Gourmetpaket på Öland
Borgholm, Öland (ca 40 km)
2 nätter fr. 2 990 kr / pers
 • doneTvå nätter på Halltorps Gästgiveri
 • done2 x frukost
 • done2 x picknickryggsäck
 • done2 x trerättersmiddag exkl dryck
 • doneHyrcykel
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneSPA-behandlingar
 • doneVinprovning
 • doneFågelsafari
 • doneHusdjur välkomna (mot mindre tillägg)

Halltorps gästgiveri är känt för sin fantastiska matlagning och bjuder i det här cykelpaketet på en rad gastronomiska upplevelser. Att cykla på Öland är en naturupplevelse utöver det vanliga.

Det flacka landskapet inbjuder oavsett årstid till fantastiska upplevelser och utsikten är hänförande vacker. Havet, den karga jorden, den dova färgskalan och fågelkvittret gör att naturen känns nära på ett sällsamt sätt. Cykelsäsongen är lång och sträcker sig från tidig vår till sent in på hösten. Det är också då som flyttfågelsträcken passerar i en oändlig ström och man behöver inte vara fågelentusiast för att njuta av skådespelet. Värmen dröjer sig också ofta kvar både på land och i vattnet till långt in i september. När mörkret sänker sig framträder klara kvällar en fantastisk stjärnhimmel som kan beundras under kvällspromenaden.

STÄNGT FÖR RENOVERING UNDER 2018. 

Dag 1:

Stora Alvaret, Ölands världsarv

Cykelturen går på Ölands världsarv – det stora Alvaret, ett säreget och storslaget landskap. Stora Alvaret utgör en fjärdedel av hela öns yta och är trädlös hedmark med en speciell flora med en mängd arter som är unika för området. I området bor många konstnärer och det är tätt mellan gallerierna och gårdsbutikerna.

Väl tillbaka på Halltorps Gästgiveri kan du koppla av på hotellets solaltan och njuta av den hänförande utsikten över Kalmarsund. Krocket- och boulespel finns att låna för den tävlingssugne. Ruggiga dagar kan du istället sjunka ner framför någon av gästgiveriets fem öppna spisar.

Gästgiveriets byggnader har anor från 1600-talet och många av rummen har fått sin prägel från svenska konsthantverkare. Som gäst står det dig fritt att använda relaxavdelningen med bastu, en kall Ölandsbrunn och uppvärmd utomhusjaccuzzi. Till middag serveras en välsmakande trerätters måltid, lagad med råvaror från trakten och örter från gästgiveriets egen örtagård.

Halltorps Gästgiveri
Picknicklunch och middag
20 km
Dag 2:

Borgholm, Köpingsvik och Solliden

På morgonen serveras en frukostbuffé med hembakat bröd och lokalproducerade råvaror. Idag cyklar du via Borgholm och Köpingsvik längs med den gamla landsvägen till Djupvik.

Utanför Borgholm kan du titta på den gamla ruinen från 1600-talet, besöka det kungliga sommarresidenset Solliden eller svänga in i den mysiga småstaden Borgholm. Cykelturen går över blomsterängar och öppna vidder, slingrar sig fram längs med hav och strand och väl framme i Djupvik kanske du är sugen på nygräddade våfflor.

Väl tillbaka på gästgiveriet serveras en läcker trerätters middagsmeny som tillagas i Halltorps prisbelönta kök. När mörkret sänker sig framträder en fantastisk stjärnhimmel som vid klart väder som kan beundras under kvällspromenaden.

Halltorps Gästgiveri
Frukost, picknicklunch och middag
20 km
Dag 3:

Frukost och hemresa

Efter en god natts sömn är det dags för frukost i din egen takt. Om du inte redan varit på VIDA konstmuseum så rekommenderar vi ett besök innan hemresa. Som gäst har du fri entré till "grannen".

Frukost
- Närmsta flygplats: Kalmar
- Närmsta järnvägsstation: Alvesta och sedan reser du med Öresundståg till Kalmar.
- Bussar tar dig från Kalmar till Halltorps gästgiveri