Två dagar MTB i Kumla
Kumla, Närke
1 natt fr. 675 kr / pers
  • doneEn övernattning (del i stuga) utan dusch/wc
  • doneSänglinne och handdukar
  • doneServicehus med tillgång till kök, matrum, tvättstuga, omklädningsrum med toaletter och allrum med pentry, tv, böcker och spel
  • done1 x lunch
  • doneEntré till Djupadalsbadets utomhusbad
  • doneTre olika mountainbike-leder (gpx-filer)
  • doneKarta (pdf) över Kvarntorps friluftsområde
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneStädning: 500 kr per stuga
  • doneHyrcykel och hjälm (bokas direkt hos Kumla Cykel 019-31 40 41)

Det här cykelpaketet tar dig till Kumla i Närke med två dagars omväxlande MTB-cykling i kombination med en trevlig kvällsaktivitet. Utmed lederna kommer du att få upptäcka sevärdheter som det vattenfyllda dagbrottet Nordsjön, gården Lugnet, Hällkistans naturreservat och den unika skulpturparken uppe på Kvarntorpshögen – Konst på Hög. 

I Kvarntorps friluftsområde finns tre fina mountainbikeleder. Lederna är enkla eller medelsvåra och tydligt skyltade. Två av lederna går i relativt enkel terräng, medan den längsta är lite mer kuperad. Kumla är olikt alla andra cykelområden i Bergslagen och erbjuder mountainbike-leder i flack men ändå varierad terräng i vacker miljö. Lederna är mellan 4 km och 17,5 km långa.

Övernattning i enkla men mysiga stugor på Djupadalsbadets camping. Dusch/wc finnns i närliggande servicehus. I stugan finns kokplatta, kaffebryggare, vattenkokare, micro och kylskåp.

Cykelpaketet är framtaget i samarbete med Bergslagen Cykling och Visit Kumla.

Dag 1:

Ankomst till Kumla och en spännande cykeldag

När du har kommit fram till Kumla rekommenderar vi att du börjar med en god lunch på Golfrestaurangen (gäller vardagar) som ligger precis intill Kvarntorps friluftsområde som är startplatsen för cykellederna. Här finns omklädningsrum, dusch och toalett.

Efter lunchen kan du värma upp med lätt cykling på den ljusblå Kvarntorpsleden på 4 km, och sedan cykla runt Kvarntorpshögen på den blå Hällabrottsleden som är 13 km. Många fina sevärdheter och naturupplevelser väntar dig längs vägen. Observera att du inte får cykla uppe på Kvarntorpshögen.

Unna dig en god middag på Restaurang Goda Rum i Sjöparkens växthus eller Henkas restaurang som båda ligger precis intill campingen. Som kvällsaktivitet kan du bada, träna eller varför inte gå på relax eller spa? På Djupadalsbadets camping finns allt detta inom samma anläggning. Sedan sover du gott i enkla men mysiga stugor.

Stuga, Djupadalsbadets Camping
Lunch
4 km + 13 km MTB
Dag 2:

Konst, industrihistoria och motion

Börja dagen med en god frukost (campingen erbjuder färdiga frukostpaket). Sedan är det dags att anta utmaningen och cykla den längsta leden som heter Alaborgsleden (17 km).

Du kommer att uppleva vacker natur i flack men ändå varierad terräng och passera många gamla industriminnen. När det är dags för hemresa har du många fina cykelminnen med dig i bagaget.

17 km MTB
Kumla, Närke

Fler cykelpaket i närheten