Vänerleden och Vallevägen
Cykling: 191 km med start i Töreboda, Västergötland
4 995 kr/pers (2 nätter)
sell
4 995 kr/pers
hotel
2 nätter
directions_bike
191 km

Allt detta ingår

  • doneTvå nätter på STF Lugnåsberget Ekohotell (del i dubbelrum)
  • done2 x frukost med ekologiska råvaror
  • done3 x ekologiska/närproducerade luncher (Café Visthuset - lunchlåda, Ekohotell - lunchlåda och Österbergs konditori)
  • done2 x middagar på STF Lugnåsberget (ekologiskt och närproducerat)
  • doneTillgång till vedeldad bastu vid STF Lugnåsberget Ekohotell
  • doneCykelkarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumspris 5 595kr per person
  • doneElcykel (7-8 växlar) med cykelväska bak (50 liter) samt hjälm 3 dagar: 1 350 kr

I det vackra kulturlandskapet mellan Vänern och Vättern ligger det sägenomspunna berget Billingen. Här cyklar du på fina slingrande småvägar mellan små kullar och gamla stenmurar. Den lokala Vallevägen har rykte om sig att vara en av de vackraste man kan uppleva. Bland många själfulla sevärdheter finns Silverfallen som är ett antal vattenfall som avlöser varandra i Karlforsbäcken och den berömda och vackert belägna Hornborgasjön med alla sina fåglar. 

Vallevägen går igenom det västgötska jordbrukslandskapet när det är som vackrast. Här finns hagar, böljande sädesfält och glittrande små sjöar. Vägarna är småskaliga och det finns konsthantverkare att besöka i trakten.

Dag 1 - Töreboda - Lugnåsberget

hotelSTF Lugnåsberget, Lugnås
restaurantFrukost, lunch och middag
directions_bikeca 60 km
lugnasberget-ekohotell-dubbelrum-sweden-by-bike

Du börjar dagen i charmiga Töreboda vid Göta kanal och cyklar mot Lugnås genom ett bördigt landskap med sädesfält, skogar och insjöar. Du är aldrig långt ifrån mäktiga Vänern. På kvällen bor du bekvämt och miljövänligt och äter ekologisk närproducerad mat. Jesper och Pia som driver STF Lugnåsbergets Ekohotell är pionjärer inom hållbart boende och innehar certifieringen Turistrådets Hållbarhetskliv och STFs Hållbarhetslöfte. Alla rum har egen dusch/wc på rummet. Rummen har egen ingång. Här finns också vedeldad bastu för avkoppling efter din cykeldag.

Dag 2 - Upplev den vackra Vallevägen

hotelSTF Lugnåsberget, Lugnås
restaurantFrukost, lunch och middag
directions_bikeca 65 km
vallevägen-cykla-sustainable-stella2-foto-tuana-sweden-by-bike

Efter en nyttig och rustik frukost fortsätter du cyklingen utmed Vallevägen, den enligt många världens vackraste landsväg, som sträcker sig från Böja till historiska Varnhem. Här finns hagar och böljande sädesfält och glittrande små sjöar. I det lummiga Vallelandskapet kommer du nära naturen, känner dofter och hör fågelsång. Det är ett gammalt kulturlandskap med hagar, odlingsrösen och stengärdsgårdar, lundar med ädellövskog, kalkkärr med orkidéer, prunkande blomsterängar och rofyllda fiskesjöar. En riktig naturupplevelse!

Stanna gärna vid Silverfallet eller där det passar dig och ditt medhavda lunchpaket. Njut sedan av cykelturen tillbaka till Ekohotellet för en fantastisk middag.

Dag 3 - Cykla längs Göta kanal

restaurantFrukost och lunch.
directions_bikeca 50 km
Cykla längs Göta kanal

I dag väntar en cykeltur som tar dig österut genom vackert böljande landskap och vidsträckta öppna fält mot Göta Kanal. Du äter en härlig lunch på Österbergs Konditori i Tidan. Den sista sträckan är 15 km lugn cykling norrut längs den fridfulla Göta Kanal från Tåtorp till Töreboda.

Betalning sker via faktura till arrangören, senast 7 dagar före ankomst.

Fri avbokning fram till 7 dagar innan ankomst, med undantag för en administrationsavgift på 200 kr.

1 Omdöme

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuni 2021, Britt Lerneby
Ja, helt enkelt ett jättebra paket. Några synpunkter: -bättre väganvisning/skyltningen på några ställen -bra mat, men att inte lägga upp på tallrik alltihop vid förarbetad middag. Blir en "röra". Håller med min syster kan tillägga att, helnöjd och kommer att rekommendera paketet till vänner och bekanta, se över vägmarkeringar ffa dag 4 efter Mariestad. Servicen i Töreboda ger jag en 10. Första längre cykelturen med elcykel, kommer alltid i fortsättningen boka elcykel. Tack! 😎