shopping_cart
kr
Mellan Herrgård och Skärgård
Tystberga, Södermanland (ca 90 km)
2 nätter 2 450 kr / pers
  • doneTvå nätter (del i dubbelrum) i Tystberga och Nävekvarn
  • done2 x frukost
  • done3-rätters middag (Dag 2) Runnvikens Pensionat
  • doneGPX-fil och detaljerad färdbeskrivning
  • doneParkering vid Runnvikens Pensionat under cykelturen
  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneLunchpaket och fikakorgar
  • doneKorg med utvalda råvaror för middag (Dag 1) Marinans Guesthouse
  • doneHyrcykel och hjälm (det finns även elcykel att hyra)

I bördiga Sörmland finns upplevelser i alla dimensioner. Landskapet är vackert, maten njutbar och historien allestädes närvarande. I det här omväxlande cykelpaketet tar du dig från lantliga trakter norr om Nyköping via charmiga orter och gårdar ner till Bråvikens storslagna kust och tillbaka. Det blir alltifrån doften av barrskog på slingrande småvägar och fläderblomsodlingar till stillhet på en kyrkbänk och kluckande vågor i småbåtshamnen.

Du övernattar i en marina i båtars sällskap och avrundar cykelturen på ett avkopplande pensionat med trerätters middag. Till det kommer ordentligt med cykling och massor av kulturhistoria. Du får med dig en detaljerad färdbeskrivning med massor av tips på sevärdheter. Cykelpaketet utgår från Runnvikens Pensionat två mil norr om Nyköping, och om du kommer med bil kan du parkera den på pensionatet under cykelturen. Du kommer att få med dig en detaljerad färdbeskrivning med massor av tips på sevärdheter, små kaféer och smultronställen längs vägen.


Du bor trevligt första natten på Marinans Guesthouse några minuter från Nävekvarns gästhamn. Rummen är inredda i en stil där hav och klippor möter Brukets långa historia. Färgskalan är sval och rogivande för att skapa lugn och harmoni.

Den andra natten bor du på Runnvikens Pensionat. Här kan du verkligen njuta av det goda livet på landet. De fyra gästrummen är personligt inredda med kärlek och omsorg om detaljer. Pensionatets trädgårdsmästare levererar grönsaker till köket där de tillsammans med andra lokala råvaror förvandlas till härliga smakupplevelser.

Dag 1

Från lantlig stillhet till glittrande kust

Kungshamn fyren

Färden börjar på Runnvikens Pensionat med imponerande vikingagraven Uppsa Kulle. Du cyklar på landsvägar genom ett vackert sörmländsk åkerlandskap. Passera gamla gårdar på vägen mot Nyköpingsån. Färden söderut mot kusten bjuder självklart på sörmländska slott och små samhällen med sin egen unika historia. Längs väg 223 finns ett 20-tal företag som är utmärkta med en solrosskylt. Alla butiker och caféer längs vägen drivs av kvinnor. Området runt Tisda slott är en vacker plats att njuta av den medhavda picknicken. På Lasätter gård finns en av Skandinaviens största fläderblomsodlingar.

Till slut har du havet inom synhåll och tillbringar natten på Marinans Guesthouse i den gamla bruksorten Nävekvarn. Antingen går du på hamnrestaurangen, lagar din egen mat i köket med förberedd råvarukorg eller handlar något i den lokala butiken.

Marinans Guesthouse, Nävekvarn
ca 45 km
Dag 2

Nävekvarn - Runnvikens Pensionat

Cykelpaket Runnvikens pensionat och Marinans Guesthouse

Andra dagens cykling börjar med att du cyklar genom det lilla samhället Koppartorp med sina röda stugor och sedan är Tunabergs kyrka värd ett stopp. Kanske tar du tillfället i akt för en stunds kontemplation inne i den gamla kyrkobyggnaden. På vägen tillbaka mot Nyköping passerar du sågverksorten Buskhyttan och golfklubben.

Inne i Nyköping kan du äta ekologiskt på välrenommerade Hellmanska Gården. På vägen tillbaka inåt land passerar du Svärta gård som hade en masugn redan på 1500-talet. Sista biten kan du cykla på småvägar i den friska luften i barrskogen. Framme på pensionatet väntar en mycket välförtjänt trerätters middag. Sov sedan gott på rummet i stillheten och dröm om alla sörmländska sinnesintryck.

Runnvikens Pensionat, Nävekvarn
Frukost, middag
ca 45 km
Dag 3

Hemfärd

Efter en skön nattsömn i den friska luften i Runnviken äter du en härlig frukost på pensionatet.

När du är klar packar du ihop dina saker och återvänder hem med massor av upplevelser att tänka tillbaka på med välbehag.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till kl 15 dagen före avresa.
- efter kl 15 dagen före avresa, 100 % av paketets totalpris.

5 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
augusti 2020
Liz Dinesen-Johansson
Mycke trevlig cykeltur med god mat! Och mycket trevligt bemötande på Runnvikens Pensionat och Marinans Guesthouse i Nävekvarn!
juli 2020
Kjell Börjeby
Det var ett par härliga dagar. Bra boende o mat. Mycket trevlig personal på båda boenden + hjälpsamma människor under cykelturen .
juli 2020
Ulla platten
Jättetrevlig upplevelse! Supertrevligt bemötande och underbar miljö. Rekommenderar till alla cykelentusiaster. Sörmland är så vackert!
juli 2020
Ann-Charlotte Mellquist
Ett mycket bra upplagt paket med omväxlande cykling, fina övernattningar (särskilt Runnviken som var fantastiskt fint) och toppen-bemötande! Enkelt, praktiskt och prisvärt när man vill ägna sig åt cykling och inte planering! Bra med skogsvägs-alternativet andra dagen, då det annars var lite mer större landsväg än första dagen. Men allt som allt: Toppklass!
juni 2020
Liselotte Fickler
Vi är så nöjda, det mesta var över förväntan och Clara Grill på Runnvikens pensionat är i en klass för sig när det gäller service, omhändertagande och personligt bemötande! Vi, en familj på 9 pers som firade min mans 60-årsdag, kan varmt rekommendera "Från Herrgård till Skärgård".
Tystberga, Södermanland

Fler cykelpaket i närheten