Kattegattleden Halland
Cykling: 220 km med start i Halmstad, Halland
5 nätter 7 190 kr / pers
Hotell, Bed and breakfast
Ja
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • done5 nätter (del i dubbelrum) på hotell med hög standard och mysigt Bed & Breakfast
 • done5 x frukost
 • doneGPX-filer för GPS eller smartphone
 • doneJourtelefon för service och frågor
 • doneBagagetransport mellan boenden

Möjliga tillval

 • doneEnkelrumstillägg: 2.500 kr
 • doneTouringcykel, 18 växlar: 1.210 kr (inkl cykeltransport åter Göteborg-Halmstad)
 • doneElcykel: 1.925 (inkl cykeltransport åter Göteborg-Halmstad)
 • doneCitybike (7 växlar, fotbroms) och Barncykel enligt offert
 • doneExtranatt i Halmstad (del i dubbelrum) före start: 725 kr/pers inkl frukost
 • doneExtranatt i Göteborg (del i dubbelrum) efter avslutad tur: 850 kr/pers
 • doneHalvpension 3 dgr: 1.050 kr (2-rätters middagar exkl dryck) Dag 1, 3 och 5
 • doneAvbeställningsskydd: 300 kr

Cykelpaketet ”Kattegattleden Halland” följer delar av den nya havsnära cykelleden Kattegattleden. Du cyklar förbi kilometerlånga sandstränder, fiskelägen och strandängar samt genom Hallands charmiga kuststäder, Halmstad, Falkenberg, Varberg och Särö. Turen börjar i Halmstad och avslutas i Göteborg, 6 dagar, 5 övernattningar. 

Cykelpaket startar i Halmstad och avslutas i Göteborg. Har du egen bil, parkerad på avreseorten är det enkelt att ta sig tillbaka dit med tåg eller buss efter avslutad cykeltur (du kan ta med din cykel ombord på Öresundståg). Cykelrutten följer Kattegattleden utmed den saltstänkta kusten, så nära havet det bara går. Du cyklar förbi kilometerlånga sandstränder, fiskelägen och strandängar samt genom Hallands charmiga kuststäder, Halmstad, Falkenberg, Varberg och Särö.

Kattegattleden är trygg, säker och till största delen bilfri eller går på lågtrafikerade vägar i ett cykelvänligt landskap utan besvärliga backar. I paketet ingår fem övernattningar med frukost i dubbelrum. Fyra nätter på 3-4-stjärniga hotell och en natt på mysigt Bed & Breakfast (egen dusch och toalett på rummet, lakan, handdukar och städning ingår).

Datum & priser är inte helt klara inför säsongen 2022, men välkommen att göra en förfrågan.

Observera att priset är något högre 12 juni-15 augusti 2021 (från 7 590 kr/person och boende i dubbelrum). 


Passa på att stanna en extranatt och upplev sommarstaden Halmstad. Sov gott på hotell, centralt och nära tågstationen, och ladda inför cykelturen. Eller vill du stanna en extranatt i Göteborg och besöka Liseberg, shoppa eller bara ta en båttur på kanalerna och vila benen? Se pris för extra övernattning under ”Möjliga tillval” i spalten ovan till höger.

Dag 1

Halmstad - Ringenäs

Dagens etapp är kort och du hinner utforska Halmstad och dess omgivning innan du beger dig norrut och passerar flera välkända sandstränder, såsom Tylösand och Frösakull. Boende på fräscht golfhotell med utsikt över hav och golfspel. Här kan du låna golfklubbor och prova på att slå på drivingrangen!

Golfhotell, Ringenäs
ca 14 km
Dag 2

Ringenäs - Falkenberg

På vägen passerar du små kustbyar med mysiga lunchrestauranger och små trevliga smultronställen. Du cyklar genom hedlandskap och strandängar omväxlande med klippor och små sandstränder, förbi naturreservat och hembygdsgårdar. Boende på ett charmigt och centralt hotell i Falkenberg vid ån Ätran, känd för sitt laxfiske.

