Glashus och egen vildmarkssjö
Cykling: ca 50 km med start i Boxholm, Östergötland
3 nätter 5 660 kr / pers
Stuga/rum
 • engelska
 • svenska
Har du frågor om det här cykelpaketet? Maila oss gärna.

Allt detta ingår

 • doneTvå övernattningar på Hotell Sommarhagen i komfort dubbelrum (180 cm dubbelsäng och sittgrupp)
 • doneEn övernattning i Glashuset (Dag 2)
 • done3 x frukost
 • done2 x picknicklunch
 • done3 x middag
 • doneEgen badtunna på Hotell Sommarhagen
 • doneAlltid när du bokar cykelpaket med övernattning via Sweden by Bike: Valfri cykelkarta från Norstedts förlag (värde 194 kr)
 • doneAlltid när du bokar via Sweden by Bike: Olycksfallsförsäkring för alla registrerade i sällskapet

Möjliga tillval

 • doneExtranätter, paketet kompletteras lätt med en eller två dagar
 • doneUppgradering till större superiorrrum
 • doneEnkelrumstillägg
 • doneHyrcykel, 3 växlar: 175 kr/dag (stabil modell Sjösala med lite kraftigare däck för att klara grusvägar)

Upplev en avkopplande vistelse med skogar, sjöar och vackra vyer med övernattning på familjära Hotell Sommarhagen och i Glashus med egen vildmarkssjö. Du cyklar i den småskaliga och vackra naturen i östgötska Sommenbygden. Här finns riktig vildmark, grottor, slingrande grusvägar inramade av gärdsgårdar och gamla byar med små butiker.

Din bas för cykeläventyret är Hotell Sommarhagen. Sedan cyklar du till Glashuset i skogen nere vid stranden där du sover innanför glasväggar med hänförande utsikt mot grönska och stjärnhimmel. Här väntar bekväma sängar, matvaror och allt som behövs för din Glamping-vistelse (en lyxig version av camping). Du bor vid en egen sjö i orörd natur och tillreder maten själv. En upplevelse som gör underverk för storstadsbor som behöver ta del av naturens läkande kraft. 

Första och sista natten bor du på Hotell Sommarhagen med hög komfort, och här finns möjlighet att lämna kvar personlig utrustning. Det finns två Glashus med plats för 2-4 personer i varje, sängarna är färdigbäddade och har mjuka sköna madrasser (en 160 cm säng och två 90 cm sängar). Husen är 15 kvm med en veranda på 10 kvm med utsikt över sjön och skogen. Taket och hela den 5 m breda långsidan mot sjön är gjorda i glas, vilket ger en fantastisk känsla av rymd. Det finns även en sittgrupp (bord med 4 stolar) och vid sjön finns en grillplats. I närheten finns utetoalett och utomhus dusch.

Dag 1

Ankomst till Hotell Sommarhagen

Hotell Sommarhagen Östergötland

Du checkar in på Hotell Sommarhagen på eftermiddagen, och det blir din bas för det här cykeläventyret.

På hotellet väntar en tvårättersmiddag, serverad på sommarverandan där du får en genomgång av kartor inför cykelturen och övernattningen i Glashuset.

Du kan lämna kvar personlig utrustning på hotellet när du cyklar vidare till Glashuset nästa dag.

Hotell Sommarhagen, Boxholm
Middag
Dag 2

Övernatta i ett Glashus med stjärnhimlen ovanför

Utsikt mot sjön

Efter en härlig frukost cyklar du till Glashuset (de sista milen på små skogsvägar), med egen sjö ute i naturen. I Glashuset finns allt förberett med mat och utrustning samt en kanot vid strandkanten av er egen sjö. Middag vid Glashuset (tillagas på egen hand).

Kvällen är en alldeles speciell upplevelse när du kryper ner i de mjuka sängarna och ser upp på stjärnhimlen genom glastaket. Du ser den vackra vildmarkssjön genom väggen av glas. Njut av tystnaden och vindens sus!

Glashuset
Frukost, lunch, middag
ca 20 km
Dag 3

Cykeltur till Sommarhagen

Sommarhagen_cykla Smedstorp

Du äter frukost i Glashuset och njuta av morgonen mitt i naturen. Därefter tar du en cykeltur tillbaka till Hotell Sommarhagen, och där kan du ta igen dig på det mysiga hotellrummet.

På kvällen serveras en härlig tvårättersmiddag ute på den inglasade verandan. Efter maten väntar en uppvärmd badtunna exklusivt för er (badkappor och handdukar ingår). Njut av badtunnan och se solen gå ner över ängar och skog så länge ni vill innan ni kryper ner i era sängar och sover gott.

Hotell Sommarhagen
Frukost, lunch, middag
ca 30 km
Dag 4

Frukost och utcheckning

Cykelpaket Marianne Sommarhagen

Mätt och belåten är det dags för hemresa. Välkommen åter till Östergötland!

Frukost

Avboknings- och återbetalningspolicy

Aktuella avbeställningskostnader under COVID-19:
- fri avbokning fram till 3 dagar före avresa.
- 3 dagar före avresa, 100 % av paketets totalpris.

Runt omkring Sommarhagen finns en fantastisk natur med skogar, sjöar och ängar - och en befolkningstäthet av 2 pers/kvadrat km! Vandra, cykla eller njut av badtunnan under stjärnhimlen (ni har den helt för er själva så länge ni vill och vi byter vatten mellan varje kund). Det finns gott om plats i restaurangen och rummen städas noggrant varje dag.

Boxholm, Östergötland