Slottspaket runt Sörfjärden
Cykling: ca 53 km med start i Eskilstuna, Södermanland
2 nätter 3 590 kr / pers
Hotell
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneTvå nätter på Sundbyholms slott (del i dubbelrum) i historisk svit med jacuzzi
 • done2 x frukost
 • done1 x picknicklunch (Dag 2)
 • done2 x trerätters middag (kockens val) på slottet, med vita dukar och tända ljus
 • doneKarta och färdbeskrivning
 • doneCykel med 7 växlar (Dag 2)

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg

Idag behöver många av oss koppla av och komma ner i varv. Det gör man bäst om man rör på sig ute i naturen. Det här cykelpaketet ger dig balsam för själen i form av en avkopplande vistelse på Sundbyholms slott med cykling i det vackra sörmländska landskapet. Närmare bestämt blir det en vattenglittrande tur runt Sörfjärden, en vik i sjön Mälaren. Du övernattar i en historisk svit med bubbelbadkar (eller en svit med både jacuzzi och bastu). På kvällarna väntar en trerätters middag på slottet, med vita dukar och tända ljus.

I trakten finns landets nordligaste bokskog. Slottet ligger nära vattnet med sjöutsikt och marina alldeles intill. Om du vill göra en historisk vandring i slottets närhet finns ett bildmotiv på en runhäll från mitten av 1000-talet som kallas Sigurdsristningen. Fram och tillbaka är det cirka en halvtimme till fots. Den räknas som Sörmlands största hällristning och gestaltar sagohjälten Sigurd Fafnesbane i hans kamp mot drakar.


Du som inte har egen cykel har tillgång till cykel på hotellet Dag 2 mellan kl 09:00-19:00, en 2020 års modell (Sjösala/Monark) med 7 växlar. Vi rekommenderar att du tar med egen hjälm för bästa passform.

Om du har egen cykel rabatteras paketpriset med 200 kr/person.

Dag 1

Ankomst till Sundbyholms slott

Prins Eugens målning Gamla slottet

Du kommer till Sundbyholms slott på eftermiddag eller kväll, och är välkommen att checka in från kl.15.00. Om du kommer cyklande från Eskilstuna kan du cykla på cykelbana hela vägen ut till slottet.

Vill du cykla västerut är lilla Torshälla strax norr om Eskilstuna ett fint besöksmål. Orten är känd för sina många konstnärer och konsthantverkare. Bland annat kan man se Allan Ebelings skulpturer. Enkel väg är det ca 11 kilometer från slottet.

På kvällen väntar en trerättersmiddag i restaurangen och sedan sover du som en prins i ett av de charmfulla rummen. Bilden visar Prins Eugens målning "Det gamla slottet".

Sundbyholms slott, Eskilstuna
Middag
Dag 2

Sörfjärden runt med cykel

Sundbyholms slott

Du börjar dagen med en härlig frukost och fyller på energi inför dagens cykling. När du är redo ger du dig av i sydostlig riktning utmed Strandleden som tar dig runt den grunda Mälarviken. Vidsträckta vassområden och betade strandängar har gett kulturlandskapet en rik flora och fauna. Trakten är en kulturbygd med slott från 1600-talet, stora gods och gårdar med anor från medeltiden.

Du cyklar genom en av Sveriges nordligaste bokskogar och här hittar du också Sigurdsristningen, en bildrik hällristning. Under cykelturen kommer du att passera Björsund med den lilla hamnen, Hässelbyholms slott, Vansö kyrka och det militärhistoriska muséet i Härad som innehåller ett av Europas största samlingar av militärfordon. Här kan du själv pröva på att köra en ministridsvagn eller bara ta en välförtjänt paus och njuta av en kopp kaffe.

Efter dagens cykeltur blir du serverad en härlig middag med tre rätter, komponerad av hotellets kock. Maten är tillagad från grunden i slottsköket och bakat i slottets konditori.

Sundbyholms slott, Eskilstuna
Frukost, lunchpaket och middag
ca 53 km
Dag 3

Frukost och avfärd

Sundbyholms slttspark

Efter ytterligare en natt med skön sömn på det charmerande hotellet kliver du upp och äter frukost.

Sedan är det dags att packa ihop och vända hemåt med massor av intryck från det omväxlande Sörmländska landskapet.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 3 dagar före avresa.
- 3 dagar före avresa, 100 % av paketets totalpris.
Om du måste avboka nära inpå kan du använda den inbetalade summan som delbetalning hos hotellet fram till 31 mars 2021.

8 Omdömen

star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_half star_outline
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_half star_outline
juli 2021
Fint boende
Eva
sentiment_satisfied
juli 2021
Härlig natur, fin cykling. Vi köpte glass i lilla ICAbutiken längs vägen, hittade fin badplats där vi åt den goda matsäcken och på Strand golfbana blev det både påfyllning av vattenflaskor och fikapaus. Miljön vid slottet är väldigt vacker och rummet/sviten var riktigt fint. Vi kommer gärna tillbaka till Sundbyholmsslott för fler goda middagar och fina naturupplevelser.
Karin C.
sentiment_satisfied
juli 2021
Toppenboende. Något lägre betyg för maten Eva-Britt
eva-britt H.
sentiment_satisfied
juli 2021
Härligt cykelpaket i vackra omgivningar och med lyxigt boende samt goda middagar. Uppskattad lunchpicnic. Vi återkommer gärna.
Marie O.
sentiment_very_satisfied
juli 2021
Mycket bra paket
Leif Hammarström
sentiment_very_satisfied
juni 2021
Omgivningarna för cykling var väldigt trevliga. Dock en lite otydlig karta och skulle varit bra med tydliga rutter och hur långa de var
Beatrice W.
sentiment_dissatisfied
maj 2021
Hej, Det finns förbättringpotential vad gäller cykelkartorna. Vi fick en inplastad karta över området, med tips på sevärdheter. Det fanns dock inga planerade rundor eller leder. Det är ju det man vill ha hjälp med, för att veta vilka vägar som är mysiga och bra att cykla på. Karta över området har man ju i mobilen. Sen när vi cyklade hittade vi skyltar till 3 olika cykelleder. Det vore bra om de var utmarkerade på kartan. När vi skulle återvända fanns ingen led att följa och vi fick cykla flera km längs en trafikerad väg. Här vore det bra att få stöd att kunna välja en annan väg. Hälsningar Maria
Maria Österholm
sentiment_very_dissatisfied
augusti 2020
Väldigt lyxig cykelsemester! Vacker svit i herrgården med bubbelbad. Alla måltider som ingick var bra. Extra mysigt med den goda picknicklunchen som ingick till utflykten :))
Marie
sentiment_very_satisfied
Eskilstuna, Södermanland