Borlänge, Dalarna

Contact details for booking

  • doneAn overnight stay (part of the cottage, at least two people) self catering
  • doneBed linen and towel
  • doneFree Wifi
  • doneAbility to borrow tools for easier repairs
  • doneLaundry and drying facilities for clothes
  • doneSafe bicycle storage

Nearby bike trails

För dig som gillar att cykla i Dalarna och vill stanna en natt eller flera på ett naturskönt boende med ett rikt utbud av aktiviteter är Nordic Camping Mellsta i Borlänge ett utmärkt alternativ. Här har man utsikt över Dalälven och bor i vackra omgivningar i Mellstaparken. I den världsberömde operasångaren Jussi Björlings hemstad finns inte bara hans eget museum utan många andra sevärdheter att ägna sig åt när dagens cykling är över. 

Mellsta Camping gör det enkelt att koppla av. När det är gjort finns det många olika saker att göra. Det finns bra fiske i Dalälven och vildmarken ligger inte långt borta. Campingen är väldigt barnvänlig med lekplats, minigolf och i Borlänge finns äventyrsbadet Aqua Nova. I Borlänge, som inte minst är känt för sin ståltillverkning i världsklass, kan du besöka Framtidsmuseet och lära dig mer om teknik, naturvetenskap och rymden. Den historiskt intresserade kan besöka Ornäsloftet där Gustav Vasa gömde sig undan danskarna år 1521.


Nordic Camping Mellsta erbjuder 12 stugor i olika storlek och med olika typer av standard att välja mellan. Antal bäddar i stugorna går från två till sex. Anläggningen är utrustad med toaletter, duschar, skötrum, tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, ugn samt mikrovågsugn. På området hittar du också restaurang, café, gatukök och kiosk. Hundar är varmt välkomna så länge de hålls kopplade när de vistas på området. I närheten finns en fin hundbadplats för svalkande dopp och vattenlek. För gäster som kommer då receptionen är stängd finns en betalstation.