MTB-helg på Nyhyttans Kurort med Ellinor
Cykling: 30 km med start i Nora, Västmanland
2 nätter 3 750 kr / pers
sell
3 750 kr / pers
hotel
2 nätter
directions_bike
30 km

Allt detta ingår

  • doneTvå nätter på Nyhyttans Kurort
  • doneTeknikträning och guidade turer med Ellinor & Anton från Helt å Hållet
  • done2 x frukost
  • done2 x lunch
  • done2 x tvårätters middag (exkl dryck)
  • doneTillgång till bastu och motionshall

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 150 kr
  • doneHyrcykel

I samarbete med Helt Å Hållet erbjuder Nyhyttans Kurort en oförglömlig helg där du lär dig att bli en bättre mtb-cyklist. Det handlar om allt ifrån att meka med cykeln till rolig teknikträning på utvalda stigar där du får öva på nya saker som du har lärt dig. 

Ellinor Birath driver sedan fyra år tillbaka sitt företag Helt Å Hållet. Hon har cyklat MTB i över 20 år och varit tränare i klubbverksamhet. Ellinor är särskilt intresserad av att lära ut teknik för en bättre cykelupplevelse. Med i företaget finns Anton som är elitcyklist och har tävlat sedan han var 10 år. Idag gör han en elitsatsning i MTB XCE vilket är sprint. Förra året tävlade Anton i världscupen första gången som senior, med en 9:e plats i totala världscupen och en start i VM i XCE i Graz. Anton är mycket duktig rent tekniskt på cykeln. Du kommer att lära dig massor av honom.


Mountainbikelederna som ingår i cykelområdet Bergslagen Cycling är märkta med speciella MTB-skyltar med en färg och ett nummer. Du kan ladda ner GPX-filer och ledbeskrivningar för varje led från kartan som du hittar här.

Dag 1

Fredag: Ankomst, middag och mekskola på kvällen

Helt Å Hållet_Anton Birath cykelguide2

Ankomst till Nyhyttans Kurort på eftermiddagen med fika och två-rätters middag. Ellinor och Anton presenterar helgens upplevelser ca kl 18:00. De går också igenom grundläggande saker som att laga punktering, justera växlar, byta kedja, genomgång av bromsar.

På kvällen sover du gott i sköna sängar.

Nyhyttans Kurort, Nora
Middag
Dag 2

Lördag: Teknikträning och stigcykling

helt å hållet cykla mtb

Dagen börjar med en stadig frukost. Idag blir det fokus på teknik och praktiska övningar.
Teknik 1: Hantera cykeln, lära dig använda bromsar, svänga på olika sätt, lyfta framdäck mm.

Efter lunch cyklar vi tillsammans på utvalda stigar och du får öva på olika tekniska moment tillsammans med Anton och Ellinor. Med förmiddagens kunskapspass som grund blir det en både nyttig och rolig eftermiddag på stigarna runt Nyhyttan. Kvällen avslutas med tvårätters middag innan det är dags för en god natts sömn.

Nyhyttans Kurort, Nora
Frukost, lunch och middag
Dag 3

Söndag: Upptäck stigarna i området

nyhyttans kurort

Du börjar dagen med en härlig frukost. Sedan blir det cykling på stigarna i området och så går vi igenom olika tekniska moment utifrån lördagens pass. Gemensam genomgång av helgen, med tid för frågor och funderingar.

Din MTB-helg avslutas med lunch och sedan är det dags för utchecknng. Med dig hem har du en massa nya kunskaper och erfarenheter från Anton och Ellinor på Helt Å Hållet.

Frukost och lunch