Semesterön Utö och Tyresö slott
Cykling: 68 km med start i Stockholm, Södermanland
1 965 kr/pers (1 natt)
sell
Pris
1 965 kr/pers
hotel
Boende
1 natt
directions_bike
Cykling
68 km

Allt detta ingår

  • doneSkärgårdsbåt Stockholm - Tyresö (Dag 1)
  • doneSkärgårdsbåt Årsta Havsbad - Utö (Dag 1)
  • doneEn övernattning på Utö Värdshus (del i dubbelrum eller hotellstuga)
  • done1 x frukost
  • doneSkärgårdsbåt Utö - Stockholm (Dag 2)
  • doneDetaljerad vägbeskrivning på engelska med kartor och GPX-fil
  • done24-h servicetelefon

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompetteras lätt med en eller två nätter
  • doneHyrcykel (mountainbikes och hybridcyklar är lämpliga för denna resa)

Cykla genom Tyresta nationalparks urskog, längs med slingrande små vägar och idyllisk landsbygd, och upptäck den populära semesterön Utö i Stockholms södra skärgård. Besök det imponerande slottet och de underbara trädgårdarna i Tyresö. Upplev lugnet och stillheten i Tyresta nationalpark när du cyklar längs med små kustvägar, glittrande sjöar och djupa skogar. Följ grusvägarna vidare till Årsta Havsbad, där du möts av en stor sandstrand med brygga – porten till Stockholms magnifika skärgård.

Utö har aktiviteter för alla, från sandstränder och vackra vandringsslingor till mysiga små butiker och spännande gruvhistoria. Med cykel kan du enkelt ta dig fram och uppleva öns många sidor. Utö Värdshus ligger bara några minuter från hamnen högt uppe på en kulle med vacker utsikt över öarna runtomkring. Rummen ligger antingen i närliggande historiska byggnader eller i mysiga trästugor. På Värdshuset kan du njuta av en måltid på en av skärgårdens bästa restauranger.

Cykelpaketet avslutas med en härlig skärgårdskryssning som tar dig förbi små öar, smala kanaler och idylliska sommarhus på vägen tillbaka till Stockholm. Upplev bland det bästa av Stockholms skärgård på denna fantastiska cykelresa genom Tyresta nationalparks vildmark och Utös semesterparadis.

Presentationsbild: Henrik Trygg/Stockholm Archipelago

Dag 1 - Ett slott, en nationalpark och ett havsbad

hotelUtö Värdshus
38 km (vandring ca 1,5 tim)
Tyresö slott

På morgonen tar du skärgårdsbåten ut till Tyresö. Vid 10:25 anländer båten och själva cykelresan tar vid. Den första sevärdheten är det imponerande Tyresö slott med anor från 1600-talet och underbara engelska trädgårdar belägna vid vattnet. Ta en promenad över till de närliggande små öarna med underbar utsikt över havet innan du fortsätter en kort cykeltur längs lugna små vägar till Tyresta nationalpark.

Tyresta är ett skyddat område på cirka 5 000 hektar med över 400 år gamla träd, glittrande skogssjöar och ett rikt djurliv. Hjort strövar fritt medan älgar väntar sin tur när skymningen faller. Här kan du ta en paus från cykeln och istället vandra längs med stigarna genom de oändliga skogarna av tall och björk. Ta gärna ett uppfriskande dopp när du passerar en av de många sjöarna. Hitta den perfekta platsen och njut av lugnet och den hisnande naturen i Stockholms närmaste nationalpark.

Efter en stund i parken är det dags att sätta sig igen på sadeln och cykla vidare genom åkrar och skogar tills du når Årsta Havsbad. Härifrån tar du båten ut till semesterön Utö. Är du tidig inför båtturen så kan du med fördel ta ett dopp på Årstas stora, inbjudande sandstrand intill bryggan. Men njut inte för mycket av stranden, båten väntar inte!

Under båtresan passerar du några av de tusentals öar som utgör den södra delen av Stockholms skärgård, en till synes oändlig skärgård med 24 000 öar precis vid Stockholms tröskel. Väl framme på Utö är det dags att kliva av och ta in på Utö Värdshus. Där njuter du sedan av en god natts sömn.

Dag 2 - Upptäck semesterön Utö

restaurantFrukost
30 km (flexibelt)
Cykelpaket Stockholms skärgård

Idag väntar en heldag på Utö, där du kan njuta av öns kultur och natur. Du cyklar längs hela ön och korsar över en liten bro till gränsande Ålö. Här kan du stanna till för lugn och ro på den vita sandstranden och äta färska fiskrätter i en charmig fiskrestaurang med vackert sjöläge.

Som alternativ kan du också välja att ö-hoppa till Nåttarö som är en annan populär närliggande ö. På Nåttarö kan du njuta av en av skärgårdens bästa sandstränder med fantastisk havsutsikt.

För dig som väljer att stanna på Utö erbjuds en mängd aktiviteter. Från kajakpaddling i det lugna vattnet, till vandring längs med kuststigarna. Medan du promenerar kommer du att passera släta berghällar och vita sandstränder samtidigt som du andas in den friska och rena skärgårdsluften.

Efter en härlig cykeltur på Utö tar du eftermiddagsbåten (kl. 16:00) tillbaka till Stockholm. Passa på att njuta av det vackra landskapet när båten slingrar sig förbi öar, kanaler och idylliska sommarhus.

Betalning sker direkt till arrangören.

Aktuella avbeställningskostnader för 2-dagarspaket:
Fri avbokning fram till 7 dagar före startdatum.
7 dagar före startdatum: 100 % av paketets totalpris.

Aktuella avbeställningskostnader för 5-dagarspaket:
Mer än 21 dagar före avresa: endast deposition.
20 till 14 dagar före avresa: 50%
13 till 7 dagar före avresa: 75%
6 till 0 dagar före avresa: 100%