Göta kanal Grand Tour
Cykling: 70 km med start i Töreboda, Västergötland
3 190 kr/pers (2 nätter)
sell
3 190 kr / pers
hotel
2 nätter
directions_bike
70 km

Allt detta ingår

  • doneEn natt på på ekologiskt vandrarhem (inkl sänglinne)
  • doneEn natt på Hotell Norrqvarn
  • done2 x frukost
  • done2 x lunch
  • done2 x middag (exkl dryck)
  • doneHyrcykel & hjälm (Skeppshult, unisexmodell)
  • doneCykelservice vid behov

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 500 kr
  • doneHusdjur välkomna (förbokas)

Café Visthusets stora Göta kanalpaket för dig som vill ha hela Göta kanalupplevelsen. Här ingår både cykelturer i vacker natur längs fält och vid slussar och goda matupplevelser. Ät gott, sov skönt och upplev Göta kanals guldkorn med cykel.

Töreboda ligger i mitten längs Göta Kanals västgötasida, där järnvägen korsar kanalen. Detta gör det enkelt att ta sig hit med tåg för att börja sin Göta kanal-upplevelse. I den trevliga gästhamnen finns fina caféer och restauranger. Här finns även ett fint promenadstråk med lustiga bänkar, skänkta av Törebodas företag. Under sommarkvällarna bjuds det på musik och i Café Visthuset hittar du cykeluthyrningen.

Dag 1

Töreboda-Tåtorp

Cykelpaketet börjar i Töreboda där du hämtar ut din cykel och lunchpickick på Café Visthuset.

Första dagen cyklar du på plan mark mot Tåtorp och cyklingen sker längs de gamla dragvägarna där båtarna drogs fram av oxar då kanalen fungerade som transportled åt fraktskepp. Här är Sveriges längsta allé.

Du övernattar i det ekologiska vandrarhemmet i Tåtorp, och här väntar kvällsmaten. Det är nära till fina badplatser, och du kan också hyra en båt för en fisketur på sjön Viken. Den vackra trädgården ger tillfälle till att "bara vara". Missa inte Göta kanals enda handvevade sluss som finns i Tåtorp.

Ekologiskt vandrarhem i Tåtorp
Picknicklunch och middag
ca 15 km
Dag 2

Tåtorp-Töreboda- Norrqvarn

Efter en härlig frukost bär det av mot Töreboda igen där lunchen serveras på Café Visthuset. Här väljer du något från caféets lunchmeny.

Färden fortsätter sedan mot Sjötorp, Göta kanals hamn mot Vänern. Vägen mot Sjötorp går nedför och du passerar många slussar som var och en erbjuder ett tillfälle att pausa och förundras över konsten att slussa en båt. Här är vackert att strosa runt bland magasinen och bodarna. Det gamla Göta kanal-museet är även det värt ett besök!

Du checkar in på Norrqvarn där kvällen spenderas. Här väljer du valfri varmrätt från restaurangens meny att avnjuta på bryggan, precis bredvid Göta kanal.

Hotell Norrqvarn
Frukost, lunch och middag
Ca 28 km
Dag 3

Frukost och hemresa

Morgonen börjar med en god frukostbuffé, och därefter en behaglig cykeltur tillbaka i egen takt till Töreboda. Passa gärna på att återbesöka några av era favoritplatser längs vägen innan ni lämnar tillbaka cyklarna!

Frukost
Ca 13 km

Aktuella avbeställningskostnader:
- fri avbokning fram till 7 dagar före startdatum.
- 7-2 dagar före startdatum, 50% av paketets totalpris.
- 2 dagar före startdatum, 100 % av totalpriset.

Cykelpaketet betalas direkt till hotellet vid ankomst.

7 Omdömen

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2022
,
Rolf E.
En jättefin cykelupplevelse med fina cykelvägar. Lagom långt för ett lugnt semestertempo. Trevligt bemötande och jättegod mat. Vi bodde två nätter på Norrqvarn Hotell och uppgraderade rummet till ett dubbelrum. Fanns inget att klaga på där heller. Vi var helt nöjda när vi åkte hem.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
augusti 2021
,
Charlotte W.
Vi hade en fin semester, men uppgifter i bokningen tar ner bedömningen (utan fel förhandsinformation hade bedömningen inte varit negativ): Bilderna från boendet skiljer sig markant från hur det faktiskt var. Det ena boendet marknadsfördes dessutom som ett ”ekologiskt” vandrarhem trots det inte var så. Exempelvis den tvål som tillhandahölls var inte ekologisk (trots pandemi fanns det först ingen tvål på toaletterna). Maten på samma boende kändes lite tråkig för veganerna i sällskapet. Generellt på hela upplevelsen hade vi önskat mer grönsaker (inte enbart potatis och morötter). Personalen på café visthuset var mkt serviceinriktade och tillmötesgående, de var toppen. Vi hade fått gammal info om lunch sista dagen men det fixades till på ett föredömligt sätt!
Svar från arrangören
Hej Charlotte,
tack för din feedback! Vi tar till oss av den och ska även föra er feedback vidare till berörda samarbetspartners och undersöka vad som hänt. Det ska såklart finnas tvål på toaletterna (pandemi eller inte), och dessutom brukar den alltid vara ekologisk. Vi i Cafe Visthuset brinner för att skapa hållbara upplevelser och är noga med att våra samarbetspartners också gör det. Skönt att det löste sig så bra med maten sista dagen, trots gammal info.
Tack för ert besök och välkomna att cykla igen!
Vänligen,
Adrian Gustafson
Cafe Visthuset
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2021
,
Erika.
Alla i familjen hade stor behållning av resan. Praktiskt att kunna hyra cykelvagnar till barnen och lagom avstånd mellan destinationerna. Trevligt boende med god mat på båda ställena och mysiga små "vattenhål" på vägen där man kunde ta en glass precis vid kanalen. Turen passade oss semestercyklare som ville cykla i lugnt tempo och se mycket natur på vägen.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_half
augusti 2020
,
Britt-Marie Edvinsson
Bilden på boendet i Norrkvarn stämde inte med vad vi fick. Betalade till 300:- och blev nöjd. Info texten stämde men inte fotot av rummet.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
augusti 2020
,
Viola Åberg
En jättefin upplevelse. Kommer att fortsätta cykla en annan del av Göta kanal igen. Trevlig o väldigt hjälpsam personal. Tack!
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2020
,
Elmstedt 2pers
Allt toppen utom vädret men det kan man ju inte göra ngt åt.
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
juli 2019
,
Lotta Friman
En jättefin tur, underbara cykelvägar utan biltrafik!!