Valfri träningshelg MTB i Rättvik
Rättvik, Dalarna
2 nätter fr. 2 805 kr / pers
  • done2 nätter på Stiftsgården Rättvik
  • done2 x frukostbuffé
  • done1 x hälsofika
  • done1 x lunchbuffé
  • done1 x söndagmiddag (exkl dryck)
  • done3 x ledarledda träningspass
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneBastu och massage (förbokas)

Tillsammans med företaget Move It erbjuder Stiftsgården Rättvik roliga och inspirerande träningshelger för MTB, anpassat efter din nivå. Omväxling, inspiration och finslipning av teknik i underbar miljö.

Stiftsgården Rättvik ligger precis bredvid Siljan med en milsvid utsikt över de blå bergen i fjärran. Här har du tillgång till stora gräsytor med fotbollsplan och beachvolleyplan, egen brygga och badstrand, kanoter och lekpark som inbjuder till olika utomhusaktiviteter. På gångavstånd finns även skogen med strövstigar, golfbana och Rättviks samhälle med affärer, järnvägsstation och turistinformation.

Välkommen att boka in en valfri träningshelg som ger dig möjlighet att utvecklas som cyklist tillsammans med Move It som drivs av Mats och Lena Edvardsson. De är båda aktiva MTB-cyklister och skidåkare med lång erfarenhet som tränare i IK Jarl Rättvik. IK Jarl har fostrat flera svenska mästare med landslagsuppdrag på cykel. Kajsa Snihs, Angelica Edvardsson och Lars Bleckur är IK Jarl åkare med meriter från SM och landslagsuppdrag på MTB. Minsta antal deltagare: 5 personer.

Dag 1:

Ankomst med middag och introduktion

640_stiftsgården rättvik_cykelsemester

Du inleder träningshelgen med middag på Stiftsgården fredag kväll, och träffas sedan för information och introduktion till träningshelgen. Transporter till spår och cykelleder sköter deltagarna själva med cykel eller egen bil.

Vi håller till på klassisk mark, vid IK Jarlstugan i Rättvik. Här finns luftiga tallhedar och släta stigar men också några mer tekniskt krävande leder. Totalt 44 km cykelleder i härlig Rättviksnatur väntar!

Fredag kväll: Introduktion

Hotell Stiftsgården, Rättvik
Middag & kvällsfika
Dag 2:

Finslipa tekniken och se mer av Rättviksbygden

Den här helgen ger dig möjlighet att utvecklas som cyklist. Med bra träning får du ut mer när du sätter dig på cykeln. Du får möjlighet till finslipning av teknik, tips om förberedelser inför olika lopp och tips om utrustning och skötsel.

Du får dessutom möjlighet att se mer av Rättviksbygden, pröva på delar av Mörksuggejakten och annat som ger dig omväxling och inspiration i din träning.

Lördag fm: Teknik - kurvtagning och backträning
Lördag em: Teknik och Intervallbaserad träning

Hotell Stiftsgården, Rättvik
Frukost, lunch, middag & kvällsfika
Dag 3:

Teknikträning och hemresa

Efter en härlig frukostbuffé sker utcheckning (möjlighet finns att förvara väskor). Därefter kör vi igång med dagens träningspass, som består av teknikträning och lite längre intervaller.

Avslutning sker vid 12-tiden och därefter är det dags för lunch innan hemresan. Tillgång till dusch finns vid träningsområdet samt på Stiftsgården.

Söndag fm: Teknik och långa intervaller

Frukost & lunch
- Närmaste flygplats: Borlänge
- Närmaste tågstation: Rättvik
Rättvik, Dalarna

Fler cykelpaket i närheten