Två dagar omväxlande MTB
Kumla, Närke
Cykeltur 249 kr

Så fungerar det

1

Köp

Lägg cykelturen i varukorgen och genomför köpet

2

Ladda ner

Ladda ner utflyktsguide, PDF och gpx-filer för digital navigering

3

Cykla

Cykla och upplev med hjälp av karta och utflyktsguiden

  • doneTre olika mountainbike-leder (gpx-filer)
  • doneUtflyktsguide (pdf) med ledbeskrivningar, sevärdheter och bakgrundshistoria
  • doneKarta (pdf) över Kvarntorps friluftsområde
  • doneQUIZ (pdf) upptäcktsfärd Konst på Hög
  • doneMaterialet kan enkelt laddas ner i mobilen eller skrivas ut i förväg
  • doneBoka övernattning på cykelvänligt boende med särskild service för dig som cyklist
  • doneCykeluthyrning och serviceverkstad finns hos Kumla Cykel
location_on
Kumla

Den här cykelturen tar dig till Kumla i Närke med förslag på två dagars omväxlande MTB-cykling i kombination med en trevlig kvällsaktivitet. Utmed lederna kommer du att få upptäcka sevärdheter som det vattenfyllda dagbrottet Nordsjön, gården Lugnet, Hällkistans naturreservat och den unika skulpturparken uppe på Kvarntorpshögen – Konst på Hög. 

Cykelturen är framtagen i samarbete med Bergslagen Cykling och Visit Kumla.

I Kvarntorps friluftsområde finns tre fina mountainbikeleder. Lederna är enkla eller medelsvåra och tydligt skyltade. Två av lederna går i relativt enkel terräng, medan den längsta är lite mer kuperad. Kumla är olikt alla andra cykelområden i Bergslagen och erbjuder mountainbike-leder i flack men ändå varierad terräng i vacker miljö. Lederna är mellan 4 km och 17,5 km långa.

Start- och målpunkt: Kumla skidförenings värmestuga vid Kvarntorps friluftsområde

Du kan välja att övernatta på ett cykelvänligt boende med särskild service för dig som cyklist. Vi rekommenderar Kumla Hotel eller stugorna på Djupadalsbadets camping. Här får du förslag på hur du lägger upp dina dagar ”lunch-till-lunch”:

Dag 1:

Ankomst till Kumla och en spännande cykeldag

När du har kommit fram till Kumla rekommenderar vi att du börjar med en god lunch på Golfrestaurangen som ligger precis intill Kvarntorps friluftsområde som är startplatsen för cykellederna. Här finns omklädningsrum, dusch och toalett.

Efter lunchen kan du värma upp med lätt cykling på den ljusblå leden på 4 km, och sedan cykla runt Kvarntorpshögen på den blå leden som är 13 km. Många fina sevärdheter och naturupplevelser väntar dig längs vägen.

Unna dig en god middag på Restaurang Goda Rum i Sjöparkens växthus eller Henkas restaurang som båda ligger precis intill campingen. Bor du på Kumla Hotel finns restaurang på hotellet och tillgång till fler matställen i centrala Kumla.

Som kvällsaktivitet kan du bada, träna eller varför inte gå på relax eller spa? På Djupadalsbadets camping finns allt detta inom samma anläggning. På Hotel Kumla kan du varva ner i bastun eller njuta i hotellets spabad med härlig utsikt över stadens hustak.

Djupadalsbadets Camping eller Kumla Hotel
Kvarntorpsleden (4 km), Hällabrottsleden (13 km)
Dag 2:

Konst, industrihistoria och motion

Börja dagen med en härlig frukost. Campingen erbjuder frukostpaket och på hotellet finns frukostbuffé. Sedan är det dags att anta utmaningen och cykla den längsta leden som är 17,5 km. Du kommer att uppleva vacker natur i flack men ändå varierad terräng och passera många gamla industriminnen.

Avluta cykeldagen med en god lunch på Golfrestaurangen. Sedan är det dags för hemresa med många härliga cykelminnen i bagaget.

Alaborgsleden (17 km)

Fler cykelpaket i närheten