Södra Hallandsturen
Båstad, Halland (ca 117 km)
3 nätter fr. 3 200 kr / pers
 • doneEn natt på gårdshotell, Lögnäs
 • doneEn natt på Bed & Breakfast, Kornhult
 • doneEn natt på hotell, Laholm
 • done3 x frukost
 • done2 x picknicklunch, dag 2 & 3
 • done2 x tvårätters middag (exkl dryck), dag 1 & 2
 • doneKartor med vägbeskrivning
 • doneEnkelrumstillägg: 1 050 kr (period 1 & 2)
 • doneTouringcykel: 890 kr
 • doneElcykel: 1 300 kr
 • doneCitybike: 790 kr (7 växlar) Barncykel enl offert
 • doneBagagetransport enligt offert
 • doneEntré till spa: 295 kr (dag 1)
 • doneExtranatt i Båstad, kvällen före eller efter turen: 630 kr/natt/pers i dubbelrum
 • doneAvbeställningsskydd: 300 kr

I det här cykelpaketet cyklar du bortom de största turiststråken på slingrande stigar genom jordbruksbygd mot Hallands södra inlands smultronställen.

Cykla i en liten lugnare och mer okänd del av semesterlandskapet Halland och upptäck dess södra inland med små smultronställen. Paketet utgår från Båstad vilket ger dig möjlighet att utforska Båstad och delar av Bjärehalvön. God mat med mysiga och charmiga boenden med bra standard ingår i paketet. Till största delen cyklar du på cykelbanor eller lågtrafikerade vägar. Vissa kortare delar av sträckan kan dock gå på vägar med mer trafik och korta sträckor cyklar du även på mindre skogsvägar omsluten av den halländska skogen. Cykelpaketet följer Kattegattleden – en havsnära, trygg, säker och till största delen bilfri led som går på lågtrafikerade vägar i ett cykelvänligt landskap utan besvärliga backar och som bjuder på unika natur- och kulturupplevelser längs hela leden. Dessutom rik variation av miljöer som passeras, då leden går genom både land och stad. Observera att några kortare sträckor av Kattegattleden återstår att åtgärda och går än så länge på lite mer trafikerade vägar.

Observera att priset är något högre under 20 juni-3 augusti 2018 (från 3 650 kr/person och boende i dubbelrum). 

Dag 1:

Båstad-Lögnäs

Dagens cykeltur är kort. Kommer du tidigt har du tid att utforska Båstad och delar av Bjärehalvön. Sedan går cykelturen genom lantbruksbygd österut inåt landet. På vägen passerar du bl a stora lantgårdar, slott med eget mejeri och en keramikverkstad. Boende och middag på lanthotell med restaurang i lantlig omgivning.

Här finns också ett spa (med bubbelpool, flera sorters bastu, kallbad, pool, gym mm) för den som vill ladda upp ordentligt för kommande cykeltur. Kan beställas som tillval i samband med bokning.

Gårdshotell, Lögnäs
Middag (under högsäsong sommarbuffé)
Ca 17 km
Dag 2:

Lögnäs-Kornhult

Turen går ner mot kanten av Hallandsås och vidare förbi skogar, bondgårdar, sjöar och naturreservat. Lunchpaket från Lögnäs på vägen. Boende och middag på charmigt och personligt Bed & Breakfast, inrymt i en gammal kvarn med konstinriktning. Dusch och toalett finns utanför rummet.

Här finns också verkstäder, restaurang, pub, loppis och försäljning av konst och hantverk. Dessutom musik på utvalda kvällar. Här finns möjlighet att vara med på konserterna mot entré till reducerat pris.

Bed & Breakfast, Kornhult
Frukost, picknicklunch och middag
Ca 45 km
Dag 3:

Kornhult-Laholm

Lunchpaket från Kornhult. Turen går vidare, bl a förbi naturskönt rekreations-område vid sjöar, och vidare mot Laholm, Hallands minsta och äldsta stad. En charmig småstad med väl bevarad stadskärna med kullerstens-gator, konstverk och småbutiker att ströva runt i.
Boende på anrikt stadshotell med rum inredda från olika tidsepoker.

Hotell, Laholm
Frukost, picknicklunch och middag
Ca 35 km
Dag 4:

Laholm-Båstad

Turen fortsätter ut mot Mellbystrand och havet och följer därefter den nyinvigda Kattegattleden utmed kusten söderut mot Båstad.

Är du morgonpigg har du tid att njuta av småstadslugnet eller att utforska delar av Bjärehalvön innan det är dags att avsluta turen.

Frukost
Ca 20 km
- Närmaste flygplats: Ängelholm och Halmstad
- Närmaste tågstation: Båstad