Göta kanal Grand Tour
Cykling: 85 km med start i Töreboda, Västergötland
3 190 kr/pers (2 nätter)
sell
Pris
3 190 kr/pers
hotel
Boende
2 nätter
directions_bike
Cykling
85 km

Allt detta ingår

  • doneEn natt på Hajstorp Slusscafé & Vandrarhem (del i dubbelrum med delad dusch/wc)
  • doneEn natt på Perssons i Backens Pensionat (del i dubbelrum)
  • done2 x frukost
  • done2 x lunchpaket
  • done2 x middag (exkl dryck)
  • doneHyrcykel & hjälm (Skeppshult, unisexmodell)
  • doneCykelservice vid behov

Möjliga tillval

  • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
  • doneEnkelrumstillägg: 500 kr
  • doneHusdjur välkomna (förbokas)
Alla i familjen hade stor behållning av resan. Praktiskt att kunna hyra cykelvagnar till barnen och lagom avstånd mellan destinationerna.

I det här familjära cykelpaketet får du uppleva Göta kanal och dess historia. Du cyklar på den bilfria kanalbanken genom ett pittoreskt landskap, längs böljande fält och historiska slussar. Stanna till längs vägen, unna dig god mat, komfortabelt boende och upptäck Göta kanals dolda skatter på två hjul.

Töreboda, beläget mitt i hjärtat av Göta kanals västgötasida där järnvägen korsar kanalen, är den perfekta utgångspunkten för ditt äventyr. Tack vare bra tågförbindelser är det enkelt att anlända och påbörja din resa just här. Gästhamnen bjuder på charmiga caféer och restauranger där du kan smaka på lokala delikatesser. Promenera längs det pittoreska stråket där unika bänkar, donerade av Törebodas företag, bjuder in till vila och betraktande. Sommarkvällarna fylls med musik och liv, vilket skapar en perfekt atmosfär för att njuta av ditt oförglömliga Göta kanaläventyr.

Dag 1 - Göta kanal och Sveriges längsta allé

hotelHajstorp Slusscafé & Vandrarhem, Hajstorp
restaurantPicknicklunch och middag
40 km
mysigt-rum-på-vandrarhemmet-hajstorp-göta-kanal-sweden-by-bike

Cykelpaketet startar i Töreboda där du hämtar din cykel och en picknicklunch på Café Visthuset.

Under första dagen cyklar du på flack terräng mot Tåtorp längs de historiska dragvägarna där båtarna en gång drogs fram av oxar när kanalen användes som transportled för fraktskepp. Här är Sveriges längsta allé. Glöm inte att besöka Göta kanals enda handvevade sluss som ligger i Tåtorp.

Du övernattar på Hajstorp Slusscafé & Vandrarhem, beläget i den gamla brovaktarstugan vid slussen i Hajstorp. Här väntar ett trevligt rum och en enklare middag. På kvällen kan du Slå dig ner, njuta av den genuina kanalmiljön och titta på båtarna som passerar.

Dag 2 - Pittoreska Sjötorp vid Vänern

hotelPerssons i Backens Pensionat, Sjötorp
restaurantFrukost, lunch och middag
20 km
cykla-göta-kanal-hajstorp-sjötorp-sweden-by-bike

Efter en härlig frukost fortsätter färden mot Sjötorp, Göta kanals hamn mot Vänern. Vägen till Sjötorp är mestadels utför och du passerar flera slussar som erbjuder möjligheter att ta pauser och förundras över slussningens konst. Sjötorp är en pittoresk plats där du kan promenera runt bland magasin och små bodar. Glöm inte att besöka det intressanta Göta kanal-museet!

Du checkar in på Perssons i Backens Pensionat i Sjötorp. På kvällen väljer du en valfri varmrätt från restaurangens meny att njuta av på bryggan, precis intill Göta kanal. Perssons i Backen som serverar fantastiska fiskmiddagar.

Dag 3 - Frukost och hemresa

restaurantFrukost
25 km
Cyklar - Göta kanal

Morgonen inleds med en läcker frukostbuffé, följt av en avslappnad cykeltur tillbaka till Töreboda i din egen takt. Ta gärna chansen att besöka några av dina favoritställen längs vägen igen innan du lämnar tillbaka cyklarna!

Cykelpaketet betalas direkt till arrangören.

Gällande avbokningskostnader:
- fri avbokning fram till 7 dagar före startdatum.
- mellan 7 och 2 dagar före startdatum: 50% av paketets totalpris.
- från 2 dagar före startdatum: 100% av totalpriset.

