Nordingråtrampet
Cykling: 40 km med start i Nordingrå, Ångermanland
1 natt 2 320 kr / pers
sell
2 320 kr / pers
hotel
1 natt
directions_bike
40 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt i stuga på Lappuddens Friluftscenter
 • doneSänglinne, handduk, städning av stuga
 • done1 x frukost
 • done1 x lunchpaket
 • done1 x tvårätters middag (exkl dryck)
 • doneFädbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneTillägg för enkelrum
 • doneTältkåta för övernattning, vildmarksbad
 • doneKanoter/kajaker och fiskeutrustning
 • doneElcykel och hjälm

Här har du närhet till havet och skärgården. Djupa skogar och höga berg. Natur och stillhet och en unik natur skapad av istidens lämningar och klassad som ett av Unescos världsarv.

Foto: Agne Säterberg

Vid ankomst till Nordingrå så checkar du in på Lappuddens Friluftscenter och kan njuta av stillheten och det storslagna landskapet i Höga Kusten. Lappudden, en gammal samisk boplats där fjällsamerna har stannat för vinterbete sedan 400 år tillbaka i tiden blir din bas för det här cykelpaketet.

Höga Kusten är mer kuperat än många andra områden i Sverige, och från säsongen 2020 kan du hyra en elcykel under din vistelse.

Dag 1

Nordingrå, Mannaminne, Rotsidan och Bönhamn

Höga kusten cykelsemester lappudden2

Cykelturen börjar på förmiddagen vid Lappuddens Friluftscenter, där du får med dig ett lunchpaket. Cyklingen går på pittoreska vägar i kuperad terräng och du cyklar med sikte på kusten. På vägen har du möjlighet att besöka friluftsmuséet Mannaminne i Häggvik, skapat av konstnären Anders Åberg. Här hittar du förutom ett dragspelsmuseum både ditflyttade historiska byggnader och byggnader byggda på plats. En ungersk bondgård, en norsk stavkyrka, båtar, bilar, spårvagnar och ett jordbruksmuseum är några exempel. Cykelturen fortsätter förbi Rotsidans naturreservat, en sagolikt vacker klippkust där mjukt slipade stenhällar bildar naturliga bassänger och där naturen visar upp sig från sin allra vackraste sida. Här råder total avskildhet och ju blåsigare väder desto vackrare skådespel av naturen där klipporna möter havet.

Vidare cyklar du längst ut i havsbandet till det idylliska fiskeläget i Bönhamn som ligger i en långsmal skyddande havsvik innanför öarna Navarn, Furan, Höglosmen och Högbonden. Bönhamn är ett av få genuina och oexploaterade fiskelägen som finns kvar längs Norrlandskusten och här känns det som att tiden stått stilla. De rödmålade sjöbodarna ligger tätt, tätt intill varandra och här och där vajar fortfarande fisknät på tork. Här kan du vandra längs naturstigar över doftande blomsterängar, besöka kapellet från 1658 eller ta ett dopp i någon undangömd havsvik.

Väl tillbaka på Lappudden kan du koppla av i en varm vedeldad bastu med storslagen utsikt över Vågsfjärden. På kvällen serveras en tvårätters måltid, och sen kan du somna gott i en av de mysiga stugorna.

I stuga på Lappuddens Friluftscenter
Lunchpaket och middag
40 km
Dag 2

Frukost och hemresa

På morgonen serveras du en fin frukostbuffé, och när du är redo för hemresa så lämnar du Lappudden för denna gång. Välkommen åter!

Frukost

2 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2019
Nordingrå är väldigt vackert och cykelturen var oerhört fin. Cyklarna var dock i dåligt skick och krånglade en del men de hjälpte till med skjuts mm för att erbjuda en god service. Tills nästa år (2020) hoppas de ha nya elcyklar tillgängliga. Att cykla på gamla 3 växlade cyklar i denna terrängen är oerhört krävande. Det är mycket backar och branta, vilket kräver fler växlar och med fördel eldrift. Vi blev snabbt helt slut i kroppen men i sinnet har denna turen gjort oss välmående.
Johnna
Svar från arrangören
Hej! Roligt att ni trivdes hos oss. Vi beklagar att cyklarna inte var i bästa skick och hoppas kunna förbättra den delen av paketet till kommande år.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
augusti 2018
Det är väldigt backigt att cykla vid höga kusten, det hörs på namnet om inte annat. Men det kanske inte riktigt framgick innan hur mycket upp och ner det är. Så vad gäller cykling är denna terräng bra för träningssyfte inte för lättare tramp. Mycket trevlig personal, tillmötesgående och serviceinriktade!
Mikael von Elern