • done4 x breakfast
 • done3 x lunch- och fikapaket
 • done4 x tvårättersmiddagar (exkl dryck)
 • doneLuggage transport between the accommodation
 • doneElcykel med extra starkt batteri och cykelhjälm
 • doneMap and route description

Possible options

 • doneExtra nights, the package is easily supplemented with one or two days
 • doneEnkelrumstillägg: 395 kr/person
 • donemeal Drinks

I det här paketet får du uppleva Höga Kustens storslagna landskap på ett hållbart och miljövänligt sätt. Under tre dagar cyklar du på vackra Nordingråhalvön i hjärtat av världsarvet Höga kusten. Det går utmärkt att resa hit med bil eller med tåg till Kramfors eller Härnösand och därifrån anslutande buss till Nordingrå. Du kan boka paketet från tidig vår till sen höst.

Fotograf: Agne Säterberg

I Nordingrå med omnejd är spåren från senaste istiden tydliga överallt i landskapet med avsnörda havsvikar, kalottberg och klapperfält. Höga Kustens landskap är mycket kuperat jämfört med andra områden i Sverige, och i cykelpaketet ingår därför elcyklar av riktigt hög kvalitet. På dessa stabila elcyklar cyklar du många mil utan att behöva ladda. Turerna är dock inte mer ansträngande än att en normaltränad person klarar av dem.

Du kombinerar cyklingen med att uppleva konst, hantverk, kortare vandringar och storslagna toppturer längs vägen. Kvällen avslutas med god middag och övernattning i avkopplande, genuin miljö. Måltiderna är till stor del lokalproducerade med ekologiska ingredienser.

Day 1

Ankomst till Lappuddens Friluftscenter

Lappudden cykelpaket

Ankomst till Lappudden och incheckning i egen stuga på Lappuddens Friluftscenter under eftermiddagen. Lappudden har en spännande historia som gammal samisk boplats och var fram till början av 1960-talet ett jordbruk, vackert beläget på en udde vid sjön Vågsfjärden. Platsen har varit en friluftsanläggning sedan 1970-talet och drivs sedan 2008 i privat regi.

Lappuddens Friluftscenter, Nordingrå
Dinner
Day 2

Rundtur i Norabygden

Morgonen startar med en härlig frukostbuffé. Du hämtar ut din cykel, får lunch-och fikapaket, kartor och den information du behöver för dagens cykeltur. Idag cyklar du söderut mot vackra Norabygden med vackert jordbrukslandskap och flackare terräng än i Nordingrå.

Stanna gärna till vid Nora kyrka och ta ett uppfriskande dopp vid den stora sjön ”Storsjöns” badplats. Rundturen leder dig tillbaks till Lappudden där middag och en varm vedeldad bastu väntar.

Lappuddens Friluftscenter, Nordingrå
Frukost, lunch-/fikapaket och middag
about 40 km
Day 3

Vågsfjärden, Rödklitten och Pelle Åbergs Mannaminne

Stabila elcyklar av hög kvalitet

Efter frukost väntar nya cykeläventyr. Idag följer du sjön Vågsfjärden, som är en avsnörd havsvik. Du får med dig lunch- och fikapaket i ryggsäcken och bagaget transporteras till nästa boende. Dagens tur kantas av många smultronställen längs vägen med alltifrån konsthantverk till Rödklittens utsiktsberg med intressant historia. Stanna gärna till och gör en kortare vandring upp på toppen. Färden går vidare mot den numera framlidne konstnären Anders Åbergs livsverk, det unika friluftsmuseet Mannaminne. Vid Mannaminne finns en brant stig upp på berget Stortorget med klassisk, storslagen vy över Trångsundet, ett typexempel på avsnörd havsvik i spåren av landhöjningen.

Du cyklar vidare mot byn Björnås som är målet för dagen. Här har Anders Åberg tillbringat sina barndomssomrar och hans far var Stockholmskonstnären Pelle Åberg. Gården drivs av ett värdpar med hållbarhet som ledstjärna årets alla månader. Här väntar trevligt dubbelrum för övernattning och middag på restaurang Gårdsbutiken (White Guide) som ligger på kort cykelavstånd. På Gårdsbutiken kan du även köpa lokalproducerade delikatesser. Som kvällsaktivitet rekommenderas en topptur till närliggande berget Själandsklinten. Njut av kvällssol och fantastisk utsikt över skog, sjöar och hav.

Pelle Åbergsgården, Nordingrå
Frukost, lunch-/fikapaket och middag
about 30 km
Day 4

Fiskelägen, Rotsidans naturreservat och ett dopp i havet

med elcykel i höga kusten

På morgonen förbereder du själv en ekologisk frukost, lunch och fika i din egen takt av färdiga ingredienser. Frukosten kan avnjutas på en av gårdens uteplatser eller inomhus.

Idag cyklar du ut på Nordingråhalvön och har med dig lunchpaket och termos. Cykelturen går längs kuperade, slingrande vägar ut mot Rotsidans naturreservat och de pittoreska fiskelägena Barsta och Bönhamn med sina gamla kapell och fiskebodar. Ingen annanstans i Sverige ligger de gamla fiskelägena så tätt som här i Världsarvet Höga Kusten. Om vädret tillåter passar det utmärkt med ett dopp i havet. Här finns även grillplatser och toalett.

Cykelfärden fortsätter och du passerar bland annat Nordingrås högsta berg ”Ringkallen” innan du når Mannaminne friluftsmuseum och restaurang där kvällen avslutas med middag och ett besök vid konstminiatyren av Pelle Åbergsgården. Därefter tar du dig tillbaka på cykel den korta biten till Pelle Åbergsgården för övernattning.

Pelle Åbergsgården, Nordingrå
Frukost, lunch-/fikapaket och middag
about 30 km
Day 5

Time for a return trip

Efter frukost cyklar du tillbaka till Lappuddens Friluftscenter där cyklarna återlämnas senast kl. 09.30. Värdparet på Pelle Åbergsgården levererar ditt bagage. Vi hoppas du har många fina minnen med dig från Nordingrå och Höga kusten.

Breakfast
about 10 km
Nordingrå, Ångermanland