Militärfordonens egen cykeltur
Strängnäs, Södermanland (ca 25 km)
cykelutflykt fr. 150 kr / pers
  • doneUtflyktsguide med tydlig färdbeskrivning
  • doneKarta med cykelturen som PDF
  • doneDigital karta (gpx-fil) att ladda ner i mobilen
  • doneKomplettera cykelturen med trevlig övernattning
  • doneHyrcykel & hjälm

I en sång som heter Connemara skriver Ulf Lundell om vintern som en rostig stridsvagn som svänger med sitt eldrör i trädgården. En oväntad poetisk bild med sin egen speciella energi. Det här är en cykeltur för dig som kan se den där vintern/stridsvagnen för din inre blick.

Utanför Strängnäs ligger Skandinaviens största militärfordonsmuseum Arsenalen. Där kan du lära dig det mesta om den militära fordonsutvecklingen från 1900-talets början fram till idag. Du cyklar ungefär sju kilometer från centrala Strängnäs, tillbringar några timmar bland bandvagnar, grönmålade lastbilar och gamla stridsvagnar. Efter en räksmörgås eller liknande i museets kafé cyklar du tillbaka till Strängnäs full av nya intryck.

Vill du tillbringa natten i Strängnäs och kanske äta en god middag på restaurang kan vi rekommendera en övernattning på Hotell LaurentiusLåsta Gårdshotell eller Best Western Plus Hotel Rogge i centrala Strängnäs. Samtliga är cykelvänliga boenden med särskild service för dig som cyklist.

 

 


Den här cykelturen ingår i en serie inspirerande cykelturer som gör det enkelt att själv plocka ihop din egen cykelresa precis som du vill ha den. Välj att hyra en cykel på plats om du inte har en egen.

Turerna är uppbyggda kring ett utvalt tema och innehåller några enkla byggstenar. Du får en digital karta som du kan ladda ner i mobilen, en tydlig färdbeskrivning och en liten reseguide som berättar om tips på sevärdheter och trevliga besöksmål. Kanske gör du en dagstripp, eller väljer att övernatta på cykelvänliga boenden längs vägen med särskild service för dig som cyklist.

Varje tur avslutas med några QUIZ-frågor, och när du skickar in de rätta svaren till oss via e-post kan du få ett litet pris…