Gourmetpaket i Roslagen
Cykling: 63 km med start i Norrtälje, Uppland
2 nätter 3 000 kr / pers
Hotell
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt på hotell Åtellet (del i dubbelrum)
 • doneEn natt på Wik Bed & Breakfast (del i dubbelrum) med delad dusch/wc
 • done2 x frukost
 • done1 x tvårätters middag (exkl dryck)
 • done1 x skaldjurstallrik (exkl dryck)
 • doneHyrcykel (3-växlad, unisex med cykelkorg)
 • doneCykelkarta

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneTillägg för enkelrum: från 400 kr/natt
 • doneBagagetransport mellan boenden

Det här är ett cykelpaket för livsnjutare! Här kan du njuta av vackra vidder, rofylld cykling och god mat. Här finns också många trevliga butiker att besöka.   

Vid ankomst till Norrtälje kan du direkt gå och hämta ut din cykel och kan upptäcka Norrtälje med omnejd på egen hand. Du orienterar dig sedan fram med cykelkarta. Övernattning sker på gästvänligt hotell och mysigt Bed & Breakfast med personlig känsla.

Dag 1

Cykla i charmiga Norrtälje med omnejd

I den idylliska stadskärnan i Norrtälje är det tätt mellan guldkornen och här kan du slå dig ner på det ena mysiga stället efter det andra. På Café Atmajala intill Norrtäljeån serveras goda vegetariska rätter och där kan du även testa SUP yoga. Café Landkrabban har en stor uteservering där du kan sätta dig ner och njuta av en kopp kaffe med goda bakverk. Under stadens jazzdagar gungar hela staden men även under övrig tid på året så har stadens krogar ofta jazz och blues på programmet. I mitten av 1800-talet var Norrtälje en av Östersjöns mest populära badorter, vida känd för sin välgörande gyttja. Vet du mer om stadens intressanta historia finns stadsvandringar som kan tillfredsställa ditt lystmäte på historier om järnbruk, ryssinvasion, eldhärjningar och kurbehandlingar.

På eftermiddagen checkar in på hotell Åtellet, vackert beläget i en trävilla inspirerad av det sena 1800-talets grosshandlarvillor. Designidén bakom hotellet är att återskapa en känsla från svunna tider då välbärgade turister vallfärdade till Norrtäljes välgörande behandlingar. På hotellet bor du i skärgårdsinspirerade rum med egen toalett och badrum och efter avslutad cykeltur är du välkommen att slappna av och njuta i hotellets bastu. Till middag serveras en välsmakande tvårätters meny och efter avslutad middag kan du slå dig ner i sällskapsrummet, eller på den stora terrassen med underbar vy över Norrtäljeviken, och bara slappna av.

Åtellet, Norrtälje
Middag
ca 20 km
Dag 2

”Vikingavägen” till Roslagsbro och Söderbykarl

Efter en god frukost fortsätter cykelturen på lantliga vägar i nordostlig riktning mot Roslagsbro. Du har Norrtäljeviken i söder, Brosjön i väster och Bagghusfjärden i öster och här finns många idyller att upptäcka vid vattnet och öppna landskap att cykla igenom. Cykelturen fortsätter längs med åkrar, ängar, skogar och vattendrag fram till Söderbykarl. Här finns flera sevärdheter att besöka, bland annat Karls kyrkoruin, Erikskulles hembygdsgård och museum som bland annat har den världsunika Viksbåten från vikingatiden i sin samling.

I Söderbykarl checkar du in på pittoreska Wik B&B, ett hemtrevligt boende med personligt inredda rum, sköna sängar och njutbar matlagning. Under 1900-talet fungerade huset som traktens hembygdsgård och här har det sedan dess varit fester och samkväm av olika slag – det sägs till och med att ABBA uppträdde här i början av sin karriär. Här delar du som gäst på dusch och toalett och här finns också en bastu som du kan njuta av. I anslutning till köket finns en möblerad veranda där du kan sitta och njuta av kvällssolen och den skaldjurstallrik som serveras till middag.

Wik Bed & Breakfast, Söderbykarl
Frukost och middag
ca 23 km
Dag 3

Cykling längs med sjö och genom skog

I området runt Söderbykarl finns underbara bär- och svampskogar och längs med turen vid sjön Erken, vars namn betyder glänsande på gammalsvenska, kan du få uppleva en av de finaste av våra svenska traditioner: kräftfiske. Cyklar du under säsong finns det också möjlighet att köpa färska kräftor på några ställen längs med vägen.

Efter en god frukost, innehållandes så många ekologiska, närodlade och rättvisemärkta varor som det bara är möjligt så cyklar du tillbaka till Norrtälje och återlämnar cyklarna på Åtellet.

Frukost
ca 20 km

1 Omdöme

star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outlinestar_outline
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_outlinestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_halfstar_outline
juli 2018
Fina boenden och härlig miljö. Det vi saknade var information om vilka cykelvägar som rekomenderades och vilka som INTE rekomenderades. Vi hamnade direkt på en väldigt trafikerad väg. Google maps är guld värd när man behöver hjälp.
Johanna

Ta dig hit

- Närmaste flygplats: Arlanda/Stockholm
- Närmaste tågstation: Stockholm C
- Med tunnelbana och länsbuss tar du dig från Stockholm C till Norrtälje.

Norrtälje, Uppland