Hotell, Falkenberg
Frukost
ca 43 km
Dag 3

Falkenberg - Varberg

Efter en härlig frukost fortsätter cykelturen mot Varberg. Vägen norrut går förbi fiskelägen, strandängar och badstränder. Under dagen passerar du Apelviken, ett av Nordens mest populära surfställen med surfare året om. Boende på fullservice-hotell centralt vid torget i Varberg. Fri tillgång till relaxavdelning.

Hotell, Varberg
Frukost
ca 45 km
Dag 4

Varberg - Åsa

Idag fortsätter du cykelturen mot Åsa, en liten ort söder om Kungsbacka. Du cyklar Kattegattleden vidare norrut förbi ett av Nordens finaste fågelreservat och små fiskelägen. Boende på mysigt Bed & Breakfast i Åsa.

Bed & Breakfast, Åsa
Frukost
ca 48 km
Dag 5

Åsa - Särö

I dag cyklar du en bit inåt landet till Kungsbacka och passerar spännande besöksmål utmed vägen, som Tjolöholms slott och Fjärås Bräckas unika miljö med naturum och gravfält från järnåldern. Från Kungsbacka går turen vidare ut på Onsalahalvön och sedan vidare till Särö. Boende på fullservicehotell med fantastisk havsutsikt. Fri tillgång till spa.

Hotell, Särö
Frukost
ca 62 km (alt 39 km)
Dag 6

Särö - Göteborg

Cykelturen avslutas i Göteborg. Längden på dagens cykeletapp ger dig möjlighet och tid att utforska staden. Passa på att besöka Liseberg, shoppa eller bara ta en båttur på kanalerna och vila benen.

ca 32 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- mer än 30 dagar före resans start, 10 % av paketets totalpris (lägst SEK 500/person).
- 30-15 dagar före resans start, 25 % av paketets totalpris.
- 14-2 dagar före resans start, 50 % av paketets totalpris.
- 1 dag fram till avresedagen, 100 % av totalpriset.

4 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2021
Allt fungerade perfekt. Även vädret var nästintill perfekt.
Sverker H.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2021
Hoppas det blev rätt. Vi är väldigt nöjda med helhetsupplevelsen, anlitade er förra året också och tänker göra fler cykelturer med er som arrangör. Tack ni gjorde vår vecka minnesvärd. Fina o varierande boenden, alla var trevliga och hade hög servicenivå. Bagaget på plats i tid vid varje stop. Själva Kattegattleden hade några brister med skyltningen, vilket gjorde oss tveksamma om riktning, speciellt i Gbg. På några ställen hade buskar växt för skyltarna.
Lena L.
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
augusti 2020
Vi har cyklat både i Tyskland, Österrike och Frankrike och tycker att de boenden som valts på resan i stort sett varit i samma klass. Totalt sett lite i dyrare laget dvs värde för pengarna lite lägre jmf med andra länder. Men bagaget levererades i god tid på alla hotell, stort värde att det finns på plats när man kommer fram. Eftersom vi inte ätit annat än frukost är det svårt att lämna omdöme om mat, frukostarna var mycket bra. Pga Corona lite knepigt på vissa hotell eftersom det ibland blev lite trångt men fungerade så väl man kan begära. Vi hade två hotell med SPA. På det ena ingick SPA men tyvärr hade man inte meddelat att man behövde boka tid på SPA:et. Som tur var löste det sig ändå men det hade varit bra om man uppmärksammat oss på att vi borde bokat tid i SPA:et i förväg. Fina cyklelvägar, de flesta på cykelleder men en del på vanlig landsväg, stundom med lite mycket trafik.
Ulla Klinga
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2018
Godt arrangeret tur. Det hele fungerede fint, også med bagagen som altid stod parat selvom vi ankom tidligt til nogle af overnatningsstederne. Søde og venlig mennesker også. Lidt for korte etaper nogle af dagene, men OK. El-cyklen var dog ikke så god, eksede hjul og et for blødt cykelstel og en oplader som ikke virkede. Men KiteKalle var hurtig med at levere en anden oplader.
Dorrit Hansen

Ta dig hit

Närmaste flygplats: Halmstad
Närmaste tågstation: Halmstad

Halmstad, Halland