shopping_cart
kr
Kattegattleden Grand Tour
Helsingborg, Skåne (ca 390 km)
7 nätter 9 600 kr / pers
 • done7 nätter (del i dubbelrum) hotell med hög standard och trevligt B&B
 • donePå övernattning dag 6 kan dusch & wc ligga strax utanför vissa rum
 • done7 x frukost
 • doneGPX-filer för GPS eller smartphone
 • doneJourtelefon för service och frågor
 • doneBagagetransport mellan boenden
 • doneTouringcykel, 24 vxl: 1 585 kr (inkl cykeltransport åter Göteborg-Helsingborg)
 • doneElcykel: 1 995 kr (inkl cykeltransport)
 • doneEnkelrumstillägg: 3 600 kr (period 1 & 2)
 • doneHalvpension 5 dagar: 1 750 kr (2-rätters middagar exkl dryck dag 1, 2, 3, 5 och 7)
 • doneExtranatt i Helsingborg: 725 kr/pers (del i dubbelrum)
 • doneExtranatt i Göteborg: 850 kr/pers (del i dubbelrum)
 • doneAvbeställningsskydd: 300 kr

Kattegattleden Grand Tour följer hela den nya havsnära cykelleden Kattegattleden. Turen startar i Helsingborg och avslutas i Göteborg. Du cyklar och bor hela tiden nära kust och hav, 8 dagar, med 7 övernattningar. Ett urval av Skånes och Hallands bästa boenden väntar dig, på högklassiga hotell med fri tillgång till pool, spa eller gym och en natt på trevligt Bed & Breakfast. 

Cykelpaket startar i Helsingborg vid Knutpunkten (tågstationen), där också bagaget lämnas, och avslutas i Göteborg. Har du egen bil, parkerad på avreseorten, är det enkelt att ta sig tillbaka dit med tåg eller buss efter avslutad cykeltur (du kan ta med din cykel ombord på Öresundståg). Det finns en långtidsparkering på Sockerbruksgatan i Helsingborg, inte långt från Knutpunkten.

Cykelrutten följer Kattegattleden, Sveriges första nationella cykelled, utmed den saltstänkta kusten så nära havet det bara går. Du cyklar över Skånes båda natursköna och välkända halvöar, Kullahalvön och Bjärehalvön, genom Hallands charmiga kuststäder, Halmstad, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka.

Kattegattleden är trygg, säker och till största delen bilfri eller går på lågtrafikerade vägar i ett cykelvänligt landskap utan besvärliga backar, med ett litet undantag, dag 3 som bjuder på ett något backigare landskap. Observera att några kortare sträckor av Kattegattleden återstår att åtgärda och går än så länge på lite mer trafikerade vägar. I paketet ingår sju övernattningar med frukost i dubbelrum: 6 nätter på 3-4-stjärniga hotell och en natt på mysigt Bed & Breakfast (egen dusch och toalett på rummet, lakan, handdukar och städning ingår).

Observera att priset är något högre 13 juni-16 augusti 2019 (från 9 950 kr/person och boende i dubbelrum). 


Kom gärna en dag tidigare, upplev Helsingborg, sov gott på hotell och ladda inför cykelturen. Anländer du tidigt, så kan du också “tura” till Helsingör. Färjan tar bara 20 minuter. Eller vill du stanna en extranatt i Göteborg och besöka Liseberg, shoppa eller bara ta en båttur på kanalerna och vila benen? Se pris för extra övernattning under ”Möjliga tillval” i spalten ovan till höger.

Dag 1

Helsingborg - Ängelholm

Med Danmark i väster startar du cykelturen norrut nära, nära havet förbi charmiga, välmående kustsamhällen och staden Höganäs, välkänt för sin keramik. Strax efter start passerar du Sofiero Slott med sin underbara trädgård. Fortsätt runt den vackra Kullahalvön till Ängelholm. Boende på nytt, fräscht fullservicehotell i 500 år gamla Ängelholm med fri tillgång till spa, relax och pooler.

Hotell, Ängelholm
ca 62 km
Dag 2

Ängelholm - Hovs Hallar

Du följer leden utmed Skälderviken och vidare ut på Bjärehalvön till Hovs Hallars dramatiska omgivningar. Den lite kortare dagsetappen ger dig tid att uppleva Torekov som du passerar på vägen, ta ett bad i havet eller kanske ta båten till naturreservatet Hallands Väderö. Boende på fullservicehotell nära havet.

