shopping_cart
kr
Nordingråtrampet
Nordingrå, Ångermanland (ca 40 km)
1 natt 1 850 kr / pers
 • doneEn natt i stuga på Lappuddens Friluftscenter
 • doneSänglinne, handduk, städning av stuga
 • done1 x frukost
 • done1 x lunchpaket
 • done1 x tvårätters middag (exkl dryck)
 • doneFädbeskrivning
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneTillägg för enkelrum
 • doneTältkåta för övernattning, vildmarksbad
 • doneKanoter/kajaker och fiskeutrustning
 • doneElcykel och hjälm

Här har du närhet till havet och skärgården. Djupa skogar och höga berg. Natur och stillhet och en unik natur skapad av istidens lämningar och klassad som ett av Unescos världsarv.

Foto: Agne Säterberg

Vid ankomst till Nordingrå så checkar du in på Lappuddens Friluftscenter och kan njuta av stillheten och det storslagna landskapet i Höga Kusten. Lappudden, en gammal samisk boplats där fjällsamerna har stannat för vinterbete sedan 400 år tillbaka i tiden blir din bas för det här cykelpaketet.

Höga Kusten är mer kuperat än många andra områden i Sverige, och från säsongen 2020 kan du hyra en elcykel under din vistelse.

Dag 1

Nordingrå, Mannaminne, Rotsidan och Bönhamn

cykelbild Höga kusten

Cykelturen börjar på förmiddagen vid Lappuddens Friluftscenter, där du får med dig ett lunchpaket. Cyklingen går på pittoreska vägar i kuperad terräng och du cyklar med sikte på kusten. På vägen har du möjlighet att besöka friluftsmuséet Mannaminne i Häggvik, skapat av konstnären Anders Åberg. Här hittar du förutom ett dragspelsmuseum både ditflyttade historiska byggnader och byggnader byggda på plats. En ungersk bondgård, en norsk stavkyrka, båtar, bilar, spårvagnar och ett jordbruksmuseum är några exempel. Cykelturen fortsätter förbi Rotsidans naturreservat, en sagolikt vacker klippkust där mjukt slipade stenhällar bildar naturliga bassänger och där naturen visar upp sig från sin allra vackraste sida. Här råder total avskildhet och ju blåsigare väder desto vackrare skådespel av naturen där klipporna möter havet.

Vidare cyklar du längst ut i havsbandet till det idylliska fiskeläget i Bönhamn som ligger i en långsmal skyddande havsvik innanför öarna Navarn, Furan, Höglosmen och Högbonden. Bönhamn är ett av få genuina och oexploaterade fiskelägen som finns kvar längs Norrlandskusten och här känns det som att tiden stått stilla. De rödmålade sjöbodarna ligger tätt, tätt intill varandra och här och där vajar fortfarande fisknät på tork. Här kan du vandra längs naturstigar över doftande blomsterängar, besöka kapellet från 1658 eller ta ett dopp i någon undangömd havsvik.

Väl tillbaka på Lappudden kan du koppla av i en varm vedeldad bastu med storslagen utsikt över Vågsfjärden. På kvällen serveras en tvårätters måltid, och sen kan du somna gott i en av de mysiga stugorna.

I stuga på Lappuddens Friluftscenter
Lunchpaket och middag
40 km
Dag 2

Frukost och hemresa

På morgonen serveras du en fin frukostbuffé, och när du är redo för hemresa så lämnar du Lappudden för denna gång. Välkommen åter!

Frukost

2 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_half star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
juli 2019
Johnna
Nordingrå är väldigt vackert och cykelturen var oerhört fin. Cyklarna var dock i dåligt skick och krånglade en del men de hjälpte till med skjuts mm för att erbjuda en god service. Tills nästa år (2020) hoppas de ha nya elcyklar tillgängliga. Att cykla på gamla 3 växlade cyklar i denna terrängen är oerhört krävande. Det är mycket backar och branta, vilket kräver fler växlar och med fördel eldrift. Vi blev snabbt helt slut i kroppen men i sinnet har denna turen gjort oss välmående.
Svar från arrangören
Hej! Roligt att ni trivdes hos oss. Vi beklagar att cyklarna inte var i bästa skick och hoppas kunna förbättra den delen av paketet till kommande år.
augusti 2018
Mikael von Elern
Det är väldigt backigt att cykla vid höga kusten, det hörs på namnet om inte annat. Men det kanske inte riktigt framgick innan hur mycket upp och ner det är. Så vad gäller cykling är denna terräng bra för träningssyfte inte för lättare tramp. Mycket trevlig personal, tillmötesgående och serviceinriktade!
- Närmaste flygplats: Höga kusten Airport, Örnsköldsvik Airport eller Sundsvall-Timrå Airport
- Närmaste tågstation: Kramfors. Därifrån går anslutningsbussar till Nordingrå.
- Du kan även resa med Y-buss från Stockholms central till Ullånger. Från Ullånger går anslutningsbuss till Nordingrå.
Nordingrå, Ångermanland

Fler cykelpaket i närheten