Naturmystik med flytande hotellrum
Cykling: 26 km med start i Boxholm, Östergötland
6 595 kr/pers (3 nätter)
sell
6 595 kr / pers
hotel
3 nätter
directions_bike
26 km

Allt detta ingår

 • done2 nätter i lyxigt superiorrum på Hotell Sommarhagen
 • done1 natt i flytande hotellrum på egen skogssjö
 • done3 x frukost
 • done2 x tvårätters middag på hotellet
 • done1 x kvällsmat i Flytande hotellrummet
 • done2 x lunch i Flytande hotellrummet
 • doneBadtunna
 • doneKanot och flytvästar
 • doneTransport av utrustning och bagage till Flytande hotellrummet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneHyrcykel

Här är ett lyxigt cykelpaket för dig som gillar kombinationen av Glamping och genuina naturupplevelser. Här upplever du den östgötska naturmystiken i Sommenbygden från själva vattenytan på din egen skogssjö i och med att du tillbringar natten i ett flytande hotellrum. Här lyssnar du på den fridfulla tystnaden och vindens sus. Under dagarna utforskar du vildmarken med vackra sjöar, skogar, jordbrukslandskap och små idylliska byar.

Basen för din vistelse är välutrustade Hotell Sommarhagen. Sedan cyklar du en dryg mil på charmerande småvägar till det Flytande hotellrummet vid sjön i skogen (man kan även promenera till hotellet på små stigar och då är det cirka sex kilometer).


Lyxig naturupplevelse med helpension

Första steget på ditt lyxiga cykeläventyr är att du checkar in på Hotell Sommarhagen på eftermiddagen. Här tillbringar du första natten. På hotellet väntar en tvårättersmiddag, serverad på sommarverandan där du får en genomgång av kartor inför cykelturen och övernattningen i det Flytande hotellrummet. Du kan lämna kvar personlig utrustning på hotellet när du cyklar vidare till det Flytande hotellrummet nästa dag. Där kan du bekanta dig med den såväl tillgängliga som nästan orörda naturen i Sommenbygden. Du cyklar till ditt Flytande hotellrum på små skogsvägar utan trafik cirka 13 kilometer. På kvällen väntar en underbar och rofylld upplevelse när du somnar till tystnaden på sjön. Det enda du hör är vindens sus och fågelkvitter.

Bo i flytande hotellrum på din egen skogssjö

Det flytande hotellrummet ligger vid strandkanten av en skogssjö. Flotten är 24 kvm och huset är 10 kvm.
Där finns en härlig säng med madrass, täcke och kuddar. Skinnfäll och pläd samt extra myskuddar som gör det ombonat en regnig dag. Här finns också en toalett samt ett mindre pentry med en gasolplatta. I en kylväska (driven via en solpanel på taket) finns din mat, förberett för att det ska vara lätt att göra i ordning. Ett extra 12 volt uttag finns också, om du inte kan vara utan din mobil. Det finns bord och stolar för 2 personer. Du kan sitta inne eller ute på din egen veranda. Vid sidan av flotten, ligger din kanot, för egna upptäcktsfärder runt sjön. Gå iland på en klippa eller strandkant, ta ett dopp. Självklart ingår även flytvästar.

När du cyklar tillbaks till Hotell Sommarhagen kan du välja att ta en extra tur och upptäcka Malexander med sin kyrka och pelargrotta, Smedstorp med anor från järnåldern och byn Ulrika med keramikförsäljning. Cykelvägarna går på små slingrande vägar, mellan sjöar, ängar och genom skogar. När din vistelse är över har du med dig många fina upplevelser av naturen i Sommenbygden.

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 3 dagar före startdatum.
- 3 dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

.Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.