Upptäck charmiga Norrtälje
Norrtälje, Uppland (ca 20-50 km)
1 natt fr. 1 300 kr / pers
  • doneEn natt på Hvilan, Norrtälje
  • done1 x Frukost
  • doneHyrcykel
  • doneCykelkarta och Cykla i Roslagen guidebok
  • doneFri parkering i mån av plats
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneLunchmatsäck
  • doneBastu- och relaxavdelning

Fly vardagen och kom till ro i idylliska Roslagen. Här väntar ett kortare cykeläventyr – fullmatat med vackra vyer, salt hav och en charmig småstad där det bland annat serveras en god skärgårdsmiddag. Välkommen på en avstickare till Norrtälje! 

Under Norrtälje jazzdagar gungar hela staden men även under övrig tid på året så har stadens krogar ofta jazz och blues på programmet. I mitten av 1800-talet var Norrtälje en av Östersjöns mest populära badorter, vida känd för sin välgörande gyttja. Vill du veta mer om stadens intressanta historia finns stadsvandringar där du får allt om järnbruk, ryssinvasion, eldhärjningar och den blomstrande badortsepoken. I detta cykelpaket cyklar du på egen hand och orienterar dig fram med cykelkarta och Cykla i Roslagen guidebok.

Dag 1:

Cykla på lugna vägar i norra Roslagen

Vid ankomst till Norrtälje kan du direkt gå och hämta ut din cykel och upptäcka Norrtälje med omnejd på egen hand. Förslag till två trevliga cykelturer hittar du i cykelguiden som du får när du bokar paketet, en på cirka 2 mil och en 5 mil lång. Cykelturerna går mestadels på mindre, lugnare vägar med varierande miljö genom historiska omgivningar, idylliskt landskap och en vacker skärgård.

När du själv önskar så checkar du in på det vänliga vandrarhemmet Hvilan i centrala Norrtälje. Här finns trådlös nätverksuppkoppling (wifi) och en bastu- och relaxavdelning att hyra efter avslutad cykeltur. På kvällen äter du en välsmakande skärgårdsmiddag i Norrtälje.

Hvilan, Norrtälje
Skärgårdsmiddag
20 km eller 50 km
Dag 2:

Upptäck charmiga Norrtälje

I den idylliska stadskärnan i Norrtälje är det tätt mellan guldkornen och här kan du slå dig ner på det ena mysiga stället efter det andra. På Café Oppis intill Norrtälje ån ryktas det om att stadens godaste kaffe serveras och på Café Landkrabban ser de frestande bakverken ut som konstverk. Sätt tänderna i en sådan... och bara njut! Vid Piren, en snabb cykeltur från centrala Norrtälje, breder havsvidderna ut sig och restaurangen är som en egen liten skärgårdsoas där du kan du slå dig ner och äta god mat. Inne i stan kan du istället besöka Åtellets restaurang och förföras av förträfflig matlagningskonst.

Frukost
- Närmaste flygplats: Arlanda/Stockholm
- Närmaste tågstation: Stockholm C
- Med tunnelbana och länsbuss tar du dig från Stockholm C till Norrtälje.
Norrtälje, Uppland

Fler cykelpaket i närheten