shopping_cart
kr
Göta kanaltramp De Luxe
Töreboda, Västergötland (ca 148 km)
3 nätter 6 900 kr / pers
 • doneEn natt på Pensionat Prästgården, Töreboda
 • doneTvå nätter på Idas Skepparehus, Karlsborg
 • done3 x frukostbuffé
 • done1 x lunch
 • done2 x lunchpaket
 • done3 x 2-rätters middag (exkl dryck)
 • doneEntrébiljett till Göta kanal museét
 • doneBåttur med Viken snabben
 • doneGuidad tur på Karlsborgs Fästning
 • doneHyrcykel, 7 växlar med cykelkorg och hjälm (upp till 8 år)
 • done2 packväskor á 20 l
 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneElcykel
 • doneBarnsits, barncykel
 • doneBagagetransport
 • doneAvbeställningsskydd: 200 Sek

Göta kanal är en av de stora svenska turistattraktionerna och det här är cykelpaketet där du upplever den med det lilla extra! Lite lyxigare, lite mer kanalkänsla och med ett besök i Sveriges reservhuvudstad Karlsborg där det ingår ett besök på Karlsborgs ståtliga fästning. Vi kan utlova ett härligt skådespel när det gäller att se livet både på och bredvid kanalen. Detta cykelpaket innehåller många sköna cykelsträckor utmed Göta kanal och sjön Viken.

Det handlar om en historisk resa längs Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. I våra cykelpaket bor ni på utvalda anläggningar med gott renommé. Vi erbjuder Pensionat Prästgården med nyrenoverade familjära hotellrum och Idas Skepparehus med marin känsla alldeles intill Göta kanal. Detta är paketet för er som tycker om att cykla lite längre sträckor och avsluta dagarna med god mat och det bästa boendet!

Det är enkelt att ta tåget till Töreboda, som ligger 30 mil från Stockholm och 20 mil från Göteborg. Cykeluthyrningen finns på Café Visthuset ca 500 meter från tågstationen och 400 meter från Pensionat Prästgården.

Dag 1

Töreboda - Sjötorp - Töreboda

Göta kanaltrampen De Luxe börjar i Töreboda som är en perfekt utgångspunkt när man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 19 slussar till Sjötorp vid sjön Vänern. I Sjötorp blir man serverad lunch på Cafe Baltzar vid hamnbassängen (självklart döpt efter Baltzar von Platen som är kanalens upphovsman). För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuséet som ligger vid Sjötorps hamn.

När man är nöjd och belåten vänder cykelturen åter mot Töreboda. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang som ligger cirka 300 meter från hotellet. Här bor ni i en fantastisk miljö med alla bekvämligheter som Wi-fi, tv och badrum i ert rum. Rummen är nyrenoverade och går i smakfull herrgårdsstil med slipade gamla trägolv.
(Förslag: ta tåget till Töreboda).

Pensionat Prästgården, Töreboda
Lunch och middag
ca 40 km
Dag 2

Töreboda - Forsvik - Karlsborg

Efter en god frukost på Pensionat Prästgården går cykelturen vidare mot dagens mål - Karlsborg vid Vättern. Dagen bjuder på cykling utmed Göta kanal förbi Lanthöjden och vidare till Tåtorp vid sjön Viken. I Tåtorp finns en av kanalens två handvevade slussar. I Tåtorp finns en av kanalens två handvevade slussar. Kl 12.00 går ni ombord på cykelbåten Viken Snabben som tar er vidare över sjön Viken. Färden tar ca 45 minuter. Cykla in till bruksorten Forsvik som anses vara Sveriges första industriort och hade redan i mitten på 1400-talet ett vattendrivet sågverk.

Färden går vidare mot Karlsborg som har varit Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden. I den imponerande fästningen vid Vättern skulle kung, riksdag och regering ha inrymts i händelse av ofred på 1800-talet. I Karlsborg väntar en god 2-rätters middag på Idas Brygga och en skön säng på Idas Skepparehus som är ett 4-stjärnigt hotellboende. Rummen är smakfullt inredda med marin känsla och ligger direkt på bryggan intill Göta Kanal. Varje rum har altan/balkong och bredbandsuppkoppling.

Hotell Idas Skepparehus, Karlsborg
Frukost, lunch och middag
ca 54 km
Dag 3

Karlsborg

Njut av den fina frukostbuffén där du sitter alldeles intill Göta kanal. Idag blir det en vilodag på er cykelsemester och möjlighet till återhämtning. Strosa omkring i det pittoreska Karlsborg, som ligger naturskönt mellan Vättern och Bottensjön. En guidad tur på Karlsborgs fästning står på dagens program. Här väntar en spännande tur tillbaka till 1800-talet. Den stora fästningen var inte helt färdig förrän 1907 och då hade byggnationen pågått i 88 år under fyra kungars regeringstid. Om vädret tillåter rekommenderas bad, då det finns vatten i stort sett runt hela Karlsborg. På kvällen serveras det en 2-rätters middag på Idas Brygga, som är områdets bästa restaurang.

Hotell Idas Skepparehus, Karlsborg
Frukost, lunch och middag
Dag 4

Karlsborg - Töreboda

Utvilad äter du en god frukost och sedan är det dags att njuta av den cykelturen tillbaka till Töreboda. Vi rekommenderar samma väg tillbaka, den södra vägen runt sjön Viken. Stanna gärna under färden och njut av ert lunchpaket innan färden avslutas i Töreboda.

Frukost och lunchpaket
ca 54 km
Töreboda, Västergötland

Fler cykelpaket i närheten