Lyxigt cykelpaket till Görvälns Slott
Cykling: ca 60 km med start i Järfälla, Uppland
1 natt 1 595 kr / pers
Hotell
 • engelska
 • svenska
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn övernattning (del i dubbelrum)
 • done1 x frukost
 • done1 x trerätters middag (exkl dryck)
 • done1 x glas champagne
 • doneKarta och färdbeskrivning (gpx-fil från centrala Stockholm)
 • doneAlltid när du bokar cykelpaket med övernattning via Sweden by Bike: Valfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneAlltid när du bokar via Sweden by Bike: Olycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompeltteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneHyrcykel i Stockholm (finns även elcykel att hyra)

I ett rofyllt naturreservat vid Mälaren i Uppland ligger lyxiga Görvälns Slott Boutiquehotel. Det är inte bara maten och de charmiga rummen som är något utöver det vanliga, slottet är dessutom en perfekt perfekt plats för dig som gillar cykling. På kvällen finns alla möjligheter till avkoppling och återhämtning med äkta guldkant. Slottet har anor från 1670-talet och elegansen lever och frodas.

Första dagen tar du dig till slottet och utforskar omgivningarna på cykel. Görvälns Slott Boutiquehotel ligger på lagom cykelavstånd från centrala Stockholm. Om du har egen cykel finns det flera cykelleder och fina rutter att välja på. Det finns fina vägar upp mot Roslagen från hotellet och även ner mot Enköping, Västerås och Köping. I närheten finns även Järfälla CK:s XCO-bana vid Brukets skidbacke. Den är öppen sommartid, men man bör tänka på att den är ganska avancerad. Du kan också låna en enklare cykel på hotellet och ta en liten tur i de vackra omgivningarna. Cykelkarta Järfälla kan vara användbar och Mälardalsleden går alldeles i närheten.

Efter dagens cykling äter du en middag värd att minnas och kan koppla av i slottsbaren. Andra dagen börjar med en underbar frukostbuffé. Njut av rummet en sista gång och sedan cyklar du hemåt igen. Ett alternativ är att cykla till närliggande Jakobsberg och ta cykeln på pendeln.

Du som vill utvecklas som cyklist har även möjlighet att boka in träningspass tillsammans med kunniga ledare från HiQ Sportsclub (med representanter som triatleten Lisa Norden och MTB-cyklisten Calle Friberg). Du kan inrikta dig på exempelvis landsväg, tempocykling och MTB.


Hyra cykel: Om du inte har egen cykel kan du hyra cykel här Uppge kod SBB vid bokning av cykel så får du en fin vattenflaska att ta med på cykelturen.

1 Omdöme

star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_outline star_outline
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
Boende star_rate star_rate star_outline star_outline star_outline
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_outline
september 2019
Mycket trevligt på slottet. Maten jättegod. Trevlig servering. Lite kallt på rummet, annars fint. För oss blev cykelturen cirka 4,5 mil i vardera riktningen eftersom vi bor i Trångsund. Lätt cykling på bra cykelvägar. Lite svårt att hitta på slutet - från Viksjö. Där snurrade gps:n bort oss flera gånger och vi fick trixa oss fram genom bostadsområdena. På hemvägen hittade vi en bättre cykelväg från Kallhäll.
Åsa Bokström
Järfälla, Uppland