Mellan Herrgård och Skärgård
Cykling: 90 km med start i Tystberga, Södermanland
2 nätter 2 450 kr / pers
Hotell, Bed and breakfast
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneTvå nätter (del i dubbelrum) i Tystberga och Nävekvarn
 • done2 x frukost
 • done3-rätters middag (Dag 2) Runnvikens Pensionat
 • doneGPX-fil och detaljerad färdbeskrivning
 • doneParkering vid Runnvikens Pensionat under cykelturen

Möjliga tillval

 • doneExtranatt Runnvikens Pensionat: 950 kr/pers/natt
 • doneExtranatt Marinans Guesthouse; 495 kr/pers/natt
 • doneEnkelrumstillägg: 200 kr/natt
 • doneLunchpaket: 120 kr
 • doneFikakorg: 60 kr
 • doneKorg med utvalda råvaror för middag (Dag 1) Marinans Guesthouse: 250 kr
 • doneHyrcykel och hjälm: 200 kr/dag

I bördiga Sörmland finns upplevelser i alla dimensioner. Landskapet är vackert, maten njutbar och historien allestädes närvarande. I det här omväxlande cykelpaketet tar du dig från lantliga trakter norr om Nyköping via charmiga orter och gårdar ner till Bråvikens storslagna kust och tillbaka. Det blir alltifrån doften av barrskog på slingrande småvägar och fläderblomsodlingar till stillhet på en kyrkbänk och kluckande vågor i småbåtshamnen.

Du övernattar i en marina i båtars sällskap och avrundar cykelturen på ett avkopplande pensionat med trerätters middag. Till det kommer ordentligt med cykling och massor av kulturhistoria. Du får med dig en detaljerad färdbeskrivning med massor av tips på sevärdheter. Cykelpaketet utgår från Runnvikens Pensionat två mil norr om Nyköping, och om du kommer med bil kan du parkera den på pensionatet under cykelturen. Du kommer att få med dig en detaljerad färdbeskrivning med massor av tips på sevärdheter, små kaféer och smultronställen längs vägen.


Du bor trevligt första natten på Marinans Guesthouse några minuter från Nävekvarns gästhamn. Rummen är inredda i en stil där hav och klippor möter Brukets långa historia. Färgskalan är sval och rogivande för att skapa lugn och harmoni.

Den andra natten bor du på Runnvikens Pensionat. Här kan du verkligen njuta av det goda livet på landet. De fyra gästrummen är personligt inredda med kärlek och omsorg om detaljer. Pensionatets trädgårdsmästare levererar grönsaker till köket där de tillsammans med andra lokala råvaror förvandlas till härliga smakupplevelser.

Dag 1

Från lantlig stillhet till glittrande kust

Kungshamn fyren

Färden börjar på Runnvikens Pensionat med imponerande vikingagraven Uppsa Kulle. Du cyklar på landsvägar genom ett vackert sörmländsk åkerlandskap. Passera gamla gårdar på vägen mot Nyköpingsån. Färden söderut mot kusten bjuder självklart på sörmländska slott och små samhällen med sin egen unika historia. Längs väg 223 finns ett 20-tal företag som är utmärkta med en solrosskylt. Alla butiker och caféer längs vägen drivs av kvinnor. Området runt Tisda slott är en vacker plats att njuta av den medhavda picknicken. På Lasätter gård finns en av Skandinaviens största fläderblomsodlingar.

Till slut har du havet inom synhåll och tillbringar natten på Marinans Guesthouse i den gamla bruksorten Nävekvarn. Antingen går du på hamnrestaurangen, lagar din egen mat i köket med förberedd råvarukorg eller handlar något i den lokala butiken.

Marinans Guesthouse, Nävekvarn
ca 45 km
Dag 2

Nävekvarn - Runnvikens Pensionat

Cykelpaket Runnvikens pensionat och Marinans Guesthouse

Andra dagens cykling börjar med att du cyklar genom det lilla samhället Koppartorp med sina röda stugor och sedan är Tunabergs kyrka värd ett stopp. Kanske tar du tillfället i akt för en stunds kontemplation inne i den gamla kyrkobyggnaden. På vägen tillbaka mot Nyköping passerar du sågverksorten Buskhyttan och golfklubben.

