Lugna dagar på Utö
Cykling: 35 km med start i Utö (Stockholm), Södermanland
955 kr/pers (1 natt)
sell
955 kr/pers
hotel
1 natt
directions_bike
35 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt på vandrarhemmet Skärgården, Utö
 • doneSänglinne, handdukar och städning
 • doneFrukostbuffé på Utö Värdshus
 • doneHyrcykel
 • doneKarta & färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneBagagetransport
 • doneCykelkärra och barncyklar
 • doneBastu
 • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Det här cykelpaketet är perfekt för dig som vill njuta av lugna och härliga dagar på Utö, där du kan utforska landskapet i din egen takt. Upplev Stockholms skärgårds naturskönhet medan du bor bekvämt och har tillgång till praktiska bekvämligheter.

Under din vistelse bor du på det charmiga Utö Vandrarhem, och i priset ingår en läcker frukostbuffé som serveras på Värdshuset. Paketet inkluderar även tillgång till cyklar, så att du fritt kan utforska öns vackra stigar och stränder.

Under din tid på Utö finns det mycket att upptäcka. Ta del av öns rika historia genom att besöka det fascinerande gruvmuseet, och njut av lokala delikatesser på Gruvbyns restauranger och bageri. Oavsett om du väljer att utforska öns sandstränder, klippor eller det förtjusande landskapet kommer det här cykelpaketet att ge dig en minnesvärd upplevelse.

Här finns en enkel karta från Utö turistbyrå.

Dag 1 - Med båt till Utö

hotelVandrarhemmet Skärgården, Utö
directions_bike20 km
Vandrarhem - exterior

Beläget på sluttningen som leder upp till Värdshuset finner du vandrarhemmet Skärgården, en idyllisk tillflyktsort som är öppen under sommarmånaderna. Här erbjuds ett trivsamt och enkelt boende med möjlighet att antingen köpa till måltider eller laga egen mat i det gemensamma köket.

Utö, belägen i den södra delen av Stockholms skärgård sträcker sig (tillsammans med Ålö) över cirka 13 km. Det är en förtjusande ö som är perfekt för att utforska med cykel. Den väg som slingrar sig längs hela ön, från Ålö i söder till Gruvbyn i norr, bjuder på ett ständigt föränderligt och vackert landskap. Här blandas skogar, ängar och havets glittrande vatten i en harmonisk symfoni. Upplev öns naturskönhet och förlora dig själv i dess lugna atmosfär.

Dag 2 - Frukost, besök i Gruvbyn och hemresa

restaurantFrukost
directions_bike15 km
Utö båtresa

Efter att ha njutit av en härlig frukostbuffé på Utö Värdshus kan du välja mellan att tillbringa förmiddagen med avkoppling eller att ge dig ut på en kortare cykelutflykt.

Gruvbyn erbjuder flera restauranger, ett bageri och olika aktiviteter. Känner du istället för en utflykt kan du ta en kort cykeltur och nå unika sandstränder, perfekta för solbad och simning, eller kanske hitta en klippa alldeles för dig själv. Det lilla gruvmuseet intill värdshuset ger dig möjlighet att utforska intressanta delar av Utös historia. Här finns också en museibutik. Gruvmuseet ligger nära flera av dagbrotten och de imponerande varpstenshögarna som präglar landskapet.

På eftermiddagen anländer Waxholmsbolagets båt till Utö brygga, redo att ta dig tillbaka mot Nynäshamn, Årsta Brygga eller Strömkajen i Stockholm (båtresan ingår ej i priset). Resan tar ungefär en timme och ger dig chansen att njuta av den vackra skärgården medan du smälter intrycken från ditt cykeläventyr. Ombord på båten finns möjlighet att köpa mat och kaffe.

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Du kan avboka utan kostnad fram till kl. 18 dagen innan startdatumet.
Om du avbokar efter kl. 18 dagen innan startdatumet kommer du att debiteras 100 % av paketets totalpris.