Hotell, Hovs Hallar
Frukost
ca 41 km
Dag 3

Hovs Hallar - Halmstad

Du fortsätter över vackra Bjärehalvön genom böljande jordbrukslandskap förbi tennisstaden Båstad och vidare norrut längs Laholmsbukten genom tallskogar och längs med kilometerlånga sandstränder till Halmstad. Boende på välkänt fullservicehotell i Halmstad.

Hotell, Halmstad
Frukost
ca 51 km
Dag 4

Halmstad - Falkenberg

Under dagen passerar du bland annat Tylösand med sin välkända sandstrand och den charmiga byn Steninge omväxlande med klippor och små och stora sand-stränder, förbi naturreservat och hembygdsgårdar. Boende på ett charmigt hotell i Falkenberg.

Hotell, Falkenberg
Frukost
ca 57 km
Dag 5

Falkenberg - Varberg

Norrut förbi Falkenberg cyklar du förbi fiskelägen och badstränder. Under dagen passerar du Apelviken, ett av Nordens mest populära surfställen med surfare året om. Boende på fullservice-hotell centralt vid torget i Varberg. Fri tillgång till relaxavdelning. Om du vill sköta om din kropp lite extra efter flera dagars cykeltur kan du boka behandlingar eller tillgång till Asia Spa direkt på hotellet.

Hotell, Varberg
Frukost
ca 39 km
Dag 6

Varberg - Åsa

Kattegattleden går vidare norrut förbi ett av Nordens finaste fågelreservat och små fiskelägen. Boende på Bed & Breakfast i Åsa, en liten ort söder om Kungsbacka.

Bed & Breakfast, Åsa
Frukost
ca 47 km
Dag 7

Åsa - Särö

I dag cyklar du en bit inåt landet till Kungsbacka och passerar spännande besöksmål utmed vägen, som Tjolöholms slott och Fjärås Bräckas unika miljö med naturum och gravfält från järnåldern. Från Kungsbacka går turen vidare ut på Onsalahalvön och sedan vidare till Särö. Boende på fullservicehotell med fantastisk havsutsikt. Fri tillgång till spa.

Hotell, Särö
Frukost
Ca 62 km
Dag 8

Särö - Göteborg

Cykelturen avslutas i Göteborg. Längden på dagens cykeletapp ger dig möjlighet och tid att utforska staden. Varför inte passa på att stanna en extranatt och besöka Liseberg, shoppa eller bara ta en båttur på kanalerna och vila benen (se pris för extra övernattning under "Tillägg" i spalten till höger).

ca 32 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- mer än 30 dagar före resans start, 10 % av paketets totalpris (lägst SEK 500/person).
- 30-15 dagar före resans start, 25 % av paketets totalpris.
- 14-2 dagar före resans start, 50 % av paketets totalpris.
- 1 dag fram till avresedagen, 100 % av totalpriset.

2 Omdömen star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate

Helhetsintryck star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Värde för pengarna star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
Bemötande och service star_rate star_rate star_rate star_rate star_rate
Boende star_rate star_rate star_rate star_half star_rate
Matupplevelse star_rate star_rate star_rate star_half star_rate
Cykelupplevelse star_rate star_rate star_rate star_rate star_half
juli 2020
Anna
Välorganiserad och vacker tur. Fina hotell. Men vi hade önskat lite mer tips på sevärdheter/matställen längs vägen. Vi missade Vilks konstverk utanför Arild tex, varför var den inte omnämd i informationsbladet?
juli 2018
Jennica gustafsson
Det har varit en fantastisk semester på 2 hjul. De flesta boenden var riktigt bra och några lite sämre. I Kungsbacka renoverades hotellet så vi fick äta frukost i ett rum med förbommade fönster. Frukosten var också riktigt dålig. Kaffe i pappersmuggar och färdigbredda mackor! Men själva cykelupplevelsen var otroligt fin! Att segla fram på cyklar i vårt vackra land och upptäcka fina platser längs med vägen är en kick för själen. Vackrast var sträckan mellan Helsingborg till Båstad! Arild är en pärla
Närmaste flygplats: Helsingborg/Ängelholm
Närmaste tågstation: Helsingborg
Helsingborg, Skåne

Fler cykelpaket i närheten