Stockholm i tre väderstreck för landsvägscyklister
Cykling: 265 km med start i Stockholm, Uppland
2 200 kr/pers (2 nätter)
sell
2 200 kr / pers
hotel
2 nätter
directions_bike
265 km

Allt detta ingår

  • doneTvå nätter på Courtyard by Marriott Stockholm (del i dubbelrum)
  • done2 x frukost
  • done2 x tvårätters middag (exkl dryck) och drink före maten
  • doneDigitala kartor (gpx-filer) med turförslag

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • donePris för övernattning i enkelrum: 2 400 kr
  • doneHyrcykel i Stockholm (finns även elcykel att hyra)

Det här är ett paket för dig som har upptäckarlust, gillar att cykla några mil på en dag och uppskattar ett hotellboende med hög standard i centrala Stockholm. Här upptäcker du huvudstaden med omnejd i tre väderstreck: norr, väst och öst. Rundorna är några av de bästa i Stockholm och tar dig ut mot Ekerö, Lasse Åbergs Museum i Bålsta och så en tur ut mot Värmdö, Rindö och Vaxholm.

Presentationsbild: Visit Stockholm

Du kommer att få ta del av så omväxlande upplevelser som Musse Pigg, medeltidshistoria och den världsberömda skärgården. Dagarna avslutas med mat av hög kvalitet och komfortabelt boende. Naturligtvis kan du även välja en av rutterna och stanna en natt på hotell i Stockholm.


Hyra cykel: Om du inte har egen cykel kan du hyra cykel här Uppge kod SBB vid bokning av cykel så får du en fin vattenflaska att ta med på cykelturen.

Dag 1 - Skokloster och Åbergs Museum i Bålsta

hotelCourtyard by Marriott, Stockholm
restaurantMiddag
directions_bikeca 100 km
Åbergs Museum_Bild till cykeltur2

Nordväst om Stockholm ligger Bålsta som är centralort i Håbo kommun. På Skohalvön i Håbo kommun ligger storslagna Skokloster och det finns många fina cykelvägar att utforska. På torget i Bålsta står Stig-Helmer, huvudpersonen i filmen Sällskapsresan, staty. Lasse Åberg bor nämligen i Bålsta och det är här du hittar Åbergs Museum som visar serieinfluerad popkonst, svenska och internationella serieoriginal samt en av världens bästa samlingar av gamla Disney-föremål.

På kvällen när du är tillbaka i Stockholm väntar en behaglig avkoppling på Courtyard by Marriott på Kungsholmen i Stockholm. Här äter du en tvårätters middag och sätter välförtjänt guldkant på tillvaron.

Dag 2 - Drottningholms slott och Äppelfabriken på Ekerö

hotelCourtyard by Marriott, Stockholm
restaurantFrukost och middag
directions_bikeca 65 km
Äppelfabriken

Det är förbluffande lantligt och vackert, inte minst med tanke på närheten till Stockholm. Cyklingen är fantastisk och det finns massor att se för dig som är intresserad av historia. I närheten finns som bekant Birka som var en centralort under svensk vikingatid. På Adelsö låg Alsnöhus där Magnus Ladulås höll en så kallad herredag år 1280. Än idag kan man se de många kyrkorna med anor från tidig Medeltid.

På kvällen när du är tillbaka i Stockholm väntar en behaglig avkoppling på Courtyard by Marriott på Kungsholmen i Stockholm. Här äter du en tvårätters middag och sätter välförtjänt guldkant på tillvaron.

Dag 3 - Stockholms skärgård med Vaxholm, Rindö och Värmdö

restaurantFrukost
directions_bikeca 120 km
Summer in Vaxholm_Photo_Henrik Trygg_Visit Stockholm2

Efter en lyxig hotellfrukost är det dags för dagens cykling. Stockholms skärgård är med rätta världsberömd. Från city kan man ta charmiga skärgårdsbåtar ut till lummiga öar och besöka pittoreska små orter. Den här rutten ger dig chansen att upptäcka skärgården på cykeln.

Du cyklar i sydöstlig riktning ut på vackra Värmdö. Färden går vidare till Rindö och Vaxholm och du kommer att få uppleva två färjeturer med cykeln. Det blir massor av himmel, hav, frisk luft och trevlig cykling.

Fotograf: Henrik Trygg

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.