Upptäck Gimdalen med Marika Griehsel
Cykling: ca 80 km med start i Bräcke, Jämtland
4 nätter 8 200 kr / pers
Stuga/rum
8
Ja
 • engelska
 • svenska
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneFyra nätter på Mogården (del i dubbelrum) med delat bad/wc
 • done4 x frukost
 • done4 x picknicklunch
 • done4 x tvårätters middag (exkl dryck)
 • done Te/kaffe/frukt
 • doneTransport till/från Bräcke tågstation
 • doneGuidebok med berättelser och kartor
 • doneAlltid när du bokar cykelpaket med övernattning via Sweden by Bike: Valfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneAlltid när du bokar via Sweden by Bike: Olycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneHyrcykel: 200 kr/dag
 • doneBaka tunnbröd i vedeldad ugn
 • doneBåttur på Idsjön
 • doneGimdalen är berömt för sitt fiske. Guidad flugfisketur kan ordnas mot tillägg

Landskapet i östra Jämtland är storslaget. Här finns höga berg, djupa dalar, skogar och sjöar. I det här cykelpaketet ingår en känsla av äventyr med lokal prägel, historia som sträcker sig tillbaka till stenåldern, vilda och tama djur samt en utsökt flora att bekanta sig med. Vem är bättre lämpad att berätta om allt spännande som bjuds än den vittberesta utrikeskorrespondenten Marika Griehsel som har sina rötter i byn Gimdalen? Hon blir din lokala guide och värdinna på Mogården som hon driver tillsammans med sin man Simon. 

Fotograf: Simon Stanford

Enligt jämtländsk tradition blir du väl omhändertagen från ankomst till avfärd. Du blir hämtad och skjutsad till tågstationen i Bräcke. Under dina innehållsrika dagar i trakten runt Gimdalen kommer du att lära känna det egensinniga och stolta landskapet på dina egna villkor. Visste du att safari betyder ”att resa” på swahili?


Vi känner Marika Griehsel som SVT:s korrespondent i Afrika. Orädd, driven och med djupt engagemang. Simon Stanford är dokumentärfilmare av världsklass, producent och regissör. De bjuder in dig till sitt hem i Jämtland där du kommer att få uppleva möten med människor, djur och en storslagen natur. På ett hållbart sätt.

Dag 1

Ankomst till Mogården

välkommen till Mogården i Jämtland

Ankomst på kvällen till Bräcke där du blir hämtad. Sedan väntar middag, briefing och övernattning på Mogården. Simons matlagning är en upplevelse i sig.

Det finns tillgång till vedeldad bastu och badtunna. På kvällen sover du gott i hemtrevliga rum med fin atmosfär.

Mogården
Kvällsfika och middag
Dag 2

Järnåldersgravar och ett dopp i Idsjön

Frukost och genomgång av dagens cykling med karta, lunchkorg och dagens äventyr. Du kommer att få uppleva älggropar, järnåldersgravar och uråldrigt fiske. Det blir stopp för att laga lunch och bada vid Vakten. Färden går runt Idsjön.

Du cyklar hemåt till Mogården och en avkopplande stund i den vedeldade bastun. På kvällen serveras en härlig middag med inslag från naturen runtomkring, inspirerad av den matkultur som Simon och Marika har upplevt under sina uppdrag och resor i Afrika, Sydamerika och Asien.

Mogården, Bräcke
Frukost, lunch och middag
ca 30 km
Dag 3

Träffa getter och skogsorkidéer

Linnean växer överallt

Frukost och avfärd mot Åsbergets gårdsmejeri. På vägen färdas du genom små unika naturreservat. Det finns flera skogsorkidéer i trakten och den vackra lilla Linnean växer överallt.

Vid Åsbergets gårdsmejeri äter du en enkel lunch och får veta mer om djuren. På vägen hem finns möjlighet till bad vid Gråsjön. Namnet kommer från groda och sjö, och här i trakterna är det inte ovanligt att hitta smågrodor i skog och mark.

På kvällen äter du middag och njuter av naturen och stillheten. Kanske samlas ni framför brasan i biblioteket där Marika delar med sig av sina äventyr via foton, filmer och berättelser.

Mogården, Bräcke
Frukost, lunch och middag
ca 40 km
Dag 4

Vildmarksäventyr med övernattning i det fria

marika-griehsel-vildmarksaventyr

Frukost och sedan cyklar du till en spännande vandringsled som tar dig till Kulla som är traktens högsta punkt. Du cyklar fram till starten. Vandringsleden är tydligt markerad och det finns flera informationsskyltar som berättar om växter, djur och natur. Det tar cirka 3 timmar att gå. Lunchmackor finns med i ryggsäcken eller i cykelkorg.

Dagen avslutas med safari-middag runt lägerelden i vildmarken i närheten av byn. Om du vill har du möjlighet att sova i tält. Du tar med egen sovsäck - värdparet ordnar resten.

Mogården, Bräcke
Frukost, lunch och middag
ca 10 km + vandring till fots
Dag 5

Morgondopp, glass och hemfärd

Amber älskar skogspromenader

Tidig frukost, cykel till vår lokala badstrand och lätt utelunch. Vi skjutsar med bil till Bräcke och äter glass på den ”världsberömda” glassbaren innan tåget går söder ut. Det går även att cykla de dryga tre milen till Bräcke om man vill. Tåget går vid ett. Med dig hem har du många oförglömliga minnen.

Utomhus i tält (eller på Mogården)
Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 3 dagar före avresa.
- 3 dagar före avresa, 100 % av paketets totalpris.

Ta dig hit

Tåg från Stockholm kl 13.06. Ankomst Bräcke kl 18.44.
Tåg från Bräcke kl 13.07. Ankomst Stockholm kl 19.02.
Transport till/från tåget.
Bräcke, Jämtland