Lugna dagar på Utö
Cykling: 15 km med start i Utö (Stockholm), Södermanland
955 kr/pers (1 natt)
sell
955 kr/pers
hotel
1 natt
directions_bike
15 km

Allt detta ingår

 • doneEn natt på vandrarhemmet Skärgården, Utö
 • doneSänglinne, handdukar och städning
 • doneFrukostbuffé på Utö Värdshus
 • doneHyrcykel
 • doneKarta & färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två nätter
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneBagagetransport
 • doneCykelkärra, barncyklar
 • doneBastu
 • doneHusdjur är välkomna (förbokas)

Det här cykelpaketet passar dig som vill njuta av lugna härliga dagar på Utö i Stockholms skärgård, den tid på året som är vår personliga favorit.

Boende på Utö Vandrarhem med möjlighet att laga sin egen mat men bekvämt med lakan, städning och frukostbuffé på Värdshuset ingår i paketet. Dessutom ingår tillgång till cykel för att själv utforska öns stigar och stränder.

Båtförbindelse finns från Nynäshamn, Årsta Brygga och Strömkajen i Stockholm beroende på säsong. Det finns möjlighet att ta med cykel ombord på Waxholmsbolagets båtar. Här hittar du Waxholmsbolagets tidtabeller för skärgårdstrafiken.

Här finns en enkel karta från Utö turistbyrå och här kan du se filmen om Utö.

Dag 1 - Med båt till Utö

hotelVandrarhemmet Skärgården, Utö
restaurantInga
directions_bikeCa 15 km

I backen upp mot Värdshuset ligger vandrarhemmet Skärgården som håller öppet under sommarhalvåret. Här finns ett bra, enkelt boende med möjlighet att köpa till måltider och service eller så hyr du endast ett rum och tillreder dina egna måltider i gemensamt kök.

Utö ligger i södra delen av Stockholms skärgård, och är tillsammans med Ålö cirka 13 km lång. Ön är perfekt att upptäcka med cykel. Vägen som går längs med hela ön, mellan Ålö i söder och Gruvbyn i norr, bjuder på ett skiftande vackert landskap med ömsom skog ömsom ängar och hav.

Dag 2 - Frukost, besök i Gruvbyn och hemresa

restaurantFrukost

Efter en härlig frukost kan du tillbringa förmiddagen med avkoppling eller spännande aktiviteter.

I Gruvbyn finns flera restauranger, bageri och aktiviteter men med nån timme på cykel når du även unika sandstränder eller en klippa alldeles för dig själv. I det lilla gruvmuseet intill värdshuset kan du följa intressanta delar av Utös historia, och här finns också en museibutik. Gruvmuseet ligger nära flera av dagbrotten och de många mäktiga varpstenshögarna som präglar landskapet.

På eftermiddagen angör Waxholmsbolaget Utö brygga för vidare färd mot Nynäshamn, Årsta Brygga och Strömkajen i Stockholm (båtresan ingår ej i priset). Resan tar ungefär en timme, och ger dig möjlighet att njuta av den fina skärgården medan du smälter intrycken från ditt cykeläventyr. Mat och kaffeservering finns ombord.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till kl 18 dagen före startdatum.
- efter kl 18 dagen före startdatum, 100 % av paketets totalpris.