Vikingatur på två hjul
Cykling: 100 km med start i Enköping, Uppland
2 900 kr/pers (2 nätter)
sell
2 900 kr/pers
hotel
2 nätter
directions_bike
100 km

Allt detta ingår

 • doneTvå nätter på Jädra Gårdshotell (del i dubbelrum)
 • done2 x frukost
 • done1 x pizzabuffé (Dag 1)
 • done1 x lunchpaket (Dag 3)
 • doneHyrcykel med 7 växlar
 • doneKarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneTillägg för enkelrum
 • doneElcykel vid förfrågan
 • donePicknicklunch och fikakorg
 • doneGrillkväll
 • doneTransport från/till Enköpings järnvägsstation
 • doneGuidad visning i Enköping

Upplev Skandinaviens fascinerande tidiga historia med hällristningar och runstenar, gravplatser och äldsta kristna kyrkor. Du cyklar genom ett lantligt och välkomnande jordbrukslandskap längs slingrande småvägar som ibland är desamma som vikingarna själva färdades på.

Spåren av det förgångna kommer nära under tre dagars cykling på landsbygden runt Enköping – en av Sveriges äldsta städer. Du får bland annat se bronsålderns hemlighetsfulla och magiska ristningar på blankslipade stenhällar och följa runristarna Balle och Livstens mejselspår i vikingatidens ståtliga minnesmärken. I Härkebergas rikligt målade stenkyrka kommer du nära medeltidsmänniskan i den myllrande bildskatten.

Det här är ett cykelpaket för dig som vill cykla på vindlande småvägar och är intresserad av historia och arkeologi. Vackra vyer, mysiga caféer och trevliga gårdsbutiker gör hela färden till en njutning. Cyklingen är lättsam; det här är ett landskap med få backar och turen går längs mycket lågt trafikerade vägar. Turens båda övernattningar sker på Jädra Gårdshotell vilket innebär att dagspackningen blir lätt. Jädra Gårdshotell ligger på kort och bekvämt cykelavstånd från Enköping. Hundar är välkomna (förbokas).

Dag 1 - Landsberga Gård och Albertus Pictor

hotelJädra Gårdshotell, Enköping
restaurantMiddag
directions_bike40 km
Landsberga gårdsbturik-cafe-sweden-by-bike

Första dagens tur tar dig till fantasieggande runstenar, vackra naturområden och Härkeberga kyrka med måleri av den framstående 1400-talskonstnären Albertus Pictor. Lunchen intas till exempel vid den gamla herrgården Landsberga. Dagen avslutas med en Pizza Buffé på Jädra Gård.

På kvällen väntar ditt trevliga rum och en skön natts sömn.

Dag 2 - Enköping - parkernas stad

hotelJädra Gårdshotell, Enköping
restaurantFrukost
directions_bike35 km
drömparken-enkoping-enkopings-kommun

Du besöker flera spännande och vackra platser med hällristningar från bronsåldern. Under dagen finns också möjlighet till ett svalkande bad vid den långgrunda sandstranden i Bredsand.

Både på morgonen och i slutet av turen bekantar du dig med staden Enköping, där dagen avslutas förslagsvis med middag på en trevlig restaurang. På kvällen väntar trevligt rum och skön säng på Jädra Gårdshotell.

Dag 3 - Vindlande småvägar och historia

restaurantFrukost och lunchpaket
directions_bike25 km
kaffestugan-på-landet-fjärdhundraland-sweden-by-bike

Efter frukost ger du dig iväg på en sista tur i det uppländska landskapet. Längs vindlande småvägar kommer du till ett vikingatida vadställe och de medeltida kungarnas kröningsväg, Eriksgatan. Fler runstenar och medeltida kyrkor står också på programmet.

Cykelpaketet betalas direkt vid ankomst.

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagar före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.