Nyhyttans cykelpaket MTB
Cykling: 20 km med start i Nora, Västmanland
945 kr/pers (1 natt)
sell
Pris
945 kr/pers
hotel
Boende
1 natt
directions_bike
Cykling
20 km

Allt detta ingår

  • doneEn natt (del i dubbelrum) på Nyhyttans Kurort
  • done1 x frukost
  • done1 x matsäck att ta med på turen
  • done1 x middag (exkl dryck)
  • doneTillgång till grillplats, bastu och motionshall
  • doneGPX-filer och ledbeskrivningar finns att ladda ner

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 150 kr/natt
  • doneHyrcykel MTB, kontakta cykeltek.se för information

Om du vill bo bra, äta gott och ha tillgång till några av Bergslagens bästa MTB-områden är det här cykelpaketet något för dig. Du bor på Nyhyttans Kurort i närheten av en sjö med det poetiska namnet Sången och cyklar i området runt Gyttorp och Nora-Pershyttan. Om du väljer att stanna en extra natt hinner du även uppleva stigarna och lederna i Hjulsjö.

En dryg mil norrut finns Hjulsjö med massor av fina mountainbikeleder i olika svårighetsgrader. På ungefär samma avstånd söderut finns den fina trästaden Nora och Gamla Pershyttan – en unik bergsmansby som också har många fina MTB-spår i omgivningarna. Om du inte har egen cykel finns det nya, fina MTB-cyklar i olika modeller att hyra. På kvällen badar du bastu och sover gott i tystnaden och den friska luften i Nyhyttan.

Mountainbikelederna inom cykelområdet Bergslagen Cycling är tydligt markerade med MTB-skyltar som har en unik färg och nummer. Du kan ladda ner GPX-filer och ledbeskrivningar för varje led från kartan som du hittar här.

Dag 1 - Nora-Pershyttan och Gyttorp

hotelNyhyttans Kurort, Nora
restaurantFrukost, matsäck på turen och middag
20 km
Cykla MTB i bergslagen - bo på nyhyttans kurort

På morgonen äter du en stadig frukost. Sedan tar du dig i sydlig riktning ner till Nora och Pershyttan. Med start från Digerberget, Pershyttans informationscenter eller Nyttorp i Nora kan du nå ut till tretton olika leder. och från cykeln upplever du hur både gruvdriften och inlandsisen har satt sin prägel på landskapet.

Slantan är en av Pershyttans allra populäraste leder. Den innehåller i princip allt som gör en cyklist glad. Gyttorp är en pärla för den som är intresserad av arkitektur med sina hus byggda av Ralph Erskine. Om du cyklar Limstensvägen kan du stanna till och äta din matsäck vid den fina rastplatsen med underbar utsikt över sjön Vikern. På kvällen kan du njuta av en bastu innan det är dags för en vällagad middag. Du somnar ovaggad efter dagens omväxlande cykling och med den friska skogsluften i lungorna.

Dag 2 - Frukost och hemresa

restaurantFrukost
Nyhyttans kurort

Efter frukost checkar du ut och återvänder hem med ny energi.

Om du vill förlänga din vistelse kan du välja att stanna en eller flera extra nätter. Cirka 15 kilometer från cykelområdet finns Hjulsjö, ett MTB-eldorado med leder som passar allt från erfarna experter till nybörjare som vill lära sig mer. Lederna startar vid Hjulsjö motionscentral, mitt emot Hjulsjö kyrka och du har elva leder att välja mellan. På din MTB-cykel upplever du historisk mark mellan gravrösen och hyttor. Flera av lederna går i liknande terräng som i Rörbäcksnäs och stigarna böljar fram längs sandiga åsar.

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Avbokning eller ändring kan ske senast klockan 15 två dagar före ankomst utan kostnad.
Avbokning senare eller utebliven ankomst debiteras med hela beloppet.

6 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
maj 2024, Madeleine G.
Härlig miljö och fina slingor (med flera utmanande backar!) i ett prisvärt och funktionellt boende! Trevlig och genuin personal.
augusti 2023, Joachim J.
Bra paket.
september 2022, Helen E.
Rolig konditionskrävande cykling i Nyhyttan. Fantastiska spår i Hjulsjö.
september 2022, Jonas R.
Hejdlöst prisvärt.
augusti 2021, Biker
Stället var lite nergånget men rummen man bodde i var fina. Otroligt dåligt med gäster, fattar inte varför, prisvärt! Personalen hade lite dålig koll på läget men med lite förklaringar så fixade de fram allt till det bästa. Fina omgivningar och en mysig badplats. Nära till Hjulsjö:s MTB spår. Värda att besökas, bästa jag någonsin cyklat, rekomenderar spår 9 och 12!
juni 2021, Ann T W
Fantastiskt god mat! Mycket trevlig värdinna! Kuperad och varierad terräng med lite fjällkänsla emellanåt.