Göta kanal deluxe med Forsvik & Karlsborg
Cykling: 148 km med start i Töreboda, Västergötland
3 nätter 6 600 kr / pers
Bed and breakfast, Pensionat
Ja
 • engelska
 • svenska
Alltid hos Sweden by Bike
 • doneGaranterat bästa pris
 • doneValfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneOlycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneEn natt på Pensionat Prästgården, Töreboda
 • doneTvå nätter på Idas Skepparehus, Karlsborg
 • done3 x frukostbuffé
 • done1 x lunch
 • done2 x lunchpaket
 • done3 x 2-rätters middag (exkl dryck)
 • doneEntrébiljett till Göta kanal museét
 • doneBåttur med Viken snabben
 • doneGuidad tur på Karlsborgs Fästning
 • doneHyrcykel, 7 växlar med cykelkorg och hjälm (upp till 8 år)

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneEnkelrumstillägg: 1.200 kr
 • doneElcykel: 1.000 kr
 • donePackväska, dubbel: 300 kr (rymmer ca 15 liler/st)
 • doneBagagetransport: 2.000 kr (för 1-4 personer)
 • doneAvbeställningsskydd: 250 kr/person

Cykelpaket med det lilla extra! Lite lyxigare, lite mer kanalkänsla och med ett besök i Sveriges reservhuvudstad Karlsborg där det ingår ett besök på Karlsborgs ståtliga fästning. Vi kan utlova ett härligt skådespel när det gäller att se livet både på och bredvid kanalen. Detta cykelpaket innehåller många sköna cykelsträckor utmed Göta kanal och sjön Viken.

Det handlar om en historisk resa längs Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Det här är ett cykelpaket för dig som tycker om att cykla lite längre sträckor och avsluta dagarna med god mat och bekvämt boende.


Prisavdrag 400 kr/person om du har egen cykel.

Dag 1

Töreboda - Sjötorp - Töreboda

Göta kanaltrampen De Luxe börjar i Töreboda som är en perfekt utgångspunkt när man kommer med tåg. Därifrån trampar man utmed Göta kanal förbi 19 slussar till Sjötorp vid sjön Vänern. I Sjötorp blir man serverad lunch på Cafe Baltzar vid hamnbassängen (självklart döpt efter Baltzar von Platen som är kanalens upphovsman). För att veta lite mera om hur kanalen byggdes får ni inträde till kanalmuséet som ligger vid Sjötorps hamn.

När man är nöjd och belåten vänder cykelturen åter mot Töreboda. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang som ligger cirka 300 meter från hotellet. Här bor ni i en fantastisk miljö med alla bekvämligheter som Wi-fi, tv och badrum i ert rum. Rummen är nyrenoverade och går i smakfull herrgårdsstil med slipade gamla trägolv.
(Förslag: ta tåget till Töreboda).

Pensionat Prästgården, Töreboda
Lunch och middag
ca 40 km
Dag 2

Töreboda - Forsvik - Karlsborg

Efter en god frukost på Pensionat Prästgården går cykelturen vidare mot dagens mål - Karlsborg vid Vättern. Dagen bjuder på cykling utmed Göta kanal förbi Lanthöjden och vidare till Tåtorp vid sjön Viken. I Tåtorp finns en av kanalens två handvevade slussar. Cykla in till bruksorten Forsvik som anses vara Sveriges första industriort och hade redan i mitten på 1400-talet ett vattendrivet sågverk.

Turen tar er vidare mot Karlsborg som har varit Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden. Här väntar middag och boende på Idas Brygga eller Kanalhotellet. Gästrummen är smakfullt inredda och ligger strax intill Göta kanal.

Hotell Idas Brygga eller Kanalhotellet, Karlsborg
Frukost, lunch och middag
ca 54 km
Dag 3

Upptäck Karlsborg

Njut av den fina frukostbuffén där du sitter alldeles intill Göta kanal. Idag blir det en vilodag på er cykelsemester och möjlighet till återhämtning. Strosa omkring i det pittoreska Karlsborg, som ligger naturskönt mellan Vättern och Bottensjön. En guidad tur på Karlsborgs fästning står på dagens program. Här väntar en spännande tur tillbaka till 1800-talet. Den stora fästningen var inte helt färdig förrän 1907 och då hade byggnationen pågått i 88 år under fyra kungars regeringstid. Om vädret tillåter rekommenderas bad, då det finns vatten i stort sett runt hela Karlsborg. På kvällen serveras det en 2-rätters middag på restaurang i närheten av Göta kanal.

Hotell Idas Skepparehus, Karlsborg
Frukost, lunch och middag
Dag 4

Karlsborg - Töreboda

Efter frukost cyklar du tillbaks mot Töreboda. på små slingrande vägar som tar dig runt sjön Viken och vidare till Töreboda. Stanna under färden och njut av ert lunchpaket. Ett härligt stopp med vacker utsikt över sjön Viken är vid Beatebergs sexkantiga kyrka. Följ sedan kanalen från Tåtorp till Töreboda där färden avslutas.

Frukost och lunchpaket
ca 54 km

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- vid avbokning fram till 40 dagar före avresa betalas en avgift (500 kr/person om resans pris är max 4000 kr/person, 1000 kr/person om resans pris är mer än 4001 kr/person).
- 60% återbetalning 40-31 dagar före avresa.
- 40% återbetalning 30-15 dagar före avresa.
- ingen återbetalning 14 dagar före avresa.

- Dock gäller full återbetalning t.o.m. dagen före avresa om du själv eller nära anhörig blir sjuk i covid-19, eller om Folkhälsomyndigheten avråder från resande.

1 Omdöme

star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Helhetsintryckstar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Värde för pengarnastar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Bemötande och servicestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_rate
Boendestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Matupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
Cykelupplevelsestar_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
star_ratestar_ratestar_ratestar_ratestar_outline
juli 2021
Ett slutmål var Idas brygga. Huvudmåltid på restaurangen var väldigt bra. Boendet var bra men frukosten var urdålig, gammalt torrt bröd dåligt utbud bland annat. Dag fyra skulle vi hämta vårt lunchpaket, men ingen personal förstod vad vi pratade om. Vi fick efter ett tag en salladslåda med lax som var rå. Pensionat Prästgården var allt utmärkt med en förträfflig frukost och väl anrättad lunchpaket. Turen mellan Töreboda och Karlsborg krävde mer än 7-växlad cykel, vilket borde påpekas i reklambroschyren. Besöket på Karlsborgs fästning var intressant och givande.
Christer B./ Anita Larsson
Töreboda, Västergötland