Guidad cykeltur på Koster
Långegärde, Bohuslän
Cykeltur fr. 250 kr / pers
  • doneHyrcykel
  • doneGuidad cykeltur
  • doneKaffe/te & nybakad smörgås/bulle
  • doneHärlig lunchrätt

”Ofta har vi för bråttom för att upptäcka det vackra” – men på bedövande vackra Kosters Trädgårdar får du en chans att varva ner och göra just det. I det här cykelpaketet får du i sällskap av en inspirerande guide ta del av öns historia, fantastiska utsikter och små gömslen i nationalparken.

Upplev en cykeltur utöver det vanliga
Här på Sveriges västligaste ö, belägen i landets första marina nationalpark, väntar ett cykeläventyr utöver det vanliga. Koster är fantastiskt att se när du cyklar och i det här cykelpaketet får du dels uppleva Kosterhavets Nationalpark tillsammans med en inspirerande guide och dels njuta av en måltid tillagad på närodlade råvaror på den restaurang som 2012 utnämndes av branschtidningen Restaurang och storkök till Årets hållbara krog.

Inspireras till ett hållbart, gott liv
Här hittar du en plats för odling, en plats att äta på och en plats att uppleva konst och musik på. Här strävar man efter att gör allt småskaligt, begripligt och ekologiskt och här kan du få idéer till ditt husbygge, din energiförsörjning eller på målarfärgsrecept som du i princip kan äta. Kort och gott vill Kosters trädgårdar ge dig ett gott värdskap och inspiration till ett hållbart, gott liv!

Läs mer om Bret Love och Mary Gabbetts guidade cykelupplevelse tillsammans med Kosters Trädgårdar här. 

Dag 1:

Upptäck Sydkoster med alla sinnen

Under den guidade cykelturen, som tar cirka 2.5 timme, får du göra naturnära iakttagelser och använda alla dina sinnen. Dofta på fiskarbondens liv, lyssna till Kosters historia, blicka ut över den svindlande utsikten från Valfjäll och smaka på Sveriges saltaste vatten. Cykla i lugn takt och insup ljuset över klipporna, havets ljud, orkidéerna i dikeskanten, färgen på husknutarna och både sanna, och kanske osanna, historier… De guidade cykelturerna körs oavsett väderlek och ger dig en unik möjlighet att upptäcka Koster på ett sätt du inte skulle göra själv.

Tillbaka på Kosters Trädgårdar har du möjlighet att avnjuta en härlig lunch på lokala råvaror. Här lagas all mat från grunden med rena och enkla smaker från de råvaror som säsongen erbjuder. Det finns även ett bageri där du kan njuta av nybakat bröd eller bullar, frasiga kakor och läckra tårtbitar. I gårdsbutiken hittar du också Kosters trädgårdars egna sylter och marmelader, ”äkta sylt” - helt enkelt utan tillsatser.

- Närmaste flygplats: Landvetter/Göteborg
- Närmaste tågstation: Strömstad. 5 min promenad från buss- och tågstationen ligger Norra hamnen.
- Kosterbåten avgår från Norra hamnen. Gå av vid Långegärde på Sydkoster och promenera vägen rakt fram i ca 400 m. Kosters trädgårdar ligger på höger sida.