Kattegattleden Grand Tour
Helsingborg, Skåne (ca 388 km)
9 nätter fr. 10 690 kr / pers
 • done9 x övernattningar (hotell med hög standard, pensionat & B&B)
 • done9 x frukost
 • doneSänglinne, handdukar & städning
 • doneBagagetransport mellan boenden
 • doneKartor och färdbeskrivning
 • doneTouringcykel, 24 vxl: 1 585 kr (inkl cykeltransport åter Göteborg-Helsingborg)
 • doneElcykel: 1 995 kr (inkl cykeltransport)
 • doneEnkelrumstillägg: 2 600 kr (period 1 & 2)
 • doneHalvpension 6 dagar: 1 745 kr (2-rätters middagar exkl dryck dag 1, 2, 3, 6, 8 och 9)
 • doneExtranatt i Helsingborg: 605 kr/pers i dubbelrum (onsdag före start)
 • doneExtranatt i Göteborg: 700 kr/pers i dubbelrum (söndag efter avslutad tur)
 • doneAvbeställningsskydd: 300 kr

Kattegattleden Grand Tour följer hela den nya havsnära cykelleden Kattegattleden. Turen startar i Helsingborg och avslutas i Göteborg. Du cyklar och bor hela tiden nära kust och hav, 10 dagar, med 9 övernattningar. Ett urval av Skånes och Hallands bästa boenden väntar dig, på högklassiga hotell med god mat, en natt på mysigt pensionat och en natt på trevligt Bed & Breakfast. 

Cykelpaket startar i Helsingborg och avslutas i Göteborg. Har du egen bil, parkerad på avreseorten, är det enkelt att ta sig tillbaka dit med tåg eller buss efter avslutad cykeltur. Cykelrutten följer Kattegattleden, Sveriges första nationella cykelled, utmed den saltstänkta kusten så nära havet det bara går. Du cyklar över Skånes båda natursköna och välkända halvöar, Kullahalvön och Bjärehalvön, genom Hallands charmiga kuststäder, Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka. Kattegattleden är trygg, säker och till största delen bilfri eller går på lågtrafikerade vägar i ett cykelvänligt landskap utan besvärliga backar, med ett litet undantag, dag 3 som bjuder på ett något backigare landskap. Observera att några kortare sträckor av Kattegattleden återstår att åtgärda och går än så länge på lite mer trafikerade vägar.

Observera att priset är något högre 21 juni-2 augusti 2018 (från 11 690 kr/person och boende i dubbelrum). 

Priset kan skilja något inför säsongen 2019, och mer information kommer inom kort. Välkommen att göra din bokning!

Dag 1:

Helsingborg - Arild

Med Danmark i väster startar du cykelturen norrut, nära, nära havet förbi charmiga, välmående kustsamhällen och Höganäs känt för sin keramik. Boende och middag på hotell med underbar havsutsikt i charmig liten by. Fri tillgång till relaxavdelning.

Hotell nära havet, Arild
Frukost
Ca 35 km
Dag 2:

Arild - Ängelholm

Du följer leden in i Skälderviksbukten till Ängelholm. Boende på nytt, fräscht fullservicehotell i 500 år gamla Ängelholm. Fri tillgång till spa, relax och pooler.

Hotell, Ängelholm
Frukost
Ca 27 km
Dag 3:

Ängelholm - Båstad

Du följer kusten på den nya sträckningen ut på Bjäröhalvön till det mysiga Torekov och sneddar sedan över halvön och Hallandsåsen in mot tennisstaden Båstad. Boende på ett mysigt pensionat med dusch och toalett på rummet.

Pensionat, Båstad
Frukost
Ca 52 km
Dag 4:

Båstad - Ringenäs

Du följer strandlinjen norrut genom tallskogar och längs med kilometerlånga sandstränder och passerar Halmstad. När du lämnar stan kan du välja mellan att cykla vackra "Prins Bertils stig", som går ännu närmare havet (10 km extra) eller att strikt följa Kattegattledens skyltar. På vägen till Ringenäs passerar du välkända Tylösand. Boende på fräscht golfhotell med utsikt över hav och golfspel. Här kan du låna golfklubbor och prova på att slå på drivingrangen!

Hotell, Halmstad
Frukost
Ca 48 km
Dag 5:

Ringenäs - Falkenberg

Idag fortsätter du återigen norrut, så nära kusten det bara går. På vägen passeras små kustbyar med mysiga lunchrestauranger och små trevliga smultronställen. Du cyklar genom hedlandskap och strandängar omväxlande med klippor och små sandstränder, förbi naturreservat och hembygdsgårdar. Boende på ett charmigt och centralt hotell i Falkenberg med utsikt över ån Ätran, känd för sitt laxfiske.

Hotell, Falkenberg
Frukost
Ca 43 km
Dag 6:

Falkenberg - Varberg

Vägen norrut går förbi fiskelägen, strandängar och badstränder. Under dagen passerar du Apelviken, ett av Nordens mest populära surfställen med surfare året om. Boende på hotell centralt vid torget i Varberg. Fri tillgång till relaxavdelning.

Hotell, Varberg
Frukost
Ca 45 km
Dag 7:

Varberg - Åsa

Kattegattleden går vidare norrut förbi ett av Nordens finaste fågelreservat och små fiskelägen. Boende på Bed & Breakfast i Åsa, en liten ort söder om Kungsbacka.

Bed & Breakfast, Åsa
Frukost
Ca 48 km
Dag 8:

Åsa - Kungsbacka

I dag cyklar du en bit inåt landet till Kungsbacka och passerar spännande besöksmål utmed vägen, som Tjolöholms slott och Fjärås Bräckas unika miljö med naturum och gravfält från järnåldern. Boende på hotell centralt i Kungsbacka.

Hotell, Kungsbacka
Frukost
Ca 30 km
Dag 9:

Kungsbacka - Särö

Du följer leden till norra delen av Onsalahalvön och vidare till Särö. Boende på fullservicehotell med fantastisk havsutsikt. Fri tillgång till spa.

Hotell vid havet, Särö
Frukost
Ca 37 km
Dag 10:

Särö - Göteborg

Cykelturen avslutas i Göteborg. Längden på dagens cykeletapp ger dig möjlighet och tid att utforska staden. Varför inte passa på att stanna en extranatt och besöka Liseberg, shoppa eller bara ta en båttur på kanalerna och vila benen (se pris för extra övernattning under "Tillägg" i spalten till höger).

Ca 32 km

1 Omdöme star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
juli 2018
Jennica gustafsson
Det har varit en fantastisk semester på 2 hjul. De flesta boenden var riktigt bra och några lite sämre. I Kungsbacka renoverades hotellet så vi fick äta frukost i ett rum med förbommade fönster. Frukosten var också riktigt dålig. Kaffe i pappersmuggar och färdigbredda mackor! Men själva cykelupplevelsen var otroligt fin! Att segla fram på cyklar i vårt vackra land och upptäcka fina platser längs med vägen är en kick för själen. Vackrast var sträckan mellan Helsingborg till Båstad! Arild är en pärla
Närmaste flygplats: Helsingborg/Ängelholm
Närmaste tågstation: Helsingborg