9 Omdömen

Helhetsintryck
Värde för pengarna
Bemötande och service
Boende
Matupplevelse
Cykelupplevelse
juli 2024, Cecilia Y.
Jag skrev dessa kommentarer direkt till Adrian : Nu har vi kommit hem från vår cykling och vi vill bara berätta att vi är så nöjda med allting. Vi tyckte att det var mycket bättre att sova i Hajstorp än det hade varit i Tåstorp och mycket nöjda med att sista natten var i Sjötorp istället för Norrqvarn. Om man cyklar med barn så passar Norrqvarn bra . Matsäcken var mycket god från Visthuset. Mycket pittoreskt i Hajstorp och att man kunde följa slussarna på nära håll. Fantastiskt fina rum på vandrarhemmet i Sjötorp och mycket god mat både kvällsmat och frukosten. Vi trodde att det skulle vara många cyklister men det inte upplevde vi inte att det var.
juli 2023, Kristina
Mycket nöjda med denna cykelsemester. All mat var över förväntan. Vandrarhemmet i Tåtorp var väldigt fint och fräscht, med fantastisk trädgård. Hotellet var också bra, men det hade det varit positivt att få veta innan köpet av paketet att rummet som ingick hade toalett och dusch i korridoren och inte på rummet. Det hade också varit bra om man redan vid köpet hade haft möjligt att uppgradera till rum med egen wc och dusch om man så önskade.
juli 2022, Rolf E.
En jättefin cykelupplevelse med fina cykelvägar. Lagom långt för ett lugnt semestertempo. Trevligt bemötande och jättegod mat. Vi bodde två nätter på Norrqvarn Hotell och uppgraderade rummet till ett dubbelrum. Fanns inget att klaga på där heller. Vi var helt nöjda när vi åkte hem.
augusti 2021, Charlotte W.
Vi hade en fin semester, men uppgifter i bokningen tar ner bedömningen (utan fel förhandsinformation hade bedömningen inte varit negativ): Bilderna från boendet skiljer sig markant från hur det faktiskt var. Det ena boendet marknadsfördes dessutom som ett ”ekologiskt” vandrarhem trots det inte var så. Exempelvis den tvål som tillhandahölls var inte ekologisk (trots pandemi fanns det först ingen tvål på toaletterna). Maten på samma boende kändes lite tråkig för veganerna i sällskapet. Generellt på hela upplevelsen hade vi önskat mer grönsaker (inte enbart potatis och morötter). Personalen på café visthuset var mkt serviceinriktade och tillmötesgående, de var toppen. Vi hade fått gammal info om lunch sista dagen men det fixades till på ett föredömligt sätt!
Svar från arrangören
Hej Charlotte,

Tack för din feedback! Vi tar till oss av den och ska även föra er feedback vidare till berörda samarbetspartners och undersöka vad som hänt. Det ska såklart finnas tvål på toaletterna (pandemi eller inte), och dessutom brukar den alltid vara ekologisk. Vi i Cafe Visthuset brinner för att skapa hållbara upplevelser och är noga med att våra samarbetspartners också gör det. Skönt att det löste sig så bra med maten sista dagen, trots gammal info. Tack för ert besök och välkomna att cykla igen!

Vänligen,
Adrian Gustafson, Cafe Visthuset
juli 2021, Erika.
Alla i familjen hade stor behållning av resan. Praktiskt att kunna hyra cykelvagnar till barnen och lagom avstånd mellan destinationerna. Trevligt boende med god mat på båda ställena och mysiga små "vattenhål" på vägen där man kunde ta en glass precis vid kanalen. Turen passade oss semestercyklare som ville cykla i lugnt tempo och se mycket natur på vägen.
augusti 2020, Britt-Marie Edvinsson
Bilden på boendet i Norrkvarn stämde inte med vad vi fick. Betalade till 300:- och blev nöjd. Info texten stämde men inte fotot av rummet.
augusti 2020, Viola Åberg
En jättefin upplevelse. Kommer att fortsätta cykla en annan del av Göta kanal igen. Trevlig o väldigt hjälpsam personal. Tack!
juli 2020, Elmstedt 2pers
Allt toppen utom vädret men det kan man ju inte göra ngt åt.
juli 2019, Lotta Friman
En jättefin tur, underbara cykelvägar utan biltrafik!!