Klassiska sevärdheter i Stockholm
Stockholm, Uppland (ca 35 km)
Cykeltur fr. 295 kr / pers
  • doneKarta med detaljerad färdväg (gpx-fil eller som pdf)
  • doneResguide (pdf) med sevärdheter och bakgrundshistoria
  • doneMaterialet kan enkelt laddas ner i mobilen eller skrivas ut i förväg
  • doneKulturarvskortet: 200 kr/person (ger dig upp till 50% rabatt på entréavgiften till över 300 museer, slott, gårdar och andra kultursevärdheter runtom i Sverige)

Även om Stockholm är en storstad upptäcker du snabbt godbitarna om du cyklar. Den här cykelturen tar dig till några av de mest klassiska sevärdheterna samtidigt som du lär dig hitta i de centrala delarna. Ett perfekt sätt att upptäcka den svenska huvudstaden och för fortsatt utforskning på egen hand.

Stockholm grundades 1252 så en cykeltur i staden tar dig genom nästan 800 år. Det tar vi fasta på när vi berättar om det du ser under färden. Hyr en cykel eller använd din egen och ge dig ut på en härlig upptäcksfärd genom århundradena i Sveriges vackra huvudstad.

Start- och målpunkt: Centrala Stockholm
Cykelturens längd: 3 timmar* (ca 35 km)
Rekommenderad period: 1 april-31 oktober

Cykelvänligt boende: För den här cykelturen rekommenderar vi övernattning på Scandic Hasselbacken som ligger beläget på vackra Djurgården med både havsutsikt och närhet till Gröna Lund och Skansen.


Den här cykelturen ingår i en serie inspirerande cykelturer som gör det enkelt att utforma din egen cykelresa precis som du vill ha den. Du kan använda din egen cykel eller en hyrcykel om du inte har en egen. Kanske gör du en dagstripp, eller väljer att övernatta på cykelvänliga boenden längs vägen med särskild service för dig som cyklist.

Turerna är uppbyggda kring ett utvalt tema. Du får en digital karta som du kan ladda ner i mobilen, en tydlig färdbeskrivning och en liten reseguide där du kan läsa om tips på sevärdheter och trevliga besöksmål. Allt material kan enkelt laddas ner i mobilen, eller skrivas ut i förväg. Du väljer själv. Varje tur innehåller även några QUIZ-frågor, och när du skickar in de rätta svaren till oss får du en liten present.

* Vi har beräknat att du cyklar ca 10 km per timme. Det innebär cykling i behagligt tempo. Vana cyklister kan cykla sträckan snabbare. 

För information om färdsätt och restider till/från Stockholm: https://reseplanerare.resrobot.se