Klassiska sevärdheter i Stockholm
Stockholm, Uppland (ca 35 km)
cykelutflykt fr. 295 kr / pers
  • doneUtflyktsguide med tydlig färdbeskrivning
  • doneKarta med cykelturen som PDF
  • doneDigital karta (gpx-fil) att ladda ner i mobilen
  • doneKomplettera cykelturen med trevlig övernattning
  • doneHyrcykel & hjälm

Även om Stockholm är en storstad upptäcker du snabbt godbitarna om du cyklar. Den här cykelturen tar dig till några av de mest klassiska sevärdheterna samtidigt som du lär dig hitta i de centrala delarna. Ett perfekt sätt att upptäcka den svenska huvudstaden och för fortsatt utforskning på egen hand.

Stockholm grundades 1252 så en cykeltur i staden tar dig genom nästan 800 år. Det tar vi fasta på när vi berättar om det du ser under färden. Låna någon av stadens cyklar och ge dig ut på en härlig upptäcksfärd genom århundradena i Sveriges vackra huvudstad.

Om du vill förlänga turen finns det några cykelvänliga boenden att välja bland. För den här cykelturen rekommenderar vi övernattning på Scandic Hasselbacken som ligger beläget på vackra Djurgården med både havsutsikt och närhet till Gröna Lund och Skansen.


Den här cykelturen ingår i en serie inspirerande cykelturer som gör det enkelt att själv plocka ihop din egen cykelresa precis som du vill ha den. Välj att låna någon av stadens cyklar, eller en hyrcykel om du inte har en egen.

Turerna är uppbyggda kring ett utvalt tema och innehåller några enkla byggstenar. Du får en digital karta som du kan ladda ner i mobilen, en tydlig färdbeskrivning och en liten reseguide som berättar om tips på sevärdheter och trevliga besöksmål. Kanske gör du en dagstripp, eller väljer att övernatta på cykelvänliga boenden längs vägen med särskild service för dig som cyklist.

Varje tur avslutas med några QUIZ-frågor, och när du skickar in de rätta svaren till oss via e-post kan du få ett litet pris…