Recycling & Upcycling
Cykling: 35 km med start i Eskilstuna, Södermanland
975 kr/pers (1 natt)
sell
975 kr / pers
hotel
1 natt
directions_bike
35 km

Allt detta ingår

  • doneEn övernattning (del i dubbelrum) Best Western Plaza Hotel
  • done1 x frukost
  • done1 x tvårätters middag på restaurang Trädgårn (exkl dryck)
  • doneTillgång till bastu & gym
  • doneKarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneFör enkelrum inget tillägg
  • doneHyrcykel
Fantastiskt trevlig personal på hotellet. Middagen på Trädgården var riktigt god i en fin miljö. Vi fick en bra cykeltur med många fina rekommenderade stopp.

En dag som spänner över ett lunchdopp i Mälaren, artrika våtmarker, skulpturpark, second hand-fynd och middag i stimulerande stadsmiljö. Cyklingen, till stor del utmed Eskilstunaån, binder ihop allting. Vi skulle exempelvis rekommendera det här cykelpaketet för ett tjejgäng som bryr sig om miljön, tycker om att cykla och njuta av livet i varandras sällskap. Natten tillbringas bekvämt på hotell i en stad som har funnits i sisådär 360 år. 

Foto: Lina Östling, ReTuna Återbruksgalleria

Det här är ett paket med cykling som passar de flesta och som innehåller många delmål. Inget jäkt och fokus på att ha trevligt tillsammans. Efter en innehållsrik dag väntar god mat och dryck i goda vänners sällskap inne i centrala Eskilstuna.


Fredag och lördag serveras en 2-rätters middag på Gränden, Gymnastikgatan 2.
Tisdag-lördag serveras en grilltallrik på den libanesiska restaurangen Meze, i direkt anslutning till hotellet.

Dag 1

Eskilstuna - Mälarbaden tur och retur

Wäsby Magasin Eskilstuna

Från centrala Eskilstuna går cyklingen norrut mot Mälarbadens Camping. Det är där sällskapet kan ta ett svalkande dopp i landets fjärde största sjö. Stanna till på vägen och beundra den biologiska mångfalden i Ekeby våtmark. Här finns flera sällsynta fågelarter och växter. Alldeles i närheten finns ReTuna Återbruksgalleria där allt som finns att köpa är återbrukat, återanvänt, ekologiskt eller hållbart producerat.

Konstintresset tillgodoses när ni cyklar till lilla Torshälla. I synnerhet för den som tycker om Axel Ebelings (1897-1975) skulpturer. Kolla in ”Tors bockar” som finns ute i Torshällaåns vatten. Är det heminredning som är det stora intresset är det Wäsby Magasin som gäller.
En lämplig avrundning på dagens cykelaktiviteter är ett besök i den gamla delen av staden och Eskilstuna delikatesshandel. Här finns sötsaker och annat som inte minst passar bra att ge bort i present.

Middagen äter ni på mysiga Restaurang Trägårn mitt i stan. Efter en innehållsrik dag tillbringar ni natten på Plaza Eskilstuna i rum med bekväma sängar och komfortabel hotellstandard.

Best Western Plaza Hotel, Eskilstuna
Middag
ca 35 km
Dag 2

Frukost och avfärd

best western plaza hotel eskilstuna

Efter en riktigt skön sömn på hotellet samlas du och dina vänner i frukostmatsalen. Sen är det dags för hemresa med många fina minnen med sig hem.

Frukost

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 dagen före ankomst utan kostnad. Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

1 Omdöme

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfmaj 2021, Åsa
Fantastiskt trevlig personal på hotellet. Middagen på Trädgården var riktigt god i en fin miljö. Vi fick en bra cykeltur med många fina rekommenderade stopp.