Lyxigt cykelpaket till Görvälns Slott
Järfälla, Uppland (ca 60 km)
1 natt fr. 1 595 kr / pers
  • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
  • done1 x frukost
  • done1 x fyrarätters middag (exkl dryck)
  • done1 x drink i baren
  • doneKarta och färdbeskrivning (gpx-fil från centrala Stockholm)
  • doneExtranätter, paketet kompeltteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg
  • doneHyrcykel i Stockholm (finns även elcykel att hyra)

I ett rofyllt naturreservat vid Mälaren i Uppland ligger lyxiga Görvälns Slott Boutiquehotel. Det är inte bara maten och de charmiga rummen som är något utöver det vanliga, slottet är dessutom en perfekt perfekt plats för dig som gillar cykling, även på avancerad nivå. Efter dagens träning finns alla möjligheter till avkoppling och återhämtning med äkta guldkant. Slottet har anor från 1670-talet och elegansen lever och frodas.

Första dagen tar du dig till slottet och utforskar omgivningarna på cykel. Görvälns Slott Boutiquehotel ligger på behändigt cykelavstånd från centrala Stockholm. Om du har egen cykel finns det flera cykelleder och fina rutter att välja på. Det finns fina vägar upp mot Roslagen från hotellet och även ner mot Enköping, Västerås och Köping. I närheten finns även Järfälla CK:s XCO-bana vid Brukets skidbacke. Den är öppen sommatid, men man bör tänka på att den är ganska avancerad. Har du ingen cykel med dig kan du låna en enklare cykel på hotellet och ta en liten tur i de vackra omgivningarna. Cykelkarta Järfälla kan vara användbar och Mälardalsleden går alldeles i närheten.

Efter dagens cykling äter du en middag värd att minnas och kan koppla av i slottsbaren. Andra dagen börjar med en underbar frukostbuffé. Njut av rummet en sista gång och sedan cyklar du hemåt igen. Ett alternativ är att cykla till närliggande Jakobsberg och ta cykeln på pendeln.

Du som vill utvecklas som cyklist har även möjlighet att boka in träningspass tillsammans med kunniga ledare från HiQ Sportsclub (med representanter som triatleten Lisa Norden och MTB-cyklisten Calle Friberg). Du kan inrikta dig på exempelvis landsväg, tempocykling och MTB.

Järfälla, Uppland

Fler cykelpaket i närheten