Inne i Nyköping kan du äta ekologiskt på välrenommerade Hellmanska Gården. På vägen tillbaka inåt land passerar du Svärta gård som hade en masugn redan på 1500-talet. Sista biten kan du cykla på småvägar i den friska luften i barrskogen. Framme på pensionatet väntar en mycket välförtjänt trerätters middag. Sov sedan gott på rummet i stillheten och dröm om alla sörmländska sinnesintryck.

Runnvikens Pensionat, Nävekvarn
Frukost, middag
ca 45 km
Dag 3

Hemfärd

Efter en skön nattsömn i den friska luften i Runnviken äter du en härlig frukost på pensionatet.

När du är klar packar du ihop dina saker och återvänder hem med massor av upplevelser att tänka tillbaka på med välbehag.

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till kl 15 dagen före avresa.
- efter kl 15 dagen före avresa, 100 % av paketets totalpris.

15 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2021
Fantastiskt bemötande och boende på Runnvikens pensionat.
Helena B.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2021
Allt var bra, inte minst vädret! Runnviken är verkligen en pärla och värdinnan likaså. Det enda som får ett litet minus var cykelvägen tillbaka till Runnviken dag två, särskilt vägen när vi passerar Nyköping.
Lena A.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2021
Vi är väldigt nöjda. En fantastiskt fin och varierande cykeltur. "Värdinnorna" som klippta och skurna, med allt vad det innebar, för sina respektive boenden. Märta & Uffe
Märta A.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2021
En trevlig utflykt med väldigt fint bemötande från boendevärdarna! Nästa gång väljer jag en bilfri sträckning! Fordonen känns åka fort och nära. 😕
Lotta H.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
juli 2021
Mycket bra upplevelse, mat, personal och boende. Rekommenderas.
Karin J.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juni 2021
Tråkigt att det var så mycket trafik åt ena hållet. Men underbart bemötande av Sandra i Nävekvarn och Clara i Runnviken. Vi vände på turen och fick den finaste cykelvägen andra dagen.
Sarah
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juni 2021
Kan varmt rekommendera detta paket, fantastisk vistelse på Runnvikens pensionat med personlig omtanke och mycket god mat. Vackra cykelvägar och trevliga delmål längs vägen. Nävekvarn var ett vackert slutmål för dag 1. Skulle rekommendera att ha med egen cykel med fler växlar, sträckan tog 7 h för mig som var ovan och cyklade i lugnt tempo. Tack!!!
Inka W.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juni 2021
Saknade en karta
Bo J.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
maj 2021
Väldigt fint bemötande både i Nävekvarn och på Runnvikens pensionat. Härliga dagar!
Kristin P.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
maj 2021
Helt underbart
INGELA H.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2020
Mycke trevlig cykeltur med god mat! Och mycket trevligt bemötande på Runnvikens Pensionat och Marinans Guesthouse i Nävekvarn!
Liz Dinesen-Johansson
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2020
Det var ett par härliga dagar. Bra boende o mat. Mycket trevlig personal på båda boenden + hjälpsamma människor under cykelturen .
Kjell Börjeby
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2020
Jättetrevlig upplevelse! Supertrevligt bemötande och underbar miljö. Rekommenderar till alla cykelentusiaster. Sörmland är så vackert!
Ulla platten
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2020
Ett mycket bra upplagt paket med omväxlande cykling, fina övernattningar (särskilt Runnviken som var fantastiskt fint) och toppen-bemötande! Enkelt, praktiskt och prisvärt när man vill ägna sig åt cykling och inte planering! Bra med skogsvägs-alternativet andra dagen, då det annars var lite mer större landsväg än första dagen. Men allt som allt: Toppklass!
Ann-Charlotte Mellquist
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juni 2020
Vi är så nöjda, det mesta var över förväntan och Clara Grill på Runnvikens pensionat är i en klass för sig när det gäller service, omhändertagande och personligt bemötande! Vi, en familj på 9 pers som firade min mans 60-årsdag, kan varmt rekommendera "Från Herrgård till Skärgård".
Liselotte Fickler
Tystberga, Södermanland