Vintercykling i Luleå skärgård
Cykling: 95 km med start i Luleå, Norrbotten
5 nätter 14 000 kr / pers

Allt detta ingår

 • done5 övernattningar (del i dubbelrum) på hotell
 • doneGuide + fatbike cykel 4 dagar
 • done5 x frukost
 • done4 x lunch (exkl dryck) samt enklare måltid ankomstdagen
 • done2 x middag (exkl dryck)
 • doneTillgång till bastu
 • doneSpa-upplevelse, dag 5
 • doneTransfer till/från hotellet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneLunch och middag på Hotel Savoy, dag 5
 • doneUtflykter utanför ordinarie program: skridskotur, tur med hundsläde, möte med älgar, besök i den gamla kyrkbyn i Gammelstaden, längdskidåkning

Om du söker efter ett vackert, annorlunda och exotiskt cykelpaket har du hittat helt rätt. Det handlar om vintercykling med fatbike i Luleå skärgård. Ett riktigt äventyr med övernattning på en skärgårdsö som heter Hindersön. Massor av frisk luft, fantastiska vyer över vinterlandskapet och en alldeles speciell känsla när du cyklar på isvägar och snöskoterleder. Kanske du har turen att uppleva norrsken? På kvällarna bor du komfortabelt och kan avsluta dagen i den varma bastun. 

Den norra Östersjökusten är bedårande vacker på vintern. Med en fatbike kan du ta dig ut på isen och uppleva skärgården på ett sätt som innebär att ordet unikt inte är någon klyscha. Du övernattar på trevligt hotell i centrala Luleå och i en ombyggd bondgård på Hindersön, Jopikgården, som idag är ett mysigt och familjärt boutiquehotell. Cykelpaketet omfattar totalt sex dagar och fem övernattningar med kunnig cykelguide ute på isvägarna i Luleå skärgård. Du cyklar på en fatbike, en terrängcykel särskilt designad för snö och lös sand, med extra breda däck.


Cykelpaketet kan även bokas med färre antal dagar. Det finns även möjlighet att boka övernattning på vandrarhem (4 bäddar i varje rum, dusch + badrum i korridoren) på Hindersön och hotell i Luleå. Pris från 12.000 SEK/person för 6 dagar/5 nätter.

Dag 1

Ankomst till Luleå

Ankomst med välkomsthälsning och transfer till Naran Hotell. Här bor du bekvämt på ett familjeägt, hemtrevligt hotell mitt i centrala Luleå.

Du bjuds på snacks eller en lättare måltid. Det finns även möjlighet att boka extra utflykter beroende på ankomsttid. **Extraturer utanför ordinarie program: skridskotur, tur med hundsläde, möte med älgar, besök i den gamla kyrkbyn i Gammelstaden, längdskidåkning.

Naran Hotell, Luleå
En enklare måltid vid ankomst
Dag 2

Cykeltur på isen och lunch utomhus

Vintercykling_Lapland Archipelago2

Frukost på hotellet. Därefter sker cykelutdelning och anpassning av cyklarna. Därefter cyklar du ut på isen, ca 10 kilometer, och äter lunch som tillagas utomhus och serveras på en vacker ö ca 800 meter från land.

På kvällen väntar dig middag och övernattning på hotellet.

Naran Hotell, Luleå
Frukost, lunch och middag
ca 20 km (med erfaren cykelguide)
Dag 3

Naturreservat och cykling på isvägen ut till Hindersön

Cykla Fatbike på vintern_Peter Rydström

Frukost på hotellet. Cykling genom staden till ett underbart naturreservat och lunch. Cirka 24 kilometer cykling på isvägen ut till Hindersön.

Luleå skärgård ligger långt upp i Bottenviken (Östersjön) och består av mer än 1300 öar. Några öar har bofast befolkning, och det nordliga läget ger skärgården unika förhållanden för vintercykling med metertjocka isar vintertid.

Du checkar in på mysiga Jopikgården, och där väntar middag och bastu på kvällen.

Jopikgården Hotel, Hindersön
Frukost, lunch och middag
ca 24 km (med erfaren cykelguide)
Dag 4

Brändöskär och middag över öppen eld

Lapland Archipelago_Peter Rydström

Frukost på Jopikgården på Hindersön. Cykeltur på havsisen till skärgårdsön Brändöskär, cirka 12 kilometer.

Det sägs att Drottning Kristina donerade Brändöskär till Norrbrändöborna på 1600-talet. Landskapet är mycket vackert och påminner om fjällnatur med träd och växtlighet som kuvats av vindarna. Efter en fin stund på Brändöskär cyklar du tillbaka till Hindersön. Middagen tillagas över öppen eld och sedan blir det bastu.

Jopikgården Hotel, Hindersön
Frukost, lunch och middag över öppen eld
ca 24 km (med erfaren cykelguide)
Dag 5

Cykeltur tillbaka till fastlandet

Jopikgården, Hindersön

Frukost på Jopikgården. Cykeltur tillbaka till fastlandet och hotellet I Luleå.

Jopikgården är ett av gammalt skärgårdshemman som renoverats varsamt och omvandlats till familjärt hotell med restaurang. Norrbottensgården är byggd i timmer på traditionellt sätt, vilket ger den sin speciella karaktär.

Inne i stan väntar en härlig spa-upplevelse och sedan ett bokat bord i restaurangen på Savoy Hotell (du betalar själv för mat och dryck).

Naran Hotell, Luleå
Frukost
ca 24 km (med erfaren cykelguide)
Dag 6

Hemresa och transfer

Fatbike Lapland Archipelago2

Frukost på hotellet. Transfer till flygplatsen. Det finns även möjlighet att boka extra utflykter beroende på din avresetid.

**Extraturer utanför ordinarie program: skridskotur, tur med hundsläde, möte med älgar, besök i den gamla kyrkbyn i Gammelstaden, längdskidåkning.

Frukost