Slottspaket runt Sörfjärden
Cykling: 53 km med start i Eskilstuna, Södermanland
2 630 kr/pers (1 natt)
sell
Pris
2 630 kr/pers
hotel
Boende
1 natt
directions_bike
Cykling
53 km

Allt detta ingår

  • doneEn natt på Sundbyholms slott (del i dubbelrum) i historisk svit med jacuzzi
  • done1 x frukost
  • done1 x eftermiddagsfika (Dag 1)
  • done1 x trerätters middag (kockens val) på slottet, med vita dukar och tända ljus. Två glas vin till middagen ingår (kan bytas ut mot öl eller alkoholfria alternativ).
  • doneKarta och färdbeskrivning
  • doneCykel med 7 växlar (Dag 1)

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg

Idag behöver många av oss koppla av och komma ner i varv. Det gör man bäst om man rör på sig ute i naturen. Det här cykelpaketet ger dig balsam för själen i form av en avkopplande vistelse på Sundbyholms slott med cykling i det vackra sörmländska landskapet. Närmare bestämt blir det en vattenglittrande tur runt Sörfjärden, en vik i sjön Mälaren. Du övernattar i en historisk svit med bubbelbadkar (eller en svit med både jacuzzi och bastu). På kvällarna väntar en trerätters middag på slottet, med vita dukar och tända ljus.

I trakten finns landets nordligaste bokskog. Slottet ligger nära vattnet med sjöutsikt och marina alldeles intill. Om du vill göra en historisk vandring i slottets närhet finns ett bildmotiv på en runhäll från mitten av 1000-talet som kallas Sigurdsristningen. Fram och tillbaka är det cirka en halvtimme till fots. Den räknas som Sörmlands största hällristning och gestaltar sagohjälten Sigurd Fafnesbane i hans kamp mot drakar.


Du som inte har egen cykel har tillgång till cykel på hotellet mellan kl 09:00-19:30, en 2020 års modell (Sjösala/Monark) med 7 växlar. Vi rekommenderar att du tar med egen hjälm för bästa passform.

Dag 1 - Sörfjärden runt med cykel

hotelSundbyholms slott, Eskilstuna
restaurantEftermiddagsfika och middag
ca 53 km
Prins Eugens målning Gamla slottet

Du kommer till Sundbyholms slott på eftermiddag eller kväll, och är välkommen att checka in från kl.15.00. Om du kommer cyklande från Eskilstuna kan du cykla på cykelbana hela vägen ut till slottet.

När du är redo ger du dig av i sydostlig riktning utmed Strandleden som tar dig runt den grunda Mälarviken. Vidsträckta vassområden och betade strandängar har gett kulturlandskapet en rik flora och fauna. Trakten är en kulturbygd med slott från 1600-talet, stora gods och gårdar med anor från medeltiden.

Du cyklar genom en av Sveriges nordligaste bokskogar och här hittar du också Sigurdsristningen, en bildrik hällristning. Under cykelturen kommer du att passera Björsund med den lilla hamnen, Hässelbyholms slott, Vansö kyrka och det militärhistoriska muséet i Härad som innehåller ett av Europas största samlingar av militärfordon. Här kan du själv pröva på att köra en ministridsvagn eller bara ta en välförtjänt paus och njuta av en kopp kaffe.

På kvällen väntar en trerättersmiddag i restaurangen och sedan sover du som en prins i ett av de charmfulla rummen. Bilden visar Prins Eugens målning "Det gamla slottet".

Dag 2 - Frukost och avfärd

restaurantFrukost
Sundbyholms slttspark

Efter en natt med skön sömn på det charmerande hotellet kliver du upp och äter frukost.

Sedan är det dags att packa ihop och vända hemåt med massor av intryck från det omväxlande Sörmländska landskapet.

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 3 dagar före startdatum.
- 3 dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

9 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
september 2021, Ingela S.
Dåliga cykelkartor.
juli 2021, Eva
Fint boende!
juli 2021, Karin C.
Härlig natur, fin cykling. Vi köpte glass i lilla ICAbutiken längs vägen, hittade fin badplats där vi åt den goda matsäcken och på Strand golfbana blev det både påfyllning av vattenflaskor och fikapaus. Miljön vid slottet är väldigt vacker och rummet/sviten var riktigt fint. Vi kommer gärna tillbaka till Sundbyholmsslott för fler goda middagar och fina naturupplevelser.
juli 2021, eva-britt H.
Toppenboende. Något lägre betyg för maten.
juli 2021, Marie O.
Härligt cykelpaket i vackra omgivningar och med lyxigt boende samt goda middagar. Uppskattad lunchpicnic. Vi återkommer gärna.
juli 2021, Leif Hammarström
Mycket bra paket!
juni 2021, Beatrice W.
Omgivningarna för cykling var väldigt trevliga. Dock en lite otydlig karta och skulle varit bra med tydliga rutter och hur långa de var.
maj 2021, Maria Österholm
Hej, det finns förbättringpotential vad gäller cykelkartorna. Vi fick en inplastad karta över området, med tips på sevärdheter. Det fanns dock inga planerade rundor eller leder. Det är ju det man vill ha hjälp med, för att veta vilka vägar som är mysiga och bra att cykla på. Karta över området har man ju i mobilen. Sen när vi cyklade hittade vi skyltar till 3 olika cykelleder. Det vore bra om de var utmarkerade på kartan. När vi skulle återvända fanns ingen led att följa och vi fick cykla flera km längs en trafikerad väg. Här vore det bra att få stöd att kunna välja en annan väg.
augusti 2020, Marie
Väldigt lyxig cykelsemester! Vacker svit i herrgården med bubbelbad. Alla måltider som ingick var bra. Extra mysigt med den goda picknicklunchen som ingick till utflykten. :))