Mariefred med cykel och ångbåt
Cykling: 87 km med start i Stockholm, Södermanland
1 795 kr/pers (1 natt)
sell
1 795 kr / pers
hotel
1 natt
directions_bike
87 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Röda Magasinet B&B (del i dubbelrum)
 • done1 x frukost (serveras på trevligt café)
 • doneÅngbåt Stockholm/Sörmland (Dag 1)
 • doneÅngbåt Mariefred/Stockholm (Dag 2)
 • doneKarta/GPX-fil och detaljerad färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneUppgradera till övernattning på Skomakargården B&B: 200 kr/pers/natt
 • doneUppgradera till övernattning på Gripsholms Värdshus: 350 kr/pers/natt
 • doneTillägg för övernattning i enkelrum
 • doneHyrcykel och hjälm
 • doneBagagetransport Stockholm/Mariefred/Stockholm: 600 kr per person

I det här cykelpaketet finns en kombination av vatten, vacker natur och sevärdheter som passar dig som reser på cykel perfekt. Upptäck charmiga Strängnäs med sin domkyrka och idyllen Mariefred.

En ångbåtsresa tar dig från Stockholm till den sörmländska landsbygden, ett landskap präglat av ängar, skogar, slott och sjöar. Cykla kustleden längs med Mälaren förbi Taxinge slott med sin goda kakbuffé tills du når charmiga Mariefred, en idyll av färgglada trähus vid sjön som domineras av imponerande Gripsholms slott. Sedan tar du dig genom det öppna landskapet till Strängnäs, en livlig hamn med historiskt centrum och dramatisk domkyrka som dominerar stadens silhuett. Luta dig tillbaka och njut av landskapet och sjöutsikten ombord den historiska ångbåten när du lugnt reser över Mälaren tillbaka till Stockholm.


Varje cykeldag är cirka 40 km (finns även möjlighet att korta ner avståndet) i svagt kuperad terräng. Dag 1 lämnar du ångbåten kl. 11.50. Dag 2 avgår ångbåten från Mariefred kl. 16.30. Dag 1 kan du gå av ångbåten vid senare och korta ner cyklingen med cirka 10 km. Du kan också ta ångtåget eller ångbåten från Taxinge slott till Mariefred och minska cyklingen med cirka 13 km, men detta beror på tidtabellerna som är mer begränsade under lågsäsong.

Dag 1

Stockholm-Överenhörna-Taxinge slott-Mariefred

På morgonen tar du ångbåten från centrala Stockholm och åker ut på vackra Mälaren. Ångbåten lämnar dig i pittoreska Sörmland där du börjar ditt cykeläventyr. Trampa längs småvägar genom ett föränderligt landskap med öppna fält, sömniga byar, utspridda lador och djupa skogar. Passera milsvida utsikt över Mälarens vatten och öar, samt charmiga Överenhörna kyrka och folkmuseum.

Dina ansträngningar kommer att bli belönade på Taxinge slott, inte bara på grund av sitt härliga läge vid vattnet utan också på grund av kakbuffén med över 65 olika sorters kakor. Efter din energipåfyllning är det dags att börja den sista delen av din resa till Mariefred. Du har ett antal val från Taxinge slott, antingen cykla längs Mälaren och njuta av utsikten över Gripsholms slott längs vägen, eller ta det historiska ångtåget eller ångbåten tillbaka till Mariefred om du vill vila från cykelsadeln.**

Cykla till pittoreska Mariefred och njut av denna charmiga plats. Grundades 1605 och är känd för sina smala, slingrande gator och färgglada trähus är Mariefred ännu mer känd för ett av de viktigaste och mäktigaste slotten i regionen, Gripsholms slott.

Röda Magasinet B&B, Mariefred
22-45 km (båttur från Stockholm)
Dag 2

Mariefred-Strängnäs-Mariefred-Stockholm

Dagens cykeltur tar dig från Mariefred längs Näckrosleden som slingrar sig längs små vägar och grusvägar genom det öppna landskapet med vidsträckt utsikt. Din destination idag är Strängnäs, en livlig hamnstad med historiskt centrum och den kända väderkvarnen som höjer sig ovanför den gamla stadskärnan. Ta en promenad genom de pittoreska gatorna, njut av en kaffepaus i ett av de många charmiga kaféerna och ströva längs strandpromenaden. Missa inte heller ett besök på Strängnäs höjdpunkt; den imponerande domkyrkan från 1200-talet som står stolt i hjärtat av Strängnäs.

Tillbaka till cyklarna och du tar dig tillbaka till Mariefred i tid för ett besök till Gripsholms slott, Hjorthagens naturreservat eller en kort vandring i det charmiga by. Sedan är det dags att gå ombord ångbåten och njuta av den lugna resan tillbaka till Stockholm, medan du tar hem goda minnen från ditt cykeläventyr i Sörmland.

Frukost
ca 42 km (båttur till Stockholm)

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 7 dagar före startdatum.
- 7 dagar före startdatum, 100 % av paketets totalpris.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

1 Omdöme

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2021
,
Henriette Z.
Det var en fin tur. Tyvärr regnade det andra dagen och båten var trasig första dagen. Men vi erbjöds skjuts och hämtning. Mycket bra service.