Yogacykling på Skohalvön
Cykling: 8 km med start i Skokloster, Uppland
Dagsutflykt 690 kr / pers
sell
690 kr / pers
directions_bike
8 km

Allt detta ingår

  • doneGuidad, meditativ cykeltur med yogaläraren Roland Nahringbauer
  • doneÄmnesnära dokumentation
  • doneDetaljerad färdbeskrivning

Möjliga tillval

  • doneÖvernattning på Skokloster Hotell & Restaurang
  • doneMiddag på Skokloster Hotell & Restaurang
  • doneHyrcykel MTB eller hybridcykel

Öppna sinnena för den vackra naturen på Skohalvön med breathwalk som kombinerar vandring med andningsövningar och andra yogatekniker. En unik möjlighet till att utöva stigcykling, se naturområden med en kunnig guide och koppla av från vardagens stress under ledning av en erfaren yogainstruktör. 

Cykla med en kunnig guide i de skyddade naturområdena på Skohalvön i närheten av Skokloster. Du lär dig mer om områdena utmed Uppsalaåsen och upplever den speciella atmosfären vid fornlämningar som Flasta kyrkoruin och Lugnetborgen. Minsta antal deltagare är 5 personer, men om ni är färre kan ni ändå boka turen för totalt 3.450 kr.

På valda platser kliver du av cykeln och går så kallad breathwalk, då andning och andra yogiska tekniker kopplas till stegen. Du mjukar upp dig med lätta yogaövningar och provar meditation från kundaliniyogans tradition. Övningar som ger mental och fysisk avspänning på samma gång som sinnena öppnas upp för det vackra och fascinerande som finns att uppleva i naturen.

Det här behöver du för den meditativa cykelturen:
– hybridcykel eller mountainbike som också fungerar på landsväg
– bekväma skor för att kunna gå i terräng
– badkläder om du vill ta ett dopp

Roland Nahringbauer är Internationellt Diplomerad Kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan, efter en 2-årig yogalärarutbildning på nivå 1, 2004-2006, vid IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) i Stockholm. Han har undervisat sedan våren 2005 och är medlem i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund).


Förläng turen med en övernattning:
Det är enkelt att förlänga den här cykelutflykten med en trevlig övernattning och god middag på Skokloster Hotell & Restaurang. Middagsmenyn erbjuder både klassiska och innovativa rätter inspirerade av den storslagna slottsmiljön och familjens lokala natur och vilt intresse.