Motion & livets goda i Sunne
Cykling: 55 km med start i Sunne, Värmland
1 265 kr/pers (1 natt)
sell
1 265 kr / pers
hotel
1 natt
directions_bike
55 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Selma Spa Hotell
 • doneKvällens 3-rätters middag (exkl dryck)
 • doneEkologisk frukostbuffé
 • doneBadrock och tofflor att låna
 • doneEntré till spaavdelningen (tillgång till pooler ute och inne, bastu, gym, instruktörsledda pass)
 • doneFritt WiFi
 • doneKarta och färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneHyrcykel
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneLunchbuffé i Restaurang Smak
 • doneSpa-behandlingar
 • doneStyrke- och konditionstest
 • doneKostrådgivning

Sunne är vackert beläget mellan två av de långsmala Frykensjöarna. Vi befinner oss i västra Värmland och är i Selma Lagerlöfs land. Flera av hennes verk utspelar sig i trakterna kring Sunne, liksom Göran Tunströms romaner som till exempel Juloratoriet. Det storslagna landskapet, med djupa skogar och höjder som reser sig i fjärran över blanka sjöar, inspirerar inte bara författare – som besökare känner du lugnet och blir närvarande i nuet.

Selma Lagerlöf har fått ge namn åt hotellet Selma Spa där du bor under tiden i Sunne. Med fokus på wellness erbjuds avkoppling, träning, behandlingar, god mat och dryck; ett helhetstänk man kallar Mjölksyra & Champagne. Maten på Selma Spa lagas med ingredienser av högsta kvalitet, den är näringsrik och inte minst väldigt god. I Sunne är man stolta över sin cykling. Här finns många fina små vägar, både asfalt och grus. Bortsett från riksväg 45 är det inte särskilt mycket trafik på vägarna. Och för dig som vill utforska Värmlands skogar ännu närmare, startar en mountainbikeled precis utanför entrén till Selma Spa.

Utbudet är inte anpassat till barn under 16 år,  men under skolloven öppnar vi upp med massor av skoj för barnen! 

Dag 1 - Cyka runt sjön Rottnen

hotelSelma Spa Hotell, Sunne
restaurantMiddag
directions_bikeca 55 km
Selma Spa cykla2

Ge dig ut och upptäck de vackra omgivningarna. Vi rekommenderar en cykeltur runt sjön Rottnen, som ger dig ett koncentrat av det värmländska landskapet. Den 55 km långa turen tar dig förbi idylliska små gårdar i odlingslandskapet längs sjön, här finns rastplatser och fina badställen. Du passerar också skogspartier, som naturreservatet Gettjärnsklätten. Tar du vandringsleden upp till toppen belönas du med en vidunderlig utsikt. Gettjärnsklättens berggrund utgörs av hyperit, en mörk och kalkrik bergart. Den har gett klätten en speciell profil - i öster långsluttande och i väst en mycket tvär rasbrant. Berggrunden gör att växtligheten är riklig, vilket gynnar insekter och djurliv.

I Rottnens norra ände når du byn Gräsmark med affär och badplats vid Lillsjön. Passa på att ta en sväng förbi Gräsmarks hembygsgård, med byggnader och samlingar från olika epoker av byns historia. Från tiden då finländare invandrade hit på 1600-talet, finns den så kallade rökstugan bevarad med tillbyggd svenskstuga. I Asphagsstugan kan du se hur en storbonde bodde1830-talet. Hembygdsgården är öppen sommartid och har en servering, på fredagar lagar man den traditionella värmländska nävgröten.

Trampa hemåt igen och se fram emot skön avkoppling i Selma Spas stora spaavdelning, med pooler ute och inne, flera olika varianter på bastu, gym och träningsklasser som ingår för dig som gäst. Unna dig en avslappnande behandling. Sedan slår du dig ner i Restaurang Smak med fantastisk utsikt över Fryken och låter dig väl smaka av en 3-rättersmiddag, med fokus på lokala och säsongsbetonade råvaror.

Dag 2 - Selma Lagerlöfs Mårbacka eller Rottneros Park

restaurantFrukost
directions_bikeca 20 km
Selma-spa

Efter en god natts sömn står den ekologiska frukostbuffén uppdukad och väntar på dig. Ägna förmiddagen åt en cykeltur ner till Sunne centrum, där du njuter av det rofyllda läget vid vattnet, botaniserar i små charmiga butiker och caféer. Selma Lagerlöfs herrgård Mårbacka ligger en mil sydöst om Sunne, här kan du följa med på en guidad visning och ta en fika i caféet.

Andra fina besöksmål i Sunne med omnejd är Rottneros Park, som är gården Ekeby i Gösta Berlings saga. Stamfrändemonumentet uppfördes som en symbol för den finska invandringen till Värmland och för den värmländska utvandringen till USA. I Sunne finns ett av Sveriges största vattenland för den lek- och badsugne. Fina golfbanor finns i trakten och vill du prova något lite mer ovanligt, så bege dig skidtunneln i Torsby där du kan åka längdskidor mitt i sommaren.

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till kl 15 dagen före startdatum.
- efter kl 15 dagen före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

3 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_halfstar_outlinestar_outlinejuli 2020, Sebastian Madunic
Selma Spa i Sunne var väldigt tillmötesgående och bra. Däremo är/var hela bokningsprocessen väldigt oklar och förenad med en del överraskningar. Oklart vad Sweden by bike tillför. Vi kan inte heller avgöra vad själva ”erbjudandet” för Coop-medlemmar är. Svårt att förstå priserna osv. Selma var fint men Sweden by Bike är ett frågetecken tyvärr.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rateseptember 2019, Lena Johansson
En väldigt trevlig helg med motion på dagen och spa, god mat och dryck på kvällen!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfjuni 2019, Joy Hallberg
Cykelkartorna var ej relevanta, svåra att följa, bra cykel. Fick m möda hitta en egen väg runt Lersjön 👍. AC var ej igång, mkt varma sängkläder, arbetare som började kl:07. Gick ej att ha fönster öppet. ☹️ Serviceminded personal. 😃