Vaxholm och Stockholms skärgård
Cykling: 70 km med start i Stockholm, Uppland
1 860 kr/pers (1 natt)
sell
1 860 kr / pers
hotel
1 natt
directions_bike
70 km

Allt detta ingår

  • doneEn natt på Waxholms Hotell (del i dubbelrum)
  • doneSkärgårdsbåt Stockholm / Tynningö / Rindö (Dag 1)
  • doneFrukost x 1
  • doneSkärgårdsbåt Vaxholm / Ljusterö / Stockholm (Dag 2)
  • doneKarta/GPX-fil och detaljerad färdbeskrivning

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneTillägg för övernattning i enkelrum
  • done3-rätters middag (endast lördagar)
  • doneBagagetransport: 600 kr/person (Stockholm-Vaxholm/Vaxholm-Stockholm)
  • doneHyrcykel och hjälm (mountainbikes och hybridcyklar är lämpliga för denna resa)

Det här cykelpaketet tar dig med på en ö-luffning med cykel och båt genom Stockholms centrala skärgård till öarna runt den idylliska skärgårdsstaden Vaxholm. Här finns charmiga restauranger, kaféer, butiker och många välbevarade trähus från förra sekelskiftet målade i vackra pastellfärger. 

En skärgårdsbåttur från Stockholm tar dig till Tynningö med stora skärgårdsvillor och havsutsikt runt alla hörn. Kustvägen passerar den högsta punkten Tynningö Klack samt dolda stränder. Från Tynningö är det bara ett kort ö-hopp över till Rindö där imponerande Oskar-Fredriksborgs fort står stolt och skyddar denna viktiga farled in till Stockholm. Vaxholm är din destination med sin livliga hamn och pittoreska gränder. Ytterligare ett ö-hopp tar dig över till Ingmarsö med fantastisk naturmiljö vid Östra Lagnö och vidsträckt utsikt från Ljusterö Huvud – kanske skärgårdens bästa? Njut av en oförglömlig kryssning tillbaka till Stockholm som slingrar sig förbi öar, smala kanaler och idylliska sommarhus vid vattnet.

1 745 kr per person (torsdag-söndag)
1 860 kr per person (fredagar)
2 650 kr per person (lördagar, med 3-rätters middag)

Det finns även några stugor i centrala Vaxholm som är tillgängliga vid förfrågan. Priset för stugorna är från 1 515 kr per person. Mer information vid förfrågan.


Den första cykeldagen är en lugn cykeltur runt Tynningö- och Rindööarna med drygt 20 km i kuperad terräng på en blandning av grusväg och asfalt. Den andra dagen på Ljusterö är en längre cykeldag med upp till 47 km på grusväg, små vägar samt huvudvägen Ljusterövägen genom ön (ca 6 km). 

Obs att du inte har hela dagen att slutföra cykelsträckorna. Dag 1 lämnar du skärgårdsbåten vid Tynningö ca kl 11.00. Dag 2 har du mellan 5-6 timmar för cyklingen – avståndet är mellan 35-47 km. Cykelvägen är enkel med svagt kuperad terräng. Resan kan också börja vid Nacka Strand & Hasseludden i Nacka eller Gåshaga brygga på Lidingö.

Dag 1

Stockholm-Tynningö-Rindö-Vaxholm

vackra hus i vaxholm2

På morgonen tar du skärgårdsbåten från Stockholm till Tynningö, en ö med pampiga villor längs med kusten. Den vackra kustvägen tar dig runt ön och du cyklar så nära havet som möjligt, passerar stränder och den imponerande utsiktspunkten vid Tynningö Klack. Tillbaka på kustvägen slingrar du dig norr om ön och tar eftermiddagsbåten till nästa ö, Rindö.

Rindö är känt för sina militära anläggningar, inklusive Oskar-Fredriksborg fort och Rindö Redutt, båda strategiskt placerade för att skydda dessa viktiga farleder in till Stockholm. Utforska ön på cykel och njut av en paus och förfriskningar i livliga Rindö hamn med sina lokala osttillverkare, bryggerier och trevlig restaurang vid vattnet.

Ett kort ö-hopp vidare till den charmiga byn Vaxholm, ofta kallad porten till Stockholms skärgård på grund av sitt läge vid kanten av denna vidsträckta skärgård. Njut av stämningen av denna idylliska skärgårdsby med sin livliga hamn, färgglada trävillor och utsikt över den imponerande fästningen, Kastellet. Du övernattar på Waxholms Hotell, ett boutiquehotell som ligger alldeles intill hamnen.

Waxholms Hotell, Vaxholm
Middag (endast lördagar)
ca 22-27 km (båttur Stockholm-Tynningö 1 timme/Tynningö-Rindö 15 min/bilfärja Rindö-Waxholm 5 min)
Dag 2

Vaxholm-Ljusterö-Stockholm

På morgonen går du och dina cyklar ombord igen på skärgårdsbåtarna för att fortsätta resan vidare till Ljusterö. Ljusterö är en av skärgårdens största öar och erbjuder mycket att upptäcka. Din resa börjar med kustvägen längs västkusten och passerar den livliga hamnen vid Linanäs och den charmiga fiskebyn Laggarsvik. På vägen gör du en korta omväg till Ljusterö Huvud för att njuta av en av Stockholms skärgårds absolut bästa utsikter.

På eftermiddagen följer du små vägar längs den smala halvön Östra Lagnö som sträcker sig cirka 10 kilometer in i ytterskärgården. Klipporna har slipats släta av inlandsisen från istiden. Det är en magisk plats med underbar utsikt över horisonten.

Efter en tids reflektion på denna vackra plats är det dags att återvända till bryggan och hoppa på båten som tar dig vidare till Svartsö där du kan äta middag på en klassisk skärgårdsbistro innan du hoppar på sista båten. Luta dig tillbaka och njut av båtresan som passerar ö efter ö tills du når livliga Stockholm.

Frukost
ca 47 km (båttur Vaxholm-Ljusterö 1 timme/Ljusterö-Svartsö-Stockholm 2 tim 40 min)

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 7 dagar före startdatum.
- 7